Reacties voor: iHome iP1: doorzichtige iPhone-speaker met audio in studiokwaliteit

iHome brengt met de iP1 een speakersysteem uit, die in samenwerking met Bongiovi Acoustics is gemaakt. Het ziet er strak uit, maar zijn muziekliefhebbers bereid om $300 te betalen voor een iHome-apparaat?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Het ziet er alleszins zeer mooi uit

  2. Is het nu toeval dat ik een Google-Ads van bose’s sound Dock krijg?

    Ik vind de glasplaat eigenlijk wel gaaf als houder voor de speakers! Maar het prijskaartje is idd wel te hoog voor zo’n beperkt apparaat

  3. Das geen toeval dat is slimme marketing ik vind t trouwens wel heel jammer dat ik nu zelfs hier niet veilig ben ook al in de aps nu kunnen ze me voortaan dag EN nacht bestoken met reclame. Maarja gelukkig zie ik nog geen reclame bij mijn wekker 🙂 .

  4. Audioliefhebbers gebruiken geen iphone voor het afspelen van muziek.

  5. “Studiokwaliteit”?? Wat moet dat voorstellen.
    Als ik mijn iPhone aansluit op mijn Onkyo versterker met Mordaunt Short frontspeakers, DAT noem ik kwaliteit geluid. Niet een klein kastje.

    Hoe duur ook, natuurkundig feit blijft, des te groter de speakerkast, des te beter/voller het geluid.
    Als je aardig geluid in een kleine slaapkamer, dan snap ik het. Toch zijn losse speakers (vanaf 150€/stuk) heb je prima staande of boekenplank speakers die je op een beetje AV-receiver kunt aansluiten op zone2. Dus in de kamer het geluid ban je tv/dvd/etc en in de slaapkamer je iphone.

    Mijnoplossing: een dedicated itunes server die optisch aan mijn receiver zit. Afstandbedient via iphone met de Remote App. IDEAAL!!

  6. bij het afspelen van muziek de audio controleert op eventuele vervormingen door compressie. Dit wordt tijdens het luisteren realtime hersteld.

    Yeah, pull the other one.

    Dat soort extreme claims recht uit een persbericht mogen wel cursief of tussen aanhalingstekens… als de geluidsinformatie er niet is is ie er niet he!

  7. Haha, ik kies dan toch wel voor ons vertrouwde Bose:-)

  8. Wat ze altijd vergeten is dat de iPhone ook in landscape gebruikt moet kunnen worden. Maak die houders toch draaibaar, Zoals iStation rotate.

    Ziet er verder super uit!

  9. Ik heb al een tijdje de Bowers & Wilkins Zeppelin. Prachtig geluid maar studiokwaliteit voor een paar honderd euro.. dat kan nou eenmaal niet.

  10. @Wouter: Ach gut, kan dat semi-elitaire audiogeneuzel nu eens ophouden? Jij hoort ECHT het verschil niet tussen een iPhone die via z’n line out aan een versterker hangt en een of andere andere audiobron. Echt niet. En het gaat me echt niet speciaal om de iPhone hoor, maar het decoderen van een digitaal signaal en het in een hoogohmige amp duwen is echt niet lastig.

  11. Origineel geplaatst door Wouter
    Audioliefhebbers gebruiken geen iphone voor het afspelen van muziek.

    Precies!

    @lowfly: mee eens, leuk voor in de caravan of in je ski-appartement. Verder niet. Bovendien staan links en rechts veel te dicht bij elkaar voor ruimtelijk geluid.

  12. iPhone audio is gecomprimeerde kwaliteit.

    Is lossy.

    Daar kan geen studiokwaliteit uit worden gehaald met een speakerset.

  13. ik heb deze al een aantal maanden in gebruik, meer als speakers set voor mijn iMac (staat er onder), en ook als iPhone lader / speler.

    er komt mooi vol geluid uit die van hoog naar laag zeer leuk klinkt, en een niet te overdadige bas dreun geeft.
    de Bongiovie systeem is niet meer dan een ouderwetse loudness knop die het toch net wat lekkerder laat klinken 🙂

    voor mij sprak het design zoals de transparante voorplaat meer aan dat super duper geluid, die sowieso beter zou klinken dan mij iMac speakers.
    de transparante plaat maakt het een stuk minder massief dan andere, maar vergeet niet dat de speakers best wel een stuk naar achteren uit steken 🙂

  14. Origineel geplaatst door Lowfly
    “Studiokwaliteit”?? Wat moet dat voorstellen.Als ik mijn iPhone aansluit op mijn Onkyo versterker met Mordaunt Short frontspeakers, DAT noem ik kwaliteit geluid. Niet een klein kastje.Hoe duur ook, natuurkundig feit blijft, des te groter de speakerkast, des te beter/voller het geluid.Als je aardig geluid in een kleine slaapkamer, dan snap ik het. Toch zijn losse speakers (vanaf 150€/stuk) heb je prima staande of boekenplank speakers die je op een beetje AV-receiver kunt aansluiten op zone2. Dus in de kamer het geluid ban je tv/dvd/etc en in de slaapkamer je iphone.Mijnoplossing: een dedicated itunes server die optisch aan mijn receiver zit. Afstandbedient via iphone met de Remote App. IDEAAL!!

    Ik sluit me hierbij aan : ik was onlang op zoek naar een docking station met luidsprekers voor mijn iphone .
    Ik dacht dit dan te kunnen gebruiken om muziek af te spelen in de woonkamer. Ik heb talrijke modellen beluisterd en bekeken en ik moet enkel vaststellen dat de geluidskwaliteit van de meeste toestellen beneden alle peil is, terwijl de prijs toch echt behoorlijk is van dergelijke mini systemen… Ik had mij dan uiteindelijk de veelom geprezen Bose Sounddock II aangeschaft. De geluidsweergave is zeker niet slecht, maar het volume is toch eigenlijk niet voor gebruik in een relatief grote woonkamer. De prijs van 300 euro voor deze overroepen Bose Sounddock is dan ook eigenlijk veel te hoog, zeker aangezien je voor deze prijs niet eens een FM radio krijgt…
    Na een paar dagen heb ik de sounddock dan maar terug ingeleverd en nu heb ik mijn iphone via universal dock geconnecteerd aan mijn versterker van de homecinema, wat dus een veel goedkopere en betere oplossing is.
    Conclusie : kleine luidsprekers, “klein” geluid.

  15. Origineel geplaatst door Larss
    @Wouter: Ach gut, kan dat semi-elitaire audiogeneuzel nu eens ophouden? Jij hoort ECHT het verschil niet tussen een iPhone die via z’n line out aan een versterker hangt en een of andere andere audiobron. Echt niet.

    Die uitdaging durf ik vol met je aan te gaan!
    (maar goed, ik ben dan ook geen wouter)
    Ik ben niet zo erg als mijn broer, die een avond in de luisterkamer staat om het verschil tussen de ene en de andere CD speler op zijn versterker te testen en af te stemmen (wat trouwens SERIEUS hoorbaar is!!), maar het verschil tussen gecomprimeerd en een ongecomprimeerd audio bestand is enorm.
    Misschien als je gewend bent aan de standaard oordopjes van Apple dat je het niet meer hoort, maar spreek dan voor jezelf.
    Dat JIJ het niet hoort wil niet zeggen dat het er niet is, projecteer een gemis van jezelf niet op een ander die dat gebrek wellicht niet heeft.
    Zelf gebruik ik mijn iPhone ook als muziek speler, maar dan alleen onderweg of op mijn werk (spelend in een Fatman iTube).
    Thuis speel ik lekker “echte” muziek uit mijn Marantz versterker met Quadral Amun speakers, klinkt toch net een fractie beter 😉

  16. Is de kast zo lelijk dat ze die voor de foto weggelaten hebben..?

  17. Enkel iPhone/iPod-dock of zijn er nog andere aansluitingsmogelijkheden?

  18. Ik vind het maar een lelijk ding. Lijkt een beetje op een oversized verrekijker. Doe mij maar een fatsoenlijke koptelefoon zoals de Monster Beats Studio Headphones. Ook niet goedkoop, maar echt topgeluid.

  19. Origineel geplaatst door Wouter
    Audiolief

    dat, en audioliefhebbers blijven weg bij dat b-merk genaamd bose (buy other sound equipment).

    voor de prijs zou ik eerder voor een logitech of creative set gaan dan voor de bovenstaande of een bose set.

  20. doe mij maar gewoon m’n KRK RP5’s via m’n Profire 610 via m’n macpro of op de fiets m’n Sennheiser HD-25II op m’n iPhone

  21. Bose beschouw ik nu ook niet meteen tot ‘high end audio’. ‘high price’? Sure – maar de geluidskwaliteit van Bose trekt echt op niks. Teveel filtering en manipulatie, om ‘populaire’ sounds levendiger te laten klinken. Draai er iets door dat hij niet verwacht? Oops…

    Dure rommel is het gewoon… Voor hetzelfde geld kan je VEEL betere installaties kopen – enkel zal het merk niet zo bekend zijn. Stap gewoon eens een degelijke zaak gespecialiseerd in audio binnen als je echt goed geluid wil…

    Van dit setje kan ik ook niet veel verwachten, vermits het expliciet zegt dat het audio manipulatie doet. Dat loopt nu eenmaal fout in sommige situaties – en dat stoort verschrikkelijk als je een beetje een goed oor hebt…

  22. Origineel geplaatst door RedchillyDie uitdaging durf ik vol met je aan te gaan! (maar goed, ik ben dan ook geen wouter)
    Ik ben niet zo erg als mijn broer, die een avond in de luisterkamer staat om het verschil tussen de ene en de andere CD speler op zijn versterker te testen en af te stemmen (wat trouwens SERIEUS hoorbaar is!!), maar het verschil tussen gecomprimeerd en een ongecomprimeerd audio bestand is enorm.

    Een iPhone speelt ook prima lossless audio af, ik neem aan dat we het hier op z’n minst over hebben als we geluidskwaliteit van apparaten met elkaar gaan vergelijken (ik ben eigenlijk nogal verbaasd dat je daarover begint). En als je broer verschil hoort tussen verschillende CD-spelers die correct verbonden zijn met een fatsoenlijke versterker zijn er 4 mogelijkheden:
    1) een van die spelers is ernstig defect
    2) een van de spelers heeft bewust een kleuring meegekregen af fabriek (in mijn ogen ook een defect, zij het een duur defect)
    3) jouw broer heeft wat last van het placebo-effect. Is niet erg, dat heeft elk mens. Maar een dubbelblinde proef doorstaan wordt lastig.
    4) jouw broer heeft de gouden oortjes waar een fractie van een promille van de mensen mee gezegend is. Kan, natuurlijk!

    Misschien als je gewend bent aan de standaard oordopjes van Apple dat je het niet meer hoort, maar spreek dan voor jezelf.
    Dat JIJ het niet hoort wil niet zeggen dat het er niet is, projecteer een gemis van jezelf niet op een ander die dat gebrek wellicht niet heeft.

    Haha, toe maar. Een gebrek 🙂 . Natuurlijk heb ik het niet over de standaard dopjes. Ik heb het over de line out van een iPhone die aan de ingang van een goede versterker hangt vs. pakweg een goede CD-speler die op diezelfde ingang hangt terwijl er een hoge kwaliteit (ALAC van een goede bron, CD) audio wordt afgespeeld. En mocht je dat verschil horen, jij, Wouter of jouw broer, dan zou ik dat best knap vinden maar dat wil nog niet zeggen dat “muziekliefhebbers geen iPhone gebruiken”. Belachelijke uitspraak (niet de jouwe, maar daar reageerde ik op). Er is genoeg research te vinden over de uitgangskarakteristiek van o.a. iPods en iPhones, en die is gewoon prima in orde. De fractie van mensen die dubbelblind consistent het verschil kan horen is gewoon miniem.

    Zelf gebruik ik mijn iPhone ook als muziek speler, maar dan alleen onderweg of op mijn werk (spelend in een Fatman iTube).
    Thuis speel ik lekker “echte” muziek uit mijn Marantz versterker met Quadral Amun speakers, klinkt toch net een fractie beter 😉

    Dat jij het verschil hoort tussen je Marantz set en je tube amp lijkt me vrij duidelijk 🙂 Ten eerste door de ingebouwde vervorming van die tube map, ten tweede door het enorme verschil tussen de boxen.

    Nog even voor alle duidelijkheid: Ik heb het over twee verschillende bronnen (bv. iPhone + ALAC vs. CD-speler) die netjes met hun line out aan een hoge impedantie ingang van een goede versterker en dito boxen hangen.
    Niet over de wekkerradio uit dit artikel, niet over MP3’tjes, niet over de standaard Apple dopjes en niet over het driven van een laagohmig device vanaf de koptelefoonuitgang!

  23. inderdaad iphone en ipods luister je niet vanwege het goede geluid,maar omdat je makkelijk en veel muziek beheerd in een hand omdraai geen gesleep met cd s meer! maar de geluid kwaliteit is redelijk maar meer ook niet ga maar eens naar een goed audiohuis die zal ook geen bose aanraden maar jm lab speakers ps ben zelf wel iphone gek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.