TomTom kondigt goedkopere carkit voor iPod touch aan

TomTom kondigt een carkit voor de iPod touch aan, die 20 euro goedkoper is dan de iPhone-carkit. Hiermee kun je navigeren en muziekluisteren, maar je kunt er niet mee bellen.

tomtom carkit ipod touchTomTom gaat naast de reeds beschikbare iPhone carkit ook een aparte carkit voor de iPod touch op de markt brengen. Het accessoire wordt zo’n 20 euro goedkoper dan het huidige model. Er zit een ingebouwde gps in om met de iPod touch te kunnen navigeren. Verder is er een speaker, line-out voor muziek en de mogelijkheid om de iPod touch tijdens het rijden op te laden. De carkit is in portret- en landschapsweergave te gebruiken en wordt aan de autoruit bevestigd met een zuignap met draairing, net zoals de iPhone-carkit. Dat de iPod touch-uitvoering goedkoper is, heeft ermee te maken dat je er niet mee kunt bellen. TomTom hoefde daarom geen Bluetooth-functie voor handsfree bellen in te bouwen.

Het accessoire krijgt een adviesprijs van €79,99. Oplettende lezers zullen misschien al gezien hebben dat de omschrijving van de TomTom-applicatie in de App Store rekening houdt met de mogelijkheid om met de iPod touch te navigeren:

tomtom carkit ipod touch

Het wordt dus met TomTom 1.2 ook mogelijk om met de iPod touch te navigeren, mits je een passende carkit met gps-ontvanger ervoor aanschaft. De navigatiesoftware van TomTom is sinds versie 1.2 ook geschikt voor de eerste generatie iPhone; op zich was het al mogelijk, maar omdat de firmware van de carkit het nog niet goed ondersteunde werd de originele iPhone eerder niet in de App Store omschrijving genoemd.

De functies van de zojuist aangekondigde iPod touch carkit op een rijtje:

  • Ingebouwde GPS-ontvanger
  • Bevestigingsmechanisme voor de voorruit of het dashboard, draaibaar in portret en landschap
  • Ingebouwde luidspreker en microfoon, verbetert de weergave van muziek die je afspeelt en maakt de gesproken aanwijzingen duidelijker hoorbaar
  • Opladen van de iPod touch met meegeleverde kabel
  • Afspelen van muziek door de AUX OUT-uitgang naar de autoradio

De carkit is vanaf 20 november te koop in de TomTom-webshop, via de online Apple Store en diverse retailers.

Lees ook ons eerdere review van de TomTom carkit voor de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2009, 14:59
Categorieën Accessoires, iOS
Onderwerpen carkit, ipod touch, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.