Waveboard 2.0 voor iPhone afgewezen door Apple

Waveboard 2.0 is afgewezen door Apple omdat er gebruik was gemaakt van Three20 libraries. Die kunnen private API's aanroepen waardoor Apple de applicatie niet goedkeurt.

Het logo van Google Waveboard.Waveboard was (en is nog steeds) de eerste applicatie waarmee je Google Wave op de iPhone kunt gebruiken. De ontwikkelaar was bezig met een update, die push notificaties en een Inbox-functie zou bevatten. Maar helaas ziet Apple de update niet zitten, omdat er gebruik is gemaakt van een framework met de naam Three20. Dit is een project van Joe Hewitt, de voormalige ontwikkelaar van de Facebook-applicatie voor de iPhone. Hewitt publiceerde een deel van zijn code, zodat andere ontwikkelaars er gebruik van konden maken.

Maar het blijkt dat daarbij ook private API’s worden aangeroepen en dat is voor Apple reden om een applicatie af te keuren. De manier waarop Apple hiermee omging was voor Hewitt ook precies de reden om uiteindelijk de handdoek in de ring te gooien. Hij meldt, dat hij in de loop van de tijd steeds herbruikbare code van de Facebook-applicatie aan Three20 heeft toegevoegd, zonder de consequenties te overzien. Nu hij met de Facebook-applicatie is gestopt heeft hij Three20 open source gemaakt en overgedragen aan de ontwikkelaarscommunity.

Bepaalde libraries van Three20 blijken niet door het App Store-goedkeuringsproces te komen, waardoor ontwikkelaars een risico nemen als ze de code in hun projecten gebruiken. De ontwikkelaar van Waveboard staat nu voor de klus om zijn code na te kijken en de applicatie daarna opnieuw in te dienen.

Via: @Holtwick (Twitter)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2009, 22:50
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.