iHome iP1: doorzichtige iPhone-speaker met audio in studiokwaliteit

iHome brengt met de iP1 een speakersysteem uit, die in samenwerking met Bongiovi Acoustics is gemaakt. Het ziet er strak uit, maar zijn muziekliefhebbers bereid om $300 te betalen voor een iHome-apparaat?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ihome ip1De nieuwe iHome Studio Series van fabrikant iHome is bedoeld om studiokwaliteit audio ook thuis te kunnen ervaren. Als eerste apparaat in deze serie is de iHome iP1 verschenen, dat bij het afspelen van muziek de audio controleert op eventuele vervormingen door compressie. Dit wordt tijdens het luisteren realtime hersteld. Het klinkt allemaal indrukwekkend, maar realiseer je wel dat dit simpel uitziende speakersysteem rond de $300 gaat kosten.

speaker ihomeDat iHome met een dergelijk, duur systeem op de markt durft te komen is eigenlijk wel bijzonder, want het merk staat niet bekend als leverancier van hoogwaardige audiosystemen. De iP1 is het duurste speakersysteem voor de iPhone dat ze tot nu toe op de markt hebben gebracht. Eerder brachten ze vooral klokradio-achtige apparaten uit, in onopvallend Aziatisch design. Voor dit nieuwe systeem hebben ze de hulp ingeroepen van het eerder genoemde Bongiovi Acoustics, een bedrijf dat behoorlijk wat ervaring schijnt te hebben met studio-opnames. Met de B-knop schakel je Bongiovi’s geluidsverbeterende technologie aan en uit. De glasplaat van de iHome iP1 blijkt trouwens gewoon van plastic te zijn gemaakt, met afgeronde hoeken en vier ingebouwde speakers. Qua uiterlijk ziet het er prima uit. Maar zouden de audioliefhebbers voor iHome kiezen, terwijl Bose’s SoundDock Series II ongeveer hetzelfde kost?

Meer info: iHome Studio Series

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2010, 18:50
Categorie Accessoires
Onderwerp ihome

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.