Snapchat Snappables.

Snapchat introduceert Snappables: spelletjes spelen in Snapchat

Gekke bekken trekken met je Snapchat-vrienden

Snapchat laat je nu ook spelletjes spelen. Met de nieuwe Snappables plaats je je gezicht in een UFO, stap je achter de draaitafel of geef je de meeste kusjes, met als doel de hoogste score te halen. Sommige Snappables kun je ook samen met je vrienden spelen.

Snapchat Snappables: spelletjes spelen in AR

Gekke bekken trekken zal menig Snapchat-gebruiker niet vreemd zijn, maar nu kan het ook tegen je vrienden in speciale games in Snapchat. Snappables zijn nieuwe lenzen in Snapchat waarmee je in augmented reality spelletjes kan spelen. De spelletjes maken gebruik van je bewegingen, aanraking en gezichtsuitdrukkingen. Zo is er een spelletje waar je kusjes moet geven, je hoofd moet bewegen om een UFO te besturen en de dj uithangt.


Bij sommige Snappables kun je proberen om de hoogste score te behalen, maar er zijn ook spelletjes waarmee je je vrienden kunt uitnodigen om rechtstreeks mee te spelen. Zo weet je bijvoorbeeld hoe het is om samen met je vrienden in een rockband te spelen of een dansfeestje te organiseren. Net zoals alle andere Snapchat-lenzen maken de Snappables gebruik van augmented reality. Je gezicht speelt dus de hoofdrol in de korte en simpele spelletjes die beschikbaar zijn.

Je vindt de Snappables dan ook op nagenoeg dezelfde plek als de normale Snapchat-lenzen. De normale lenzen vind je rechts van de opnameknop, terwijl de nieuwe Snappables links komen te staan. De nieuwe Snappables verschijnen deze week wereldwijd in Snapchat, zowel op iOS als op Android.

Snapchat is niet het eerste sociale netwerk waarin je spelletjes kan spelen. Facebook en Facebook Messenger hebben ook spelletjes, terwijl je met iMessage-apps ook simpele games kan spelen. Telegram heeft ook zijn eigen games, dus er zijn genoeg mogelijkheden om met korte spelletjes je vrienden uit te dagen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2018, 17:06
Categorie Apps
Onderwerp snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deelt. Snapchat was ook de eerste app met de zogenaamde verdwijnende Verhalen, die later populair werden als Instagram Stories en andere social media-apps. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.