Reacties voor: iCulture peilt: vanaf welk toestel ga jij upgraden naar iPhone 5C of iPhone 5S?

In de dagelijkse poll op iPhoneclub: wat is jouw upgradepad voor de iPhone 5C en iPhone 5S? We willen weten welk toestel je nu hebt en of je voor de iPhone 5S of 5C gaat kiezen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 103 reacties

  1. ALS ik overga, dan vanaf een 4

  2. Ik ga sowieso niet upgraden naar nieuwe toestellen ALS ik ga upgraden (0.3% kans) Dan zal het wel iPhone 5C zijn, omdat ie goedkoper is. Ik zal hem upgraden van iPhone 4.

  3. Ik wacht wel tot de iPhone 6. Want die vindt ik het altijd iets meer waard om te kopen. Want die hebben toch al vaak de functies die de vorige ‘S’ modellen ook hebben. En ik houdt gewoon van hele nummers 😀

    Maar ik zit echt te popelen om op deze site aankomende dinsdag (en misschien zelfs op de Apple tv) het nieuws te volgen 😀

  4. Ik heb een 4S en ik dénk dat ik update naar een 5C, omdat ik denk dat alles erin zit wat ik nodig heb en het verschil met 5S hooguit een wat mindere camera is (misschien 8Mp) en misschien dezelfde chip als iPhone 5 en geen snellere. En natuurlijk een wat simpeler behuizing. Maar een blitse iPhone in zo’n cool kleurtje is natuurlijk ook erg leuk! Even afwachten tot dinsdag wat het precies wordt en wat de verschillen zijn in functies en prijs. Ik verwacht zo’n €399 voor de prijs van de 5C. Als dat zo is, dan scheelt het wel flink en zal de 5C een groter succes worden dan de 5S. En niet alleen in lage lonen landen, maar ook in Europa en VS.

  5. Ik ga van iPhone 4S naar de 5S

  6. Mijn 4 werkt nog prima. Net overgestapt op een sim-only dus houd deze nog even lekker aan :). Kijken of de 6 wel vernieuwend gaat worden.

  7. Ik ga toch voor de samsung galaxy note 3

  8. Heb nu een 5, vind het zinloos om te upgraden. Ik wacht wel op de 6-6s.

  9. Mijn vrouw, ladies first, gaat over van een iPhone 5 (wit) naar een iPhone 5S (goud/champagne). Haar iPhone 5 gaat dan traditiegetrouw naar één van de kleinkinderen.

    Ik ga over van een zwarte iPhone 5 naar een zwarte 5S. De iPhone 5 wordt dan hernoemd in “test iPhone 5” en mag de de test 3GS, 4 en 4S gezelschap gaan houden. 😉

  10. Ik heb nog geen maand geleden de iPhone 5 gekocht dus ik wacht wel tot volgend naar of zelfs tot 2015 voordat ik weer een nieuwe koop.

  11. Ik heb nu de iPhone 5 en daar blijf ik gewoon tot dat die niet meer werkt

  12. Buiten dat hij van plastiek is en verschillende kleuren verkrijgbaar zal zijn is er nog te weinig geweten over de iPhone 5c (specs) om al te speculeren of deze gekocht wordt of niet.
    Men had met deze poll beter gewacht tot na het event imo.

  13. Ik upgrade van de iPhone 5 naar de iPhone 6 eerder niet……ik zie de S varianten nog steeds als een tussenmodel die tot nu toe voor mij onvoldoende innovatie bieden om te kiezen voor dit model.

  14. Ik upgrade altijd vanaf de nieuwste iPhone, nu dus vanaf de iPhone 5. Moet altijd het nieuwste hebben. 🙂 Hopelijk deze keer naar een gouden 128GB iPhone.

  15. Ik heb de iPhone 5 nooit mooi gevonden (gekke randen op achterkant), dus geen 5s voor mij.
    Ben erg tevreden met de 4s die ik nu heb en geef deze aan m’n vriendin ter vervanging van haar 4.
    Afgeronde en strakke achterkant van 5c vind ik mooi en qua specs zal ik niet meer nodig hebben! Kan niet wachten!

  16. Mijn 5 blijft in dienst. Ik zie nog geen redenen over te stappen naar de 5S. Een zoon stapt wel over van 3G naar 5C

  17. Voor mij elk jaar de nieuwste iPhone. Heb 1x een uitstapje gemaakt naar Samsung, maar dat beviel niet. Na 4 iPhone’s te hebben gehad, wordt de 5S mijn vijfde!

  18. Van iPhone 3gs naar iPhone 5s.

  19. Waarom zou iemand van een 5 naar een 5C overstappen?
    Ik zou het een slechte zet van Apple vinden als de iPhone 5 van de markt wordt gehaald of als de 5c een beter toestel is dan de iPhone 5. Dan voelen de mensen die toen een 5 hadden zich een beetje genaaid.

    Om eerlijk te zijn zie ik die hele 5C niet zitten en vind het gewoon Apple-onwaardig.

  20. Het abbo van mijn vrouw loopt af en mag dus een nieuw toestel uitzoeken.
    Mijn vrouw krijgt mijn 5 en ik ga voor de 5s en de 4s/32GB van mijn vrouw gaat de verkoop in.

  21. Ik ga er vanuit dat de 5s maar een kleine vooruitgang is tov de 5 die ik nu heb. Dus ik sla over dit jaar. Maar ik kan verlengen dus als er onverwachts iets moois uit de hoed komt dan pak ik een nieuwe. Zo niet dan verleng ik met een sim only

  22. Naar mijn mening was dit de beste stap geweest.

    Topmodel iPhone 5S, daarna de 5 en als instapmodel de iPhone 4S. De 4 en 3GS van de markt halen.

    Maar misschien komt die 5C wel en halen ze de 4S, 4 en 3GS van de markt en zo zijn ze in 1 klap af van alle 3,5 inch schermen en de oude connector.

  23. Ik wacht tot Apple weer vernieuwing in de iPhone zet.
    Nu is het alleen maar groter scherm en/of betere specificaties.

  24. Heb een iphone 5 voor mij is het geen verandering waard. Wacht geduldig op de iphone 6, hopend op een compleet nieuw design.

  25. Ik mis de stem ‘anders’ ik stap over vanaf mijn iPod Touch 4G naar denk ik de iPhone 5S

  26. Mijn vrouw en ik hebben nu beide een 4S en dat blijft voorlopig zo.
    De 5 voegde niet echt wat toe voor ons, de 5S/C doen dat waarschijnlijk ook niet.
    Bovendien is het financieel momenteel gunstiger bij het bestaande te blijven.

  27. iPod touch 4g en Nokia c3 wordn vervangen door iPhone 5c. Ik was al aan her kijken voor een 2dehands, maar met de komst vn een “goedkope” iPhone zal ik die wel kopen

  28. Blijf lekker bij mijn zwarte 5 en mijn witte en zwarte 4

    Al ben ik wel razend benieuwt naar de nieuwe modellen en helemaal naar IOS7

  29. Ik heb al alle iPhones gehad, allemaal, ook de aller eerste die niet (officieel) in belgie is uit gekomen. Zolang ik dit kan doen blijf ik het doen, ik schakel sowieso over.

  30. Ik verkoop mijn iPhone 5 64gb, zet daar €300,- bij. En koop dan de iPhone 5S (grijs) 128gb model.

    Ik heb altijd een sim only abo. Die redelijk goedkoop is. En heb op die manier altijd het nieuwste model.

  31. Ik ga niet upgraden. Ik hou het gewoon bij mijn 5. Pas bij de 6 stap ik misschien over.

  32. Nov 2012 mijn iphone 4 gestolen in Spanje. Vanaf mei weer terug in Nederland en wacht vanaf dat moment tot ik eindelijk een nieuwe iphone kan kopen en natuurlijk dan een 5s.

  33. Normaal gesproken neem ik iedere jaar een nieuwe iphone met de grootste opslag, dit jaar sla ik de 5S over en wacht op de 6, mijn 5 is snel genoeg.
    Tenzij er echt iets geweldigs aan de 5S toegevoegd wordt wat ik betwijfel.
    Mijn broertje neemt wel een 5S, maar hij stap over van een 3G, die hij nu best traag vindt, een hele flinke stap voor hem dus.

    Maar ik blijf bij de 5.

  34. Ik ga voor iPhone 5s toch de beste van beste nemen

  35. Ik heb nu de IPhone 5. De 5s vind ik geen toegevoegde waarde hebben. Dus wacht ik wel tot dat ze heel nieuw model maken. Ik had de 4s ook over geslagen. Word een jaartje sim-only weer xD

  36. Blijft gewoon de 4, pas bij 6 wordt er een upgrade gedaan.

  37. Ik was eigenlijk niet van plan om te upgraden. Mijn abo loopt wel af. Of ik neem een sim only abo of ik stap over op de 5C. Ik heb geen behoefte om weer een flink bedrag bij te leggen voor een 5S. Het ligt eraan wat allemaal in de 5C zit en wat ik kwijt ben aan abo en telefoon.

  38. Het wordt waarschijnlijk wachten op de 6. Ik vind m’n iPhone 5 zeker nog goed genoeg.

  39. Ik mis de “ik kijk de kat uit de boom, en weet niet of ik nog ooit een iphone aanschaf of toch kies voor een ander merk” optie.

  40. Er is nog geen specificatie bekent van de volgende iPhone, hoe kan je dan in hemelsnaam deze poll invullen over de volgende iPhone?
    Het lijkt mij dat je niet KAN weten of je de volgende iPhone wil hebben voor je weet hoe hij eruitziet en wat erin zit.

  41. Mijn 4 werkt prima, geen reden om over te gaan.

    Wacht wel op de volgende iPhone 😀

  42. Ik ga van een iPhone 3Gs naar een iPhone 6 wss. Dus nog een jaartje wachten.

  43. Ik heb nog een 4s en heb onlangs mijn Abbo verlengd en een htc one genomen en ik moet zeggen dat een groter scherm ook wel wat heeft, de nieuwe iPhone is niet echt veel veranderd en als iOS 7 uit komt dan zijn eigenlijk alle iphones weer een soort van gelijk

  44. Op dit moment heb ik een iPhone 4S, omdat deze nog prima is zie ik geen reden tot vervanging. Waarschijnlijk pas bij de iPhone 6S? of iPhone 7?

  45. Ik heb nu de iPhone 5 64 gb met iOS 7 en merk dat ‘ie gewoonweg wat slomer is dan de 5/4S met iOS 6.
    Ik heb met Apple een dealtje: deze iPhone z’n camera is niet goed, kan deze opsturen, 100 euro bij betalen en ik krijg de 5s. Dat doe ik zeker!

  46. Ik stap alleen over van een iPhone 4 naar een iPhone 5S als alle Nederlandse 4G netwerk frequenties ondersteund gaan worden. Anders wacht ik gewoon een volgend iPhone toestel af.

  47. Zit nu bijna een jaar aan de 4S, dus als ik upgrade, zal dat naar 6 zijn, mits dat een beetje een leuke telefoon wordt, anders 5S

  48. Ik ga van een iPhone 5 64GB naar de iPhone 5S 128GB en iPhone 5c 32GB.
    Ik denk dat jullie dit raar vinden, Maar ik heb 2 iPhone’s nodig.
    Ik denk dat het rond de 1600 gaat kosten.

  49. Ik update van een 4S naar een 5S zoals het er nu naar uitziet. Maar dat gaat nog wel een tijdje duren 🙂

  50. Ik wacht tot de iPhone 6 uitkomt volgend jaar! Ik kan updaten naar iOS 7 op mijn 4S, 5S vind ik niet echt heel bijzonder, op de vingerafdrukscanner en nieuwe flitser na, ik wacht liever op een compleet nieuw toestel

  51. Ik mis nog een keuze, namelijk vanaf een iPod touch upgraden naar een iPhone. Ik wil van mijn iPod touch 5g naar een iPhone, maar weet nog niet welke…

  52. Ik wacht tot mijn abonnement weer is afgelopen, dan kies ik gelijk de nieuwste iPhone erbij. Dan stap ik over vanaf de iPhone 5.

  53. Ligt er wel allemaal aan hoeveel de 5s zou gaan kosten, want de 5 is nu eigelijk absurd duur. De 5c vind ik dan weer zo ‘net niet’ . Desnoods wacht ik een jaartje en wie weet wat Apple of de concurentie dan bied…

  54. Zit nu met de iPhone 4, ik ga voor de 5C. Weer iets anders met kleurtjes.

  55. Mijn 3GS doet het nog prima, alleen jammer van de reboot bug.
    Nu al bepalen wat de volgende wordt zonder te weten wat er werkelijk komt klinkt zo onzinnig.
    Ik kijk zo rond januari wel hoe het staat met de telefoon markt en de verschillende netwerk aanbieders wat dan het beste is om te doen.
    (Waarom duur 4G betalen als je minimaal 50 km weg zit van het bereik en zo).

  56. Ik snap niet hoe dat mensen nu al kunnen weten of ze gaan overstappen of niet. Zoals altijd weten we niet alles over de nieuwe iPhones, we baseren ons slechts op geruchten. Het uiteindelijke resultaat kan hard verschillen van wat de geruchten beweerden. Mijn beslissing zal pas vallen nadat de 5s gepresenteerd is en ik een duidelijke vergelijking kan maken van beide iPhones. Tot dan vind ik het gewoon dom om al na te denken over een overstap naar een product waar je nog niet alles van weet. Deze poll zou veel interessanter zijn geweest op de dag van de release.

  57. Niet. Ik wil niet elke keer mn phone moeten custumizen om hem naar mijn smaak te hebben.. Zetten ze controlcenter er in maar zonder dat je toggles zelf kunt veranderen…? Smh.

    Htc one wanneer mn abbo afloopt..

  58. Samsung S4!

  59. Origineel geplaatst door josé
    Ik verkoop mijn iPhone 5 64gb, zet daar €300,- bij. En koop dan de iPhone 5S (grijs) 128gb model.Ik heb altijd een sim only abo. Die redelijk goedkoop is. En heb op die manier altijd het nieuwste model.

    iPhone 5 64GB kost nu €879, de 128GB zal dus hoogstwaarschijnlijk €979 kosten (als ie komt). Moet je je iPhone wel zien te verkopen voor €679, wat vrij prijzig is, helemaal als de meeste mensen een 16gb versie kunnen kopen rond de €450 tweedehands, en daar genoegen mee nemen.

  60. Ik heb nog de 3GS, nadat mijn BB kapot is gegaan heb ik deze weer uit de kast gehaald. Nu wachten op de nieuwe iPhone. Is het een vette telefoon (qua design en features)? Dan stap ik meteen over. Zo niet, dan kies ik voor een Android-telefoon.

  61. Ik hou mijn iPhone 4, hij is snel genoeg voor alles wat ik doe, zelfs minecraft werkt prima en dat is naast flow zon’n beetje de enige game die ik speel.

    Als ik al ga overstappen dan op de 6 of 6S.

  62. Ik heb nu de 4s 16gb die wil ik graag verkopen voor 225 dan doe ik er wat geld bij voor de 5s 32gb

  63. Ik vind die vraag onmogelijk te beantwoorden.

    Over de prijs, specificaties en kleuren zijn er alleen maar geruchten, geen feiten. Hoe moet ik dan kiezen?

    Maar okay, ik geef toe, waarschijnlijk neem ik toch een nieuwe, gaat mijn 5 naar mijn vrouw en de 4 van mijn vrouw door naar mijn zoon.

  64. Origineel geplaatst door Tije
    Ik heb nu de iPhone 5 64 gb met iOS 7 en merk dat ‘ie gewoonweg wat slomer is dan de 5/4S met iOS 6. Ik heb met Apple een dealtje: deze iPhone z’n camera is niet goed, kan deze opsturen, 100 euro bij betalen en ik krijg de 5s. Dat doe ik zeker!

    Ik wil ook wel zo’n deal!

  65. Vanaf een iPhone 4 naar 5S. Kijk al weken uit naar komende dinsdag…

  66. Ik heb nu de iPhone 4S die ga ik als prepaid dan gebruiken. En de iPhone 5S als privé.

  67. Ik heb nu de iPhone 5, en wacht op de 6 🙂

  68. Ik ga van de iPhone 4 naar een iPhone 5C. Heb de 4 weliswaar pas sinds juni, maar was al langer van plan om te upgraden. Ook omdat ik nu constant problemen met Wi-Fi heb die moeilijk te fixen zijn. Daarnaast, de iPhone 4 heeft veel minder mogelijkheden dan de nieuwere toestellen, onder andere met iOS 7.

    Hoop wel dat de iPhone 5C op z’n minste dezelfde hardware als de iPhone 5 krijgt (zelfde als bij iPhone 5S zou natuurlijk het mooiste zijn, maar daar verwacht ik niet te veel van). Anders dan hoeft het van mij ook niet zozeer. 😛

  69. Ga van de 5 naar de 5S graniet en een champagne 5S voor mijn moeder haar eerste iPhone alle 2 16GB in februari is me abonnement afgelopen en is me vrouw aan de beurt voor een nieuwe

  70. De intentie is om mijn iPhone 4 het nog een jaartje uit te laten zingen. De tussentijdse upgrades (‘s-en) vind ik niet echt de moeite waard. En de 5 kon me ook niet echt overhalen. Ik hoop dat de 6 mij meer kan overtuigen. Afhankelijk van de specs van de 5C zou ik die nog wel als vervanger van de 4 van mijn vrouw overwegen.

  71. ..YOLO.. elk jaar de nieuwste!!
    100 reden om het niet te doen, 100 en 1 om het wèl te doen!!

  72. @Timosha: Even nieuwsgierig, maar wat doen al die ‘test’ iPhones van jou?

    OT: ik blijf bij iPod touch 4g + Aldi android phone + iPad.

  73. Ik kijk nog eerst even de kat uit de boom, heb nu elk jaar een andere iPhone… Maar wacht toch liever op een iPhone met een wat groter scherm. Ze worden nu links en rechts ingehaald door de concurrenten.

  74. Origineel geplaatst door Arjan
    @Timosha: Even nieuwsgierig, maar wat doen al die ‘test’ iPhones van jou?

    Ik test apps voor een paar ontwikkelaars en ook een paar apps die ik zelf geschreven heb. Dat doe ik op een 3GS, 4, 4S en 5. Een 3GS en 4 zijn ook heel handig om met jailbreaks te spelen en bepaalde dingen onder de motorkap te onderzoeken.

    Tijdens het testen van iOS 7 Beta is het beschikbaar hebben van een iPhone 4 en 4S zeer nuttig gebleken. Sommige bugs (CoreSystem) treden wel op het ene hardware platform op en niet op het andere. Heel nuttig dus voor het indienen van goed gedocumenteerde bug reports met crash logs en stack shots. 😉

  75. “Voor ons is dat interessant om te weten, want we kunnen de berichtgeving op iPhoneclub erop aanpassen: als straks weinig lezers een iPhone 5C kiezen, verplaatsen we de aandacht wat meer naar de iPhone 5S.”

    Volgens mij heeft iphoneclub al een breed scala aan behandelde onderwerpen die soms grenzen aan de relevantie van een iphone of apple zelf. Hoe wil je dan snijden op informatie met betrekking tot de 5c respectievelijk 5s als tegenwoordig zelfs dat soort onderwerpen(wellicht ver weg relevant tot de iphone of apple) aan bod komen op deze site!

  76. 5 -> 5s MITS de 900mhz. 4G van KPN of Vodafone ondersteund wordt ……

  77. Origineel geplaatst door Arnold
    5 -> 5s MITS de 900mhz. 4G van KPN of Vodafone ondersteund wordt ……

    Dan moeten KPN en Vodafone nog toestemming aan de CEPT en ITU gaan vragen om de 900 MHz band te mogen gebruiken. Nu gebruiken zij oa. de 800 MHz band.

  78. Ik heb nu een iPhone 5, en ik ga wachten op de iPhone 6. Omdat de iPhone 5S niet veel verschilt van de 5. En ik na deze 5 wel weer op een nieuw model zit te wachten.

  79. @Mees: Veel vernieuwing kan je niet verwachten. De rest doet het ook niet dus zal het vooral verbeteren zijn. Of er moest een zware doorbraak op battery en display gebied komen.

  80. Origineel geplaatst door Jaap Tarrell
    ..YOLO.. elk jaar de nieuwste!!
    100 reden om het niet te doen, 100 en 1 om het wèl te doen!!

    Niet iedereen heeft het geld ervoor (over).

  81. İk ga voor de 5C heb nu de 4. Neem de 5C als overbrugging voor komend jaar. Dan waarschijnlijk de iPhone 6.

  82. Heb vorig jaar augustus abonnement afgesloten voor de 4S, dus ik koop de generatie na deze 🙂

  83. Heb een 4, en zou nog wel kunnen wachten op een volgende, maar de batterij gaat steeds korter mee.
    en de goud/champagnekleur is natuurlijk wel heel mooi. 🙂

  84. Ik heb nu 4 jaar de iPhone 3Gs. Hij is nu aan vervanging toe. Ga over op de 5s. Sim Only wordt nu geplaatst in een toestel van zo’n €700

  85. Ik heb nu 4 jaar de iPhone 3Gs. Hij is nu aan vervanging toe. Ga over op de 5s. Sim Only wordt nu geplaatst in een toestel van zo’n €700

  86. Ik heb de 5 en ben dik tevreden,ik ga zeker geen 5.. of 6 straks kopen

  87. ik wil een 20megapic camera, 2.5 Gb geheugen, 24 uur batterijduur, 802.11ac, een fullHD scherm dat niet per ongeluk op “zwart” kan.
    En een jailbreak zolang Apple de pijltoetsen nog niet uitgevonden heeft.
    WELK NUMMER APPLE DAARAAN HANGT DOET ER NIET TOE !!

  88. Origineel geplaatst door Vroem
    Ik heb al alle iPhones gehad, allemaal, ook de aller eerste die niet (officieel) in belgie is uit gekomen. Zolang ik dit kan doen blijf ik het doen, ik schakel sowieso over.

    Bij mij precies zo!

  89. Van iPhone 4S naar galaxy s4.

  90. Ik mis de optie ” Ik ga van een iPhone 3X of 4X naar een iPhone 5″.

    Ik zal naar een 5C of 5S gaan, maar er zullen voldoende mensen zijn die mijn 1 jaar oude 5 willen overnemen.

  91. Ik heb de 4 vanaf het begin en die is toch echt wel op nu dus ik ga voor de 5s en daarna voor de 6 🙂

  92. Mei 2014 eindigt mijn abonnement. Dan ga ik eens kijken wat de high-end toestellen zijn. Als Samsung, HTC, Sony, LG ,Huawei etc. dan beter te bieden heeft stap ik misschien over. (vanaf 4S)

  93. Heb nu een 4 die afgezien van een een slecht functionerende homeknop nog prima aan mijn wensen voldoet. Daarnaast heb ik nog een oud abo met onbeperkt datagebruik dus zal een een los toestel bij Apple moeten kopen. Als de 5c een verbetering is tov de 4 en niet al te prijzig dan koop ik die, anders laat ik de homeknop van mijn 4 repareren en hou ik het er nog wel ff mee uit.

  94. Origineel geplaatst door EzioAuditore294
    Ik ga van een iPhone 5 64GB naar de iPhone 5S 128GB en iPhone 5c 32GB.
    Ik denk dat jullie dit raar vinden, Maar ik heb 2 iPhone’s nodig.
    Ik denk dat het rond de 1600 gaat kosten.

    Dat is een hoge prijs

  95. Ik heb nu een iPhone 5 en wil een iPhone 5S kopen.

  96. Origineel geplaatst door Timosha
    Dan moeten KPN en Vodafone nog toestemming aan de CEPT en ITU gaan vragen om de 900 MHz band te mogen gebruiken. Nu gebruiken zij oa. de 800 MHz band.

    Pffff typefoutje natuurlijk ….. Begrijpend lezen

  97. Wat mij betreft:
    Pas een nieuw iPhone model als deze alle in Nederland gebruikte 4G netwerk frequenties gaat ondersteunen.

  98. Ik ben een iPhone gebruiker van het eerste uur..

    Helaas is er sinds die tijd niet veel nieuws softwarematig gebracht. Uiteraard wel nieuwe functies etc. maar geen echte vernieuwingen. Aangezien IOS7 dit ook niet gaat brengen (behalve cosmetisch) ben ik vorige week overgestapt op een Galaxy S4.

    Dat had ik veel eerder moeten doen. Ik mis geen enkele app. Alles wat ik had is verkrijgbaar in de Play Store. Daarnaast heb je veel meer mogelijkheden om je telefoon naar je eigen smaak in te richten en kunnen apps verder ingrijpen op de functies van de telefoon tov de iPhone.
    Ik ben nog steeds een grote apple fan met Macbook Pro , Imacs. Maar op telefoon en tablet gebied, voor mij voorlopig geen Apple meer.

  99. Origineel geplaatst door Arnold
    ….. Begrijpend lezen

    Inderdaad, qui scribet, bis legit. 😉

  100. @Dekon7: Natuurlijk gaan we na het beschikbaar komen van de toestellen (rond eind september) ook vragen wat mensen nou daadwerkelijk hebben gekocht. Intentie is trouwens ook iets heel anders dan daadwerkelijk gedrag, daar zijn we ons van bewust. Voor ons maakt het wel heel erg duidelijk welke interesse mensen hebben en daar stemmen we onze artikelen op af. Veel nieuwkomers van andere merken? Dan moeten we meer nadruk leggen op beginnerstips 🙂

  101. @Ben: Ik snap niet goed wat je bedoelt. We focussen op iOS hardware/software en Apple met een sterke nadruk op relevantie voor Nederlands/Belgische lezers. We krijgen soms lezerstips ingestuurd over nieuwe OS X-betaversies of Apple-randverschijnselen, waar we netjes voor bedanken, maar die we bewust niet bespreken. Wat dat betreft hebben we de focus op iPhoneclub goed voor elkaar, vind ik zelf.

    Om een concreet voorbeeld te geven hoe we keuzes maken: we zijn veel minder jailbreaknieuws gaan schrijven, omdat we merkten dat er weinig echt interessante ontwikkelingen meer waren en er een verschuiving in het publiek zichtbaar was (minder mensen die op leuke tweaks zaten te wachten). En voor de zwartkijkers: qua bezoekerscijfers was dat onverstandig, maar we vonden het redactioneel een betere keuze. We hebben trouwens een apart forum waar je over website-aangelegenheden kunt discussiëren. We staan open voor suggesties. Vaak komen die suggesties binnen in de vorm van knorrig commentaar, maar dat is nu eenmaal gebruikelijk geworden op internet.

  102. @Anton: “Deze poll zou veel interessanter zijn geweest op de dag van de release.” -> Zeker, gaan we ook doen.

    @Sander Grootemarsink: Klopt, de iPod touch staat inderdaad niet bij de opties en volgens mij is dat ook niet nodig. Als je nu een iPod touch hebt (en geen iPhone) dan bel je blijkbaar nu met een andere telefoon? Dat betekent toch dat je een mobiele telefoon van een ander merk gaat afdanken om naar de iPhone over te stappen? Dus dan zou ik een van de opties ‘telefoon van ander merk’ kiezen. De groep mensen die nog helemaal geen mobiele telefoon heeft en nu voor het eerst een iPhone gaat kopen, lijkt me persoonlijk verwaarloosbaar klein. Mensen zonder mobiele telefoon zijn er bijna niet meer (mmmja, kleine kinderen misschien).

    @robuuust: Je mist de optie ‘ik kijk de kat uit de boom en weet nog niet’. Ja, goed punt. We wilden alleen voorkomen dat de poll bestaat uit honderden opties, waarvan sommige maar door één persoon gekozen gaan worden. Afwijkende meningen kun je prima in de reacties kwijt, zoals je nu hebt gedaan. Als je nog geen keuze hebt gemaakt, is het misschien een beter idee om deze poll over te slaan. ‘Ik heb geen mening’ vind ik altijd een zwaktebod in polls, dan heb je blijkbaar… geen mening.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.