Rhonna Designs is Apple’s gratis App van de Week

Rhonna Designs voor iPhone is Apple’s gratis App van de Week. De fotobewerkingsapp biedt veel gereedschappen voor een sierlijk resultaat.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

Rhonna Designs logoVorige week dachten we nog duidelijk een patroon te herkennen in Apple’s Gratis App van de Week. Kwam de keuze niet heel vaak neer op een game? Vorige keer was het zelfs Cut the Rope, dat heel veel iPhone-gebruikers toch inmiddels wel hebben gespeeld. Deze week zien we gelukkig een beter keuze in een heel andere categorie. Het fraaie Rhonna Designs is Apple’s gratis App van de Week. Met veel gereedschappen kun je in deze fotobewerkingsapp volgens de makers afbeeldingen vol persoonlijkheid maken. Naast bewerking van gewone foto’s is het vooral leuk om bijvoorbeeld felicitaties, internetgrapjes of inspiratiequotes te maken voor Facebook of Instagram.


Rhonna Designs design packsMet Rhonna Designs kun je twee dingen doen: een afbeeldingen met tekst, effecten en versiersels helemaal zelf ontwerpen of een van je bestaande foto’s of afbeeldingen op je iPhone of iPad bewerken tot iets moois. Kies je een van de achtergronden in plaats van een foto in de je fotorol, dan ga je zelfs iets creëren. Tik links boven op de T om allerlei tekstmogelijkheden naar boven te brengen, zoals een keuze voor het lettertype of een kleur van de letter. Naast de T zie je een icoontje dat naar de design packs leidt. Een design pack is een verzameling tekeningen in een bepaald thema, zoals grappige kreten, icoontjes en patronen. Je kunt deze speciale afbeeldingen op je canvas plaatsen en vergroten, verkleinen en roteren. Hoewel er in-app aankopen mogelijk zijn, krijg je in deze app al meteen behoorlijk veel designs om mee aan de slag te gaan. Het hamburgericoontje – drie streepjes op elkaar – herbergt de mogelijkheden voor het canvas, de ondergrond waarop je bezig bent. Denk hierbij aan het bijknippen van de afbeeldingen of een lijst om de plaat zetten. Als je voor een filter kiest, bepaal je met een schuifregelaar met welke intensiteit het effect over de foto moet komen. Het is zelfs mogelijk met maskers te werken en daarbij de transparantie in te stellen.

Zowel voor de teksten als de afbeeldingen uit de design packs geldt dat je ze nog heel nauwkeurig van positie en grootte kunt veranderen in het Fine Tune-onderdeel en ze zelfs een outline en een schaduw kunt geven. Hoewel de app zich lijkt te focussen op sierlijke afbeeldingen zoals inspiratie-quotes, kun je Rhonna Designs ook makkelijk gebruiken om je gewone foto’s mee te bewerken. Deze kun je ook vanuit de app zelf nemen. Het resultaat kun je delen via Facebook, Twitter of Instagram. Op de website van Rhonna Designs komen video’s aan bod die verschillende onderdelen van de app toelichten.

Downloaden: Rhonna Designs (gratis, was €1,79, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 juli 2014 om 23:43
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.