Reacties voor: iCulture peilt: wat vind jij van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus?

Apple heeft eindelijk de iPhone 6 en iPhone 6 Plus aangekondigd. Wat vinden jullie van de nieuwe iPhones? We vragen het in iCulture peilt.
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 82 reacties

  1. De toevoeging van een 128 gb model vind ik geweldig 😀 Net wat ik nodig had 😉

  2. Heb je dan je hele film collectie erop staan ofzo?

  3. Ik vind de iphone 6 gewoon lelijk. Ook de specs vallen zeer tegen. Niet eens full had scherm voor de iphone 6 en de batterij is veelste klein. Dit keer trap ik er niet in.

  4. Alles vind ik mooi op 1 ding na: Die cameralens die uitsteekt!!!
    Ik wacht wel op de 6S en hoop dat dan die lens wel in de iPhone zit. Anders slijt ik mijn 5S tot op het bod. Apple zonde van die lens, echt waar!
    Tevens liep de livestream voor geen meter!!!!!

  5. Te groot, te dun, te duur. #ivefailed

  6. ik sluit mij aan bij Menno, een uitstekende lens…dat is een aardige misser!

    Verders een mooi toestel. kan niet wachten tot eind september

  7. Behalve dat ik de nieuwe iPhones erg mooi vind en ik heel erg graag die 4,7” iPhone 6 wil hebben, vind ik het jammer dat er geen 4” iPhone 6 is uitgekomen.

    Waarom? Er wordt nu gedaan alsof groter beter is. Zelfs ten koste van bedienen met één hand. Maar ik ben juist een groot voorstander van bedienen met één hand! Die workaround die ze hebben bedacht d.m.v. dubbeltappen op de home button en het halve scherm omlaag schuift voelt voor mij niet als een werkbare oplossing. Waarom is groter beter? Pak een iPad Mini als je een groter scherm wilt!

    Ook als er een 4” inch zou zijn uitgekomen, zou ik voor de 4,7” zijn gegaan, maar dat ligt aan hoe groot mijn handen zijn. Ik denk namelijk dat ik nog steeds zonder veel moeite alles met één hand kan bedienen met een 4,7” scherm. Maar dat geldt lang niet voor iedereen.

    Ik krijg het gevoel dat Tim Cook liever met de trend wil meegaan dan iets uitbrengen wat in zijn ogen het beste is.

  8. Ik vraag mij nu af welk iPhone 6 nu beter is met scherm. Is dit de normale of de grote versie?!

    De iPhone 6 heeft 1400:1 contrast
    En iPhone 6 plus heeft 1300:1 contrast

    Is dan het lagere contrast beter?!
    Men geeft aan dat de plus HD is. Ik ben benieuwd of iemand me kan helpen met info.

  9. De camera is een grote fail. Apple ging altijd prat op design en nu maken ze een compromis: een uit-stekende lens… GatverDAMME Ivy, hoe krijg je het uit je pen!

    Verder geen wireless charging, echt de zoveelste misser. Geen innovatie op het gebied van unlocken zoals LG met z’n G3 en hun ‘knock-code’ doet (een patroontje tikken op het scherm dat UIT staat en je toestel is aan EN unlocked), twee keer tikken op je scherm dat aanstaat en hij gaat uit…

    Apple is een trendvolger geworden,maar doet dat niet op de beste manier. Helaas, volgend jaar weer beter (hoop ik).

  10. @Menno: De iPhone 6 Plus heeft Full HD (1080p), de gewone iPhone 6 heeft een lagere resolutie. Maar het is nog steeds meer dan 720p. Beide toestellen hebben dan ook een Retina HD-display.

  11. De schermen zijn veel te groot, ik heb liever 4 inch en een iPad!

  12. Ik wil wel graag een grotere telefoon, maar liever het formaat als van een LG3 of Sony Xperia. Bij de nieuwe iPhones lijkt het of de verhouding niet klopt: te lang. Ook hoeft het van mij niet zo dun. Waar zijn de Apple ontwerpers toch meer bezig?
    Qua prestatie is de iPhone natuurlijk het beste van alles. Het wordt een lastige keuze.

  13. Ik mag nog een jaar wachten tot mijn abonnement afgelopen is, maar ik ben er niet rouwig om.
    Ik kan niet zeggen dat deze iPhone-vernieuwing zo revolutionair is. En het feit dat ze zo groot zijn, klopt niet helemaal met wat voorheen een “vaste factor” was: bediening met 1 hand!? Ik ben benieuwd hoe vaak men twee keer op de home-button gaat tikken om het scherm omlaag te brengen om vervolgens tóch de acties bovenin het scherm te kunnen uitvoeren. Er blijven trouwens maximaal 4 app-kolommen mogelijk, zo lijkt het?
    Ik hoopte daarbij inmiddels wel écht op de Nederlandse Siri en nieuws over Yosemite!

    Anyway: mijn 5S blijft voorlopig nog goed genoeg… 😀

  14. Ben echt blij met het grote scherm formaat van de plus en het grotere geheugen. Dat is perfect met de vele reclame spots die ik maak met mijn telefoon. De 8 mp iSign lens (van Sony) is een aanfluiting. Had Apple niet gewoon de 13 mp van Sony kunnen kopen? Echt jammer.

  15. Jammer dat ze van 4″ zijn afgestapt!
    Met een ipad mini op de salontafel hoef ik niet nog een in mijn jaszak.
    Iemand schreef ergens dat als je ‘groot geschapen bent’ de nieuwe 6 niet meer in je broekzak past….
    Nee, doe mij maar een 5s met 32gb en ik ben voor de komende paar jaar dik tevreden.
    Ohja, de watch….. Ziet er best mooi uit hoor maar wat moet je ermee. Niet mijn ding.

  16. Ik denk dat een uitstekende cameralens voor Steve Jobs een absolute no-go geweest zou zijn.

    Verder is wel duidelijk dat er enorm veel aandacht aan de Watch is besteed. Misschien wel ten koste van de innovatie van de iPhone 6.

    De dramatische livestream heeft denk ik voor velen voor een deceptie en dus teleurstelling gezorgd.

    Al met al heb ik er een mwah gevoel aan overgehouden..

  17. Tevreden dat de iPhone een groter scherm krijgt. Voor mij persoonlijk volstaat 4,7″ maar ik vind het prima dat er ook een 5,5″ model is, voor de geïnteresseerden.

    Het grotere scherm is voor mij een belangrijke reden om de upgrade te doen. Destijds ben ik ook overgestapt van de iPhone 4 naar de iPhone 5 omwille van het grotere scherm.

    Voor mij persoonlijk is een iets snellere processor, een iets betere camera of een andere formfactor geen reden om een upgrade te doen. Een iPhone kan qua prestaties gemakkelijk 4 jaar mee gaan, pas dan begint de tragere processor zich te laten voelen. De camera van een iets oudere iPhone (de iPhone 5 bv.) is voor mij goed genoeg, ik ben geen professionele fotograaf. Maar een groter scherm, daar heb ik wel onmiddellijk iets aan.

    Zo ben ik ook van de iPhone 3GS naar de iPhone 4 overgestapt omwille van het retinascherm en de flitser in de iPhone 4: zaken die de upgrade de moeite maken.

    Of om het anders te stellen: ik verander niet van iPhone om te veranderen (het geld groeit niet op mijn rug), maar enkel als er in de nieuwe iPhone iets is wat ik echt kan gebruiken en de moeite waard vind om ervoor te betalen.

    Ik kan dan ook begrijpen dat iemand bv. de NFC-chip een must have vindt, en daarvoor de upgrade doet. Elkeen heeft zijn verlangens en daarvoor alle respect!

    Traditioneel betekent het voor mij dat ik tweejaarlijks een upgrade doe: iPhone 4 – iPhone 5 – iPhone 6.

  18. De specificatie’s zijn gewoon een grote teleur stelling, gewoon niets nieuws onder de zon, concurrenten hebben deze specificatie al of beter zelfs en dan ga je voor de iPhone 6 plus zo’n € 1000,- euro betalen. Gewoon belachelijk toch!

    Normaal gesproken als Apple met iets nieuws komt komt er ook echt iets nieuws naar buiten, maar helaas!

  19. Wat een dom ontwerp. Door de uitstekende camera lens kan je de iPhone 6 niet eens plat op tafel leggen zonder dat hij wiebelt. Wel omgedraaid op het glas… Tja, jammer. Na 4 iPhone’s denk ik nu toch echt bijvoorbeeld aan de HTC One 8 Mini 2. Heel strak en net zo goed, zo niet beter.

  20. I like it, I like it….

    Het enige wat ik niet begrijp is, waarom de iPhone 6 en 6 plus veel te duur zijn als losse telefoons hier dan in Amerika.

    In Amerika kost ook zo’n losse telefoon minder (IN DOLLARS NOG!) dan hier in NL in Euro’s…

    De 6 Plus 64GB zonder abonnement bijvoorbeeld…. hier €899
    in Amerika verkoopt dezelfde telefoon ook zonder abonnement voor $849 !!!!

    Ik was onder de indruk dat de kost overal in de wereld hetzelfde of ongeveer hetzelfde zou zijn.

  21. De specificatie’s zijn gewoon een grote teleur stelling, gewoon niets nieuws onder de zon, concurrenten hebben deze specificatie al of beter zelfs en dan ga je voor de iPhone 6 plus zo’n € 1000,- euro betalen. Gewoon belachelijk toch!

    Normaal gesproken als Apple met iets nieuws komt komt er ook echt iets nieuws naar buiten, maar helaas!

  22. Leuk dat NFC, maar niemand realiseert zich dat er geen API voor is. Met andere woorden; alleen Apple kan er mee aan de slag. En dit is dus tot nu toe alleen nog maar in Amerika.

  23. Geen optische beeld stabilisatie in de iphone 6 wel in de plus maar die is veels te groot, jammer dat het formaat van beide iPhones zo groot zijn, zelfs de 6 vind ik groot.
    De Apple watch is niks voor mij

  24. Wat een baggere livestream was dat gister!!!!! Voorderest is het wel een prima iPhone

  25. Ik vind hem te groot en een uitstekende lens hoeft van mij ook niet.

  26. Ik vind 6Plus fantastisch precies waar ik op zat te wachten. Ik heb al jaren een IPhone en heb nu een Samsung met groter sherm, maar kan niet wennen aan het Android systeem. Dus zit met smart te wachten dat ik de IPhone 6Plus kan gaan bestellen, en mijn vertrouwde Apple weer in handen heb.

  27. Op GSMwijzer zijn al prijzen bekend terwijl de provider zelf nog niet naar buiten zijn gekomen met prijzen.
    Schrikbarende prijzen bij GSMwijzer.
    400-500 bijleggen bij een iphone 6 plus bij een 2 jarig abonnement van 40-50 euro per maand….. KOEKKOEK

  28. Mensen als je ‘m niet mooi vind of onhandig dan koop je ‘m toch lekker niet!!!

    Ik ga iig vur de 6 met 64gb hoppa!!!! Big screen

  29. Grappig dat iedereen zegt dat ze een ultra hd of full hd scherm willen. Vanaf meer dan een x aantal centimeters ( normaal gebruik) zie je de pixels al niet meer. Die schermen die de meeste tech noobs wensen, vreten aan de batterij maar dat maakt ze geen drol uit. Enkel de gimmick dat je een ultra of full hd scherm telt voor die lui.Zelfde als de camera 20 megapixel camera zonder goede lensen en alle foefjes is nog steeds slechter dan een compleet doordachte en geoptimaliseerde 8 megapixel camera. Weer een gimmick! Net zoals zoveel andere dingen. Inderdaad jammer dat de camera nu uitsteekt maar ik denk dat je liever deze 8 megapixel uistekende geoptimaliseerde camera hebt dan 20 megapixel en een flut lens etc. Die er wel in is verwerkt.Just my 2 cents.

  30. Origineel geplaatst door Maurice
    Leuk dat NFC, maar niemand realiseert zich dat er geen API voor is. Met andere woorden; alleen Apple kan er mee aan de slag. En dit is dus tot nu toe alleen nog maar in Amerika.

    Zelfde scenario als Siri: ze maken je lekker met iets, en jaren later nog steeds geen Siri in het Nederlands terwijl je er indirect wel voor betaald!

  31. Ik wil de 6plus!

  32. Origineel geplaatst door Menno
    Alles vind ik mooi op 1 ding na: Die cameralens die uitsteekt!!!
    Ik wacht wel op de 6S en hoop dat dan die lens wel in de iPhone zit. Anders slijt ik mijn 5S tot op het bod. Apple zonde van die lens, echt waar!
    Tevens liep de livestream voor geen meter!!!!!

    Ik ga precies het zelfde doen. Wachten tot dat die uitstekende camera verdwijnt!

  33. Het meest jammer vind ik dat beide nieuwe modellen groter zijn geworden!
    Waarom niet een iPhone 6 met een 4″ scherm en daarnaast een iPhone 6 met een groter scherm van 4,7- 5 of 5,5″voor de mensen die wel graag groter willen?
    Op deze manier passeert Apple de groep consumenten die wel graag de nieuwste iPhone wil maar niet zo’n grote “strijkplank”.
    De camera die uitsteekt vind ik ook een grote misser qua design!
    Maak de iPhone dan 1mm dikker zodat de camera er wel in past, ik denk dat dat voor de meeste mensen minder storend is dan een camera die uitsteekt.
    Het gebolde glas van het scherm dat naadloos aansluit op de aluminium behuizing vind ik wel een heel mooi ontwerp, dat hebben ze echt super gedaan! Ook de antenne strepen op de achterkant vind ik heel erg mee vallen, dat is niet echt storend.
    Maar voor mij zoals ik er nu over denk voorlopig geen iPhone 6.
    Ik heb echt moeite met de grootte van het toestel en de uitstekende cameralens!

  34. Persoonlijk vind ik de looks van de iPhone 6 achteruit gegaan. Alsof het een kruising is tussen de kleur van de 4-serie en de vormgeving van de 3-serie.
    Daarnaast, wat ook jammer is, is dat Apple nu de trent van concurenten achterna gaat: groter is beter. Ik was enorm blij dat de 5s nog een fijn formaat had voor je hand (net als de 4s)
    Gemiddeld genomen per oppervlak blijven de resoluties van de 6 en de 6+ gelijk aan die van de 5s/c. En de verschil batterijduur tussen de 5S en de 6 is minimaal.
    De camera is wel een (in theorie) mooie verbetering.
    Ook lijkt de 6 geschikter voor snelle games.
    Maar ik ben en blijf toch blij met mijn keuze voor de 5s. Vooral vanwege het formaat. Ik ben enthousiaster over de nieuwe ios, dan over de nieuwe foon.

  35. te groot!.. 4″ was (ruim) voldoende voor mij.. dus twijfel nu tussen 5s en 6. Groter is voor mij zeker niet beter, wel onhandiger! Als ik groot wil pak ik m’n iPad wel. Maar ik ben bang dat er geen nieuwe 4″ iphone’s meer komen dus kan ik misschien beter direct aan dat lompe formaat wennen :'(

  36. Spijtig dat camera zoveel achterblijft, pixels mogen dan wel niet zaligmakend zijn, het is toch leuk dat je nog een uitsnede met behoud van wat kwaliteit kan maken. Benieuwd naar eerste testen.

  37. Als ik m al zou kopen, dan de Plus, in combinatie met de Watch. Horloge voor de standaardhandelingen en phablet voor lange mails typen, vids kijken en browsen enzo

    Maar niet voordat Siri Nederlands spreekt en verstaat. Echt onbegrijpelijk dat ze dat nog steeds niet voor elkaar hebben. Absolute blamage, en ik koop dan ook niks nieuws meer totdat dat geregeld is.

  38. “Ik vind de iphone 6 gewoon lelijk. Ook de specs vallen zeer tegen. Niet eens full had scherm voor de iphone 6 en de batterij is veelste klein. Dit keer trap ik er niet in.”
    en
    “Jammer die lens die uitsteekt”

    Allemaal zeer mee eens!! ben diep diep diep teleurgesteld in Apple. Innovatievermogen is tot onder nulpunt gedaald, het enige doel is nog klanten uitmelken………………

  39. Ik wil een iPhone 6 Min (in analogie van de iPhone 6 Plus, maar dan met een klein -normaal- scherm) 🙂

  40. Ja inderdaad, die camera uit je tel laten steken is niet handig. Ik durf te wedden dat steve jobs dat nooit had goed gekeurd, maar ja…… Ik zit nog steeds te wachten op een verbeterende batterij voor de iPhone en Siri in het Nederlands. Verder zien de toestellen er prima uit.

  41. Is het nu al bekend of beide modellen op dezelfde snelheid draaien? Lees de 2.0ghz of de 4.7 wellicht otch op 1.4? Dit bepaalt voor mij welke ik neem. Niemand heeft het hierover.

  42. Qua design vind ik het een stuk minder dan de 5. Vooral die strepen aan de achterzijde zijn on-Apple en door het uitsteken van de camera kun je ‘m niet plat neerleggen. Apple’s obsessie door kleiner/smaller schiet wat door. Maar goed, ik heb ‘m niet vastgehad en mee gespeeld dus misschien valt het mee.

  43. Sja camaralens is -1

  44. Ik zie ’em wel graag. En wat die uitstekende camera betreft : niet overdrijven he : zo erg is dat niet. Zie er het positieve van in : doordat ie niet plat op tafel kan liggen komen er wellicht ook minder kleine krasjes op. En mocht het je toch tegensteken : een hoesje werkt het niveauverschil wellicht wel weg.

  45. Geen HD resolutie op het 4.7″ model en maar 1GB Ram en standaard 16GB opslag voor 700 euro!?? Gelukkig is de iPhone 6 wel voorzien van een rvs Apple logo, welke is benoemd tot een van de top specificaties door Phil Schiller.Toen ik dat hoorde was ik helemaal afgehaakt.

  46. Eerst vond ik hem lelijk, achteraf gezien hebben ze hem mooi gepresenteerd dat hij mooi word. Nu wachten tot ik m binnen heb

  47. @Sven: Ben benieuwd wat ze met icloud gaan doen….. Betaal nu €80 per jaar voor 50 gig. Voor 128 gig heb je dus meer icloud ruimte nodig.

  48. Ik sla deze jaar over me 5S kan nog wel even mee en de iphone 6 heeft ook geen saffier glas dat is wel jammer.

  49. Te duur gewoonweg! Prijs van het topmodel was 1150$ als ik goed heb gelezen. Dat laat zich dus omzetten naar evenveel of meer euro’s! En waarom 16-64-128? Waarom geen 32-64-128?

  50. Ik ben niet tevreden over het uiterlijk.
    Teveel rondingen waar is het strakke design gebleven. Ik vind voor dat geld het
    model te goedkoop uitzien. Waarom Apple waarom. Ik wauw dat Steve jobs er nog was die had een mooiere ontwerp laten maken en meer functies op laten zetten.

  51. Hogere resolutie beeldschermen, mooi!
    Maar waarom het aantal icons op een rij in je homescreen nog steeds gelijk is snap ik niet helemaal.

  52. De zwarte ip6 is echt een tegenvaller, de witte is wel mooi. Qua specs mehh.
    Ga ik em kopen? You bet yeahhh

  53. Wat mij het meest bevalt aan de iPhone 6 is dat de 5S nu goedkoper is geworden!

    Als straks mijn vaste contractsduur is verlopen, moet ik alleen nog kiezen tussen mijn iPhone 5 nog 1-2 jaar langer gebruiken met een sim-only of toch een 5S met een nieuw abo op een goede aanbieding.

    Het is jammer om te zien dat Apple van trendsetter is veranderd in trendvolger. Ook is nu duidelijk te voelen dat Steve Jobs er niet meer is. Er zijn een aantal designkeuzes gemaakt waar Jobs direct een vette streep door had gehaald (uitpuilende camera, rare eenhands-bediening, allemaal erg on-Apple) en in het algemeen heb ik het gevoel dat de iPhone 6 en 6+ onder Jobs nooit tot productie waren gekomen (hoewel je dat natuurlijk nooit zeker zult weten).

  54. Danes en heren, mag ik een minuut stilte voor de iPod Classic alstublieft…?

    *huilt*

    Het laaste echte Steve-product is stilletjes heengegaan. Waar zijn ze toch in godsnaam mee bezig?

  55. Tja, minpunten naar mijn mening:
    – uit iphone stekende cameralens, mij niet helemaal duidelijk waarom
    – de prijzen
    – 32gb weggevallen terwijl ik die graag wil voor de prijs van 16gb.
    Voor de rest: mooi!!

  56. Ja als ik kijk naar de uitslagen logisch heel veel Apple fans en jammer dat de meeste ook niet zullen toegeven dat de concurrentie al stuk verder is.

    Ik heb zelf een Iphone en ik ben er heel blij mee maar dat komt alleen door de IOS.

    Maar het Android systeem word ook steeds beter en de design van andere telefoons ook sommige zelfs beter dan de Iphone 6.

    En ik ben bang dat het nog moeilijker gaat worden voor Apple om de aandeelhouders blij te houden want ik had al gelezen dat hun aandelen al gekelderd zijn na de aankondiging.

  57. De camera steekt uit!!

  58. Specs zijn indrukwekkend van de 2 nw phones.
    Uiterlijk ook tevreden over, alleen wat jammer van die 1 mm uit stekende lens…..
    Afmetingen: 4,7 zou (denk ik) voor mij beslist de max zijn, vind het werkelijk onbegrijpelijk dat mensen een 5,5 (of zelfs groter) als phone zouden willen. Valt niet in je broekzak te vervoeren en met 1 hand bedienen zonder kunstgrepen is r niet bij. Tussen de 4 en 4,7 zou ideaal zijn……

    De watch: helemaal fan tas tisch !!!! Wil ik beslist hebben. De mogelijkheden zijn eidndeloos vlgs mij. Vraag me alleen wel af of ie waterresistant / -dicht is…. gezien de sportlijn lijkt het me dat ie op z’n minst waterresistant zal zijn.

    Het betalen: super!!! gaat alleen in ons behoudende Nederlandse bankenbestel heeeeel lang duren voordat dit breed ondersteund gaat worden. Maar dit is hetgeen waar ik al jaaaaren op zit te wachten!

    De stream: pipodeclown voorstelling…. wat een technische afgang, ik denk dat er vandaag een paar mensen op zoek moeten naar een nw baan….

  59. Ik sla even een versie (of 2) over en zie wel wat er na de 6S(?) komt. Die trend van grotere schermen doe ik niet aan mee, ik vind 4″ meer dan genoeg.
    Tevens bedien ik mijn telefoon frequent als deze plat op tafel ligt, daar gaat die lens niet bij helpen. Begrijp ook echt niet waarom ze die ene mm nou niet gewoon weggewerkt hebben in de (ietwat dikkere dan) behuizing. 6,9 mm is nou niet echt wat je noemt een vetklep. 7.0 had ook prima geweest.

  60. Erg jammer dat de 6 verschilt qua specificaties ten opzichte van de 6 Plus. Had het zinniger gevonden als alleen de scherm grootte verschillend was geweest. Ik wil absoluut geen groter scherm dan een 4,7″ vanwege het eenhandig gebruik van telefoon maar wil wel gewoon graag Full HD scherm, landscapemode, optische stabilisatie en nog paar details zoals de 6 Plus ze heeft.

  61. De uitstekende camera is tekenend voor Apple’s dunheidswaan. Nu is het toestel zó dun dat de camera moet uitsteken. Wat gebeurt er dan als je de iPhone 6 zonder hoes op tafel neerlegt? Wiebelt de telefoon dan een beetje bij het tikken? Gaat de lens dan krassen? Dit vraagt gewoon weer om een PR-debakel zodra de eerste iPhones 6 zijn verschenen.

    Ook stoor ik mij aan die overduidelijke favorisering van de iPhone 6 Plus. Veel betere batterijduur, veel beter en scherper scherm, betere camerafocus, extra softwarefuncties zoals de homescreen in landschapsweergave (waarom niet op de iPhone 6?!). Iedere keer weer hetzelfde als Apple twee toestellen introduceert. Hetzelfde liedje bij iPad en iPad Mini en MacBook en MacBook Pro.

  62. Die uitstekende cameralens heeft wel als voordeel, dat als je er een case omheen doet de lens vlak ligt met de case oppervlakte.
    Met als voordeel meer licht en minder reflectie, denk ik.

  63. Simpelweg, te groot.

  64. @Alex: Moet niet dunner maar dit is goed

    @Tom van Zummeren: Helemaal mee eens

  65. Jammer!!!

    Beide iPhones zijn/lijken te groot! De grootte van mijn 5 is ideaal.
    De lens is kut idd, het is al vaker gezegd, maar iets dikker was beter.
    De lijnen? Muggenziften, maar vind ik niet zo mooi.

    Maar de vorm en alle verbeteringen tov de vorige modellen, het zijn wel dingen die mij doen twijfelen. Sowieso wil iedereen de nieuwe iPhone, anders zitten we hier niet onze mening te spuien. Formaat en lens vooral, zijn mijn grote struikelblokken.

    Dus ja, ook ik twijfel tussen een 5s voor een jaar, of twee, en hopen op een 4″ iPhone 7 of toch idd meelopen met de rest van de “groter-is-beter-meute.”

  66. Kijk hem eerst in het echt, dan pas oordelen, als ik hem niet mooi genoeg vindt wordt het een 5S, anders een 6. Heb nu een 4S. Maar ik blijf bij Apple. 😉

  67. Ben al jaren verwoed aanhanger van apple… Maar krijg nu toch mijn Bedenkingen !! 5c budget model met
    8 gb??

    De 6 en 6 plus uitstekende camera?? Al wiebelend op tafel… Etc.. Geheugen …heb genoeg aan 16 gb.. En word nu bijwijze van spreken verplicht om meer gb aan te schaffen ..

    Ik ga er nog heeeel lang over nadenken tot deze iphone de geest geeft… Zie daarna wel weer!!

  68. Vorig jaar waren er veel reacties over het feit dat het schermformaat “achterliep” op overige fabrikanten. Dit jaar is het overgrote deel van de reacties weer gerelateerd aan de schermgrootte alleen ditmaal is het weer te groot. Ik ben in ieder geval blij met een groter scherm en ga hem zeker weer halen de 26ste bij de Apple Store op het Leidseplein.

  69. Wat ik niet snap is dat er mensen zijn die elke nieuwe versie van de iPhone kopen.
    Ik heb hier een iPhone 4 en in denk er nog niet over na om een nieuwe te kopen. Deze doet het nog prima. Vorig jaar de batterij laten vervangen en hup, we kunnen weer verder.
    Nee, ik kan echt geen reden verzinnen om te upgraden.

  70. Na de 5 te hebben overgeslagen ga ik wel
    Over van de 4S naar de 6.
    Het blijft raar dat een iPhone in Amerika $649 kost en in NL €699,
    Pff

  71. De 5s van vorig jaar was meer revolutie dan de 6 serie nu.
    5s introduceerde 64 bit techniek en bruikbaar 4g (5 had te weinig 4g frequenties).

    Maar van 5s naar 6 (niet de plus) levert toch nog deze voordelen op:
    – groter scherm zonder dat toestel te groot wordt
    – meer geheugen
    – 4g+
    – sneller wifi (ac standaard)
    – dunner (maar wel zwaarder)
    – NFC (beperkt zonder API)

    Lijkt dus nog redelijk wat. Jammer dat optische beeldstabilisatie alleen in de plus zit (die is te groot als smartphone en heet dus terecht phablet).

    Iedereen die nu beweert dat er nog geen reden is om een 5 of ouder model te upgraden heeft duidelijk geen idee hoeveel sneller een 64-bit toestel is. Ben zelf vorig jaar van 4 naar 5s gegaan en dat was een hele verbetering. Van 5s naar 6 zal qua snelheid niet zo’n vooruitgang zijn als van 4 naar 5s.
    Maar goed, eerst eens in het echt zien. Geen haast.

  72. Tjeez dat de camera uitsteekt gaat nog een echt probleem worden!

  73. Heel blij met de grotere schermen.
    De uit-stekende camera is echter een gigantische design flop, Apple onwaardig.
    En neen, ik wil geen hoesje rond mijn iPhone doen om die lens terug “in de smartphone” te trekken.
    Waarom zou ik (heel veel) geld geven aan een prachtig ontworpen smartphone om er dan een hoesje rond te doen om dat design terug om zeep te helpen.

  74. Top toestellen, eindelijk goede opvolger voor mijn trouwe 4.
    De uit stekende lens is inderdaad niet geweldig.
    Ben wel benieuwd hoe de 6 plus, uiteindelijk aanvoelt!

  75. Al dat gepiep over uitstekende lens. Jullie doen er toch een hoesje omheen. Nu blijkt de uitstekende lens met hoesje een uitstekende match en een heel mooi geheel!

  76. @matijs: Waarom komen mensen toch altijd met die hoesjes aandragen als oplossing ?
    Ik wil geen hoesje rond mijn design toestel dat het toestel ook nog eens een stuk dikker maakt.
    En zo zijn er nog wel een pak mensen die zo denken.
    Als Apple een toestel ontwerpt dat alleen goed bruikbaar is door het oet lelijk te maken via accessoires, dan zijn ze in mijn ogen dubbel-verkeerd bezig.

    Stel je voor dat BMW, Mercedes of Ferrari zou afkomen dat je best altijd een hoes over je auto trekt wanneer je er mee gaat rijden, dan lach je jezelf toch kapot.
    Of een design-horloge waar je een hoes moet rond doen waardoor van het design niks meer te zien valt en het een lomp ding wordt.

    Dus waarom zou ik voor mijn iPhone een uitzondering willen maken : nooit een hoes voor gekocht en ik zal er ook nooit een voor kopen.
    Het design moet werken zonder hoes : indien niet, dan is het in mijn ogen een grote fail.

  77. @Patrick: Helemaal mee eens! Ik maak geen groot punt van de lens, maar had dit niet verwacht van Apple. En een hoesje is inderdaad een rare oplossing als je een iPhone koopt. De iPhone 4 is naar mijn mening nog steeds 1 van de mooiste modellen ooit, en ik heb wat gebruiks spoortjes, maar na 4 jaar mag dat ook wel.

  78. Vind het een update zoals je die precies kan verwachten van Apple. Geen super spectaculaire update maar wel een prima telefoon.

    Er zit wel degelijk heel veel innovatie in dit toestel. De A8 is 50% meer energie efficiënt dan de A7. Dat is echt wel ‘huge’ in de chipwereld.

    Specs zeggen niet zo heel veel. Je kan de custom chips van Apple niet vergelijke met die van concurrenten. Ik durf te wedden dat iOS en apps weer als zonnetjes lopen op de nieuwe iPhone. Dat doen ze al op de 5S!

    Die cameralens die uitsteekt had ik ook niet verwacht. Het is niet helemaal de Apple filosofie. Maar ik gebruik altijd een case. Uiteindelijk zal je er dan totaal geen last van hebben (wiebelen op een tafel). Die camera is trouwens ook een voorbeeld van verborgen innovatie. Op het eerste gezicht denk je dat er totaal geen verbetering in zit. Als je de 5S en de 6 naast elkaar ziet zijn er nauwelijks verbeteringen op papier. Maar mensen vergeten dat dit een totaal nieuw ontworpen camera is. Dus de specs zeggen niet alles. 8MP is in principe zat voor een fantastische foto. Mensen snappen nog steeds niet dat het aantal megapixels helemaal niets zegt over de kwaliteit van een camera. Heel veel megapixels betekent dat je foto’s enorm groot worden in MB’s. Dat wil je niet als je ook nog iets leuks met die foto’s wilt doen (delen met andere mensen bijv.).

    De echte innovatie zit bij Apple altijd in de combinatie van hardware en software. Dus ook bijvoorbeeld Apple Pay. Nu hebben we er nog niet zo veel aan maar Apple pakt het echt wel groot aan. Mensen realiseren zich niet wat een impact dit heeft. Niet alleen voor de gebruikers maar ook in de financiële markt.

    Als Apple dit van de grond krijgt dan lukt ze iets wat niemand voor elkaar heeft gekregen: contactloos betalen bij het grote publiek laten aanslaan. Dit is een miljarden business!

    En zo gaat het heel vaak bij Apple. Het publiek ziet de innovatie in eerste instantie niet tot je over een aantal jaar denkt: wow, dit heeft echt iets veranderd. Dit was met de iPhone ook zo. Dat duurde even voor het echt duidelijk was wat een impact de telefoon had. Zelfde met de iPad en ik verwacht ook dat de Apple Watch op dezelfde manier aanslaat.

    Tel daarbij op dat Apple zich op de Health business stort (met extra sensoren en de Apple Watch) en de huisautomatisering en 2014 kan wel eens belangrijker zijn voor Apple dan we nu denken.

  79. Wacht nu gewoon even tot je ‘m vast hebt voor je die uitstekende lens afkraakt. Ik denk dat het nog wel meevalt.

  80. @mondo:

    Ik heb al op smartphones van andere mensen gewerkt die zo’n uitstekende lens hebben.
    Wanneer je een tekst wil intikken terwijl het toestel plat op tafel ligt, dan wiebelt het alle kanten op.
    Ik heb daar altijd enorm mee moeten lachen : wie designed nu zoiets … en nu komt Apple daar ook mee uit.
    Gaat dat met de iPhone 6 beter werken ?
    Wie weet …

    Maar zelfs Apple toont het lensje niet op de zijaanzicht “foto’s” die op hun eigen website staan.
    Ofwel weg gephotoshopped ofwel zijn het 3D tekeningen waar men die lens is “vergeten” bij te renderen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.