Reacties voor: iCulture peilt: Anderhalf jaar zonder koptelefoonaansluiting, mis jij hem nog?

Het is inmiddels 1,5 jaar geleden dat Apple afscheid genomen heeft van de koptelefoonaansluiting in de iPhone. Mis jij de 3,5mm-aansluiting nog of ben je inmiddels overgestapt naar draadloos luisteren of een alternatieve methode?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 34 reacties

  1. Ik gebruik de bedrade lightning oordopjes. Het enige irritante hieraan is dat ik ze niet in combinatie met m’n MacBook kan gebruiken.

  2. Sinds kort (na ca 1 1/2 jaar de iPhone 7 te gebruiken) overgestapt naar zowel AirPods en de Bose QC35 II. Beiden bevallen zeer goed! Had ik eerder moeten doen.

  3. sinds vorig jaar augustus heb ik de airpods gekocht en sinds dien luister ik alleen draadloos en tegenwoordig brengen fabrikanten best wel goeie kwaliteit draadloos koptelefoon op de markt.

  4. Ik gebruik draadloze Jaybird X3’s, geluid is echt subliem!

  5. Vanaf de iPhone 6 luister ik al draadloos. Die koptelefoonaansluiting heb ik eigenlijk nooit gemist 🙂

  6. Gebruik meestal AirPods icm iPhone 8. Alleen op kantoor heb ik nog geen draadloze box staan, dus daar mis ik de hoofdtelefoon aansluiting.

  7. het nadeel van draadloos is dat je het juist niet gelijk op elk apparaat kunt gebruiken. ja dat zal wel voor de airpods gelden, maar voor de rest niet. met bedraad is het voordeel dat je het wel op bijna elk apparaat kunt gebruiken zonder configuratie. ik denk dat bedraad zelfs op meer apparaten te gebruiken is dan draadloos, aangezien er genoeg laptops en desktops zijn zonder bluetooth. en de accuduur heb je natuurlijk.

  8. Omdat ik al jaren een goede bluetooth koptelefoon heb, gebruikte ik ze amper.

  9. Airpods ftw! Nooit meer iets anders sindsdien.

  10. Op zich mis ik ze niet. Ik gebruikte altijd al een bluetooth koptelefoon. Sinds ik mijn Beats met W1-chip heb is het super makkelijk koppelen met verschillende apparaten.

    Wat ik storender vind is dat ik voor snel mijn Lightning koptelefoon niet in mijn Mac kan duwen.

  11. Luister alleen muziek op mijn telefoon tijdens het sporten, doe dat nu al weer 1 jaar bijna draadloos.

    -Ik mis totaal niet MacBook heb ik oordopjes nodig, de muziek dan via de speakers

    – Op werk hebben we gewoon gezellig de radio aan

    Dus nee missen doe ik het niet.

  12. Ik gebruik de AirPods en de EarPods with Lightning Connector. Apple had toch weer gelijk. 😉

  13. Ik heb de SE en gebruik de aansluiting dagelijks dus dat wordt toch wennen straks. Het lijkt me nog steeds onhandig en AirPods zijn me te duur.

  14. @Martijn: Slachtoffer van de marketing!

  15. Gebruik sinds een jaar de jaybirds X3, subliem geluid !! Heb nooit de apple oortjes gebruikt, kwalitatief niet vergeljkbaar met de jaybirds of sennheiser en ik hou nu eenmaal van in-ears. De Airpods zullen waarschijnlijk perfect werken (zoals alles bij apple) maar uiteindelijk staat de kwaliteit van het geluid voorop.

  16. Op zich mis ik ze niet, behalve wanneer ik wil opladen met mijn powerbank op de bus en ook muziek wil luisteren is het moeilijk. Dan moet ik 1 van de 2 prioriteren of zo’n adapter meesleuren.

  17. Ik gebruik met veel plezier in het gewone leven mijn AirPods.
    In de auto daarentegen gebruik ik bij het navigeren of bij muziek luisteren een splitter voor opladen en geluid. Dat is straks met de vakantie helemaal nodig. Opladen óf luisteren is daarbij geen optie.

  18. Gebruik het alleen op de motor en dat gaat via Bluetooth van m’n Phone naar Senna en m’n headset zit aangesloten aan m’n Senna

  19. Ik mis ze absoluut niet, gebruik een Bluetooth koptelefoon en in de auto sluit ik mijn iPhone x aan via de lightningcable.

  20. Nee ik mis het niet!!!!!

  21. Incidenteel mis ik soms nog wel eens de aansluiting, maar de oorzaak heeft vrijwel altijd te maken met het feit dat ik dan ben vergeten om mn oordopjes op te laden en daar dan te laat achter kom, bv tijdens t sporten.

    Het batterijpercentage van apparatuur in de gaten houden behoort de laatste jaren, met het toenemende aantal gadgets, niet tot mijn sterkste kant. Eerst was t alleen een prive telefoon, tegenwoordig nog een iPad, MB, AW, toestel vd baas, oordopjes, camera, powerbank, ga zo maar door. En dan ook nog de rest van het gezin..

  22. @Mart: hoe bedoel je?

  23. Ik mis hem wel. Ik heb een mooie B&W koptelefoon met draadje waar nu die dongle aan zit. Deze dongle moet ik switchen met mijn aux autoradio als ik over de boxen wil luisteren in de auto. Als ik dan weer gebeld wordt dan… om maar niet te zwijgen over de horror die ik ervaar als mijn iPhone X bijna leeg is door het navigeren en flitsmeister. Dan blijft alleen nog fm radio over.

    Laatst had ik die EarPods mee voor een conference call op mijn MacBook. Weer een faal.

    Ik heb wel een Bluetooth B&W koptelefoon maar die moet ik steeds opladen en Bluetooth klinkt maar matig zonder Aptx. MacOS heeft dat wel.

    Ik word dus eigenlijk gedwongen een “draadloze” oplader te kopen voor in de auto en een koptelefoon met W1 chip sinds ik de iPhone X heb. Dus een Beats!?!? Met de iPhone 6 ging alles prima.

  24. Ik kwam er laatst pas achter dat je hem met de meeste auto radios, ook via de lightning kabel aan kan sluiten en hij dan als ipod fungeert. Dit in combinatie met de beats oordopjes,,, perfect.

    1 kort half off topic dingetje, het aan en uitzetten va de beatsx is zo niet apple…. veelste klein knopje met veel vertraging en moeilijk in te drukken(alleen met je nagel).

  25. Ik ben van een 5S naar de 8 gegaan en moest dus ook ‘migreren’. Ik zelf heb gekozen voor de AirPods en mis de koptelefoonaansluiting helemaal niet. Mijn eega gebruikt de EarPods met Lightning op haar 7. Ook haar heb ik nooit horen klagen.

    Wij zijn daarentegen geen grootverbruikers qua batterij en hebben dus niet hoeven laden en headset tegelijk te gebruiken.

  26. Heb een aantal koptelefoons dus ik mis het enigzins. Thuis verloopje ertussen en op werk maar met de meegeleverde oordopjes. Er is mee te leven. Voor nu vind ik het nog niet interessant om er nog een (draadloze) koptelefoon bij te kopen. Gaat nog wel eens gebeuren.

  27. Ik heb meteen AirPods gekocht en die bevallen prima! Makkelijker in gebruik en het geluid is beter van kwaliteit.
    Ik gebruik de AirPods vaker dan dat ik EarPods met bedrading gebruikte.

  28. Heb nog een iPhone 6S, dus ik gebruik hem nog dagelijks.
    Voor 5 euro heb je al goeie oordopjes (Sony). Scheelt toch 175 euro.

  29. Voor mijn prive gebruik is draadloos luisteren best fijn, ook geen last meer van kabels die in de weg kunnen zitten. Toch mis ik het nog zeer regelmatig.

    Ik ben vaak op verschillende locaties waar ik muziek af speel op de speakers die daar zijn geïnstalleerd. Overal werkt dit nog met mini Jack / Jack aansluiting, vrijwel nergens nog draadloos.
    Ik verwacht ook dat het nog even duurt voordat dit overal is aangepast.

  30. Sinds 2 maanden gebruik ik de Powerbeats 3. Werkt feilloos met al je apparaten.

  31. Koptelefoon aansluiting , wat is dat ook al weer? Van begin af aan AirPods besteld, sindsdien weet ik niet meer hoe het met een draadje was.
    Nee mis de aansluiting totaal niet.

  32. Ik gebruik de bedrade lightning oordopjes. Ik had graag gezien dat Apple ook een tussenstukje had gemaakt waardoor deze oordopjes nog werken bij bv de macbook pro of de ipod shuffle.

  33. Hopelijk blijft de 3.5 mm aansluiting op de opvolger van de SE bestaan!
    Waarom te veel geld uitgeven, als het met de bijgeleverde oordopjes ook goed klinkt!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.