Reacties voor: iCulture peilt: heb jij de AirPods besteld (of ga je dat binnenkort doen)?

Stem mee in de nieuwe iCulture Peilt
Apple kondigde vandaag de AirPods 2 aan en daarmee weten we eindelijk meer over de prijs van zowel de nieuwe oortjes als de losse oplaadcase. Ben jij overtuigd en heb je ze meteen besteld?

Reacties: 43 reacties

  1. Vandaag gelijk besteld. Heb af en toe wat problemen met het verbinden met Mn oude oortjes en de batterij gaat achteruit. Zelf heb ik al een draadloze oplader dus het draadloos opladen is ook erg handig. Nu ‘hey Siri’ er nu ook bij zit vond ik het tijd voor nieuwe.

  2. Wacht ook nog op de AirPower en bestel ze dan allebei tegelijk.

  3. Yes ik heb vanmiddag de AirPods 2 besteld! Dit is mijn eerste setje en ik heb toch de beslissing gemaakt om ze te kopen, omdat iedereen er lovend over is en ik steeds meer een hekel begon te krijgen aan de kabel. Heb nu een iPhone 6 en iPad 2017 (allebei headphone jack), maar wilde nu toch eens draadloos gaan proberen.

    Ben van plan om van het najaar de opvolger van de iPhone XR te gaan halen, dus dan ben ik alvast gewend aan het draadloze gedeelte! Heb de variant met draadloze oplaadcase genomen. Heb nu nog geen draadloze oplader, maar dan ben ik alvast klaar voor de toekomst (apart kopen is duurder en zit je weer met een extra case). Ben benieuwd naar mijn nieuwe AirPods!😬

  4. De wijzigingen zijn zo miniem (althans voor mij totaal niet interessant), dat ik het bij de 1 houd.

  5. Ik heb de eerste AirPods en bevallen me echt geweldig! Altijd overear gehad maar je voelt ze gewoon niet. Zat te denken dat als het geluid echt beter (nog beter) zal zijn om de nieuwe te bestellen maar wacht eerst maar eens af. Siri gebruik ik bijna niet dus daar hoef ik het niet voor te doen. Ben heel benieuwd naar de review’s in de toekomst!

  6. Zolang de pasvorm slecht is laat ik de AirPods aan mijn oren voorbij gaan.
    Er zijn genoeg alternatieven die in-ear een betere pasvorm bieden.
    Nog afgezien van geluid en prijs die ook veel beter of lager is.

  7. Meteen besteld, ik vind de huidige al geweldig ook al vallen ze wel eens uit mijn oren,
    maar ik verwacht van de nieuwe een beter geluid. Dus fingers crossed.

  8. Origineel geplaatst door Paul538
    De wijzigingen zijn zo miniem (althans voor mij totaal niet interessant), dat ik het bij de 1 houd.

    … sluit me hier volledig bij aan!…

  9. Gewoon nog de oude, had in januari nog 2 nieuwe airpods gekregen batterij ging hard achteruit en aangezien ze nog binnen de.garantie zaten (2jr-1week) kreeg ik nieuwe die gaan denk ik ook nog wel weer 2 jr mee.
    Case nog nooit problemen mee en zo vaak hoef je die niet op te laden.

  10. Ook ik laat ze liggen.
    Geluid is slecht voor mijn smaak en passen gewoon helemaal niet. Vallen steeds eruit. Hen de mijne na een maand weer weggedaan.

  11. Werkt niet met mijn externe dac en zonder externe dac vind ik het geluid van een mobiel toestel niet goed genoeg. Ik sla dus nu, en in de toekomst alle draadloze hoofdtelefoons over en houdt het bij mijn bedrade B&W P7 hoofdtelefoon aangesloten dus op de externe dac. Een Dragonfly Red. Klinkt enorm veel beter.

  12. Ik sla de nieuwe AirPods over. In 2017 van de toenmalige AirPods 2 setjes van gekocht voor dochter en partner, beide sets functioneren niet meer goed. Accu ging snel achteruit, Airpods worden natuurlijk vies, maar zijn zeer moeilijk te reinigen. Je kunt ze niet uit elkaar halen. Reparatiekosten van minimaal 80 euro per set heb ik niet laten uitvoeren, dit zou dan dus bovenop de aanschafprijs van 180 komen. Het is een mooi product, goed geluid, maar ze hielden het nog geen 1,5 jaar vol. Tip, houdt ze dus goed schoon, gebruik Chinese kneedgum om het oorsmeer dat onherroepelijk gaat ophopen in de inkepingen waar de speakers zitten eruit te halen. Het oorsmeer gaat uiteindelijk ook door de ‘speakergaasjes’ heen en verdwijnt aan de binnenkant van de AirPods. Er is dan onvoldoende luchtverplaatsing mogelijk waardoor ze steeds zachter gaan klinken.

  13. Nee en ik ga het niet doen ook zonde van mijn geld

    1: Ik vind geluid van Apple oortjes nooit goed
    2: Ze zitten nooit prima in me oren, en deze zitten ook vrij los denk ik
    3: Ik heb al sinds augustus 2016 Bose soundsport wireless v1
    4: Nog steeds sinds geen battery drain alle niet gebruikt wordt, merk ook niet dat die sneller leeg is dan aan het begin.
    5: Ik vind bose oortjes heb ook altijd bedraden versie gehad fijner, zo zacht kussentje die precies n je oor past en dan vast zit(paar verschillende maken mee geleverd).

    Perfect geluid nog wel een draadje tussen beide oortjes(Maar niet naar de telefoon), ik kan hier door ook niet 1 van de 2 kwijt raken.
    En het opladen gebeurt gewoon door een micro usb en geen doosje, zo micro usb kabeltje slingert overal wel rond.
    De V2 heeft nu ook zonder draadje tussen beide oortjes, maar ik koop geen opvolger doet het nog perfect.

    Ook al vind ik apple goed merk betekent niet dat alles apple hoeft te zijn,

  14. Ik heb gewacht maar ga toch voor een on ear gaan. Ik gebruik enkel oortjes om te sporten en mijn huidige (beats x) voldoen hier zeker.

  15. @Freaky: Dat is ook helemaal mijn ervaring. Geluid is erbarmelijk en vallen constant uit je oren.

  16. Hou het bij de 1 met draadloze case het enige wat echt afwijkend is,  begint een beetje teleur te stellen

  17. Ik blijf ook bij de originele. Die bevallen me erg goed.
    Pas als ze water bestendig worden zodat je ze in de regen ook in kunt houden wordt het voor mij interessant

  18. Gewoon de twee zonder draadloze case. In het begin moet je toch een keer per week laden. Met case begint de prijs al tegen mijn Sony aan te lopen die echt goed is. Ik vind ze duur maar zijn zo praktisch . Haat die kabel.

  19. Ik laat ze links liggen.
    Ze bieden echt te weinig nieuws. Deze update hadden ze makkelijk twee jaar geleden kunnen doen. Underwhelming Apple!

  20. Heb de nieuwe besteld heb de eerste al vanaf het begin gebruik ze bijna elke dag en rangeer er goederen treinen mee in weer en wind ( Maasvlakte daar wil het aardig waaien geloof mij ) nooit geen problemen en ook in combinatie met de Applewatch ideaal.
    En nee ik heb geen aandelen

  21. De eerste werken voor mij ook nog voldoende. Worden natuurlijk wel minder na twee en een half jaar dagelijks gebruik, voor qua batterij.
    In de regen heb ik er nooit last van gehad, dus volgens mij zijn ze voldoende waterbestendig, hoewel ze dat officieel misschien niet zijn.

  22. Origineel geplaatst door Jeroen
    Ik blijf ook bij de originele. Die bevallen me erg goed.

    Pas als ze water bestendig worden zodat je ze in de regen ook in kunt houden wordt het voor mij interessant

    Heb mijn AirPods sinds 20 dec 2016. Heb denk ik wel 120x in de regen gejogd. Ze zijn zelfs een keer in de was meegewassen. Het is vandaag 20 maart 2019 en heb diezelfde AirPods nog steeds! En ze werken super! Nee geen volledige 5 uur per oortje maar na 2jaar vind ik dat helemaal niet erg en heb ik uiteraard de nieuwe vandaag dan ook met veel plezier besteld.

  23. Heb de airpods 1 gehad maar die razend snel ingeruild voor de jabra elite 65. Veel betere pasvorm en geluid! Nog geen seconde spijt van gehad! Dus nee ik hoef ook de airpods 2 niet!

  24. €229, ik hou het wel bij mijn oude AirPods. Doen het nog geweldig.

  25. Wel de Airpods 2 maar niet de draadloze case.

  26. Origineel geplaatst door Nick Seamore
    Werkt niet met mijn externe dac en zonder externe dac vind ik het geluid van een mobiel toestel niet goed genoeg. Ik sla dus nu, en in de toekomst alle draadloze hoofdtelefoons over en houdt het bij mijn bedrade B&W P7 hoofdtelefoon aangesloten dus op de externe dac. Een Dragonfly Red. Klinkt enorm veel beter.

    Combineren kan ook he. Een h6 2nd edition met dragonfly red voor thuis, een Sony noise cancelling voor in het vliegtuig, de trein en op het werk, en AirPods voor sporten en op de fiets. Zo hebben we
    allemaal onze voorkeur

  27. Zie geen toegevoegde waarde. Heb zelf al 1 jaar AirPods en vind t prima zo.

  28. Ik skip ze. Ik had gehoopt dat ze wat aan het ontwerp gingen doen. Ze zien er nog steeds uit als opzetborstels. Ik had het lekker bij m’n inear Zolo dopjes met beter geluid.

  29. Mooi hoe iedereen mega gehyped met de airpods 2 bezig was de afgelopen maanden. En de airpods 1 al helemaal zat waren en argumenten bedachten om de 2 te bestellen zodra die uit ook maar uit is. Tadaa, daar is ie en nu blijft iedereen bij het oude. De onrust en het belang is na maanden in een paar uur teniet gedaan.

  30. @Michel: Precies 😁

  31. Ik heb de AirPods nu ruim twee jaar, sinds december 2016 en ze bevallen nog steeds prima! Ik merk dat de batterijen wat sneller leeg zijn, maar verder werken ze nog goed. Jammer dat de AirPods 2 niét de verwachte grotere veranderingen of verbeteringen hebben. Alleen de nieuwe chip geeft iets meer mogelijkheden. En de optie van de duurdere draadloze laadcase. Daarvoor ga ik ze nu niet kopen. In de draadloze laadcase zie ik ook niet veel meerwaarde. Laad Apple eerst maar eens komen met een ‘draadloze’ lader. Jammer ook dat de fantasie er niet is. Geen echte vernieuwing. Al hadden ze maar ‘s wat felle nieuwe kleuren gebruikt. Of zoiets.

    PS: Over het geluid ben ik erg tevreden. Dat klinkt prima! Als je dat niét vindt, probeer ze dan ‘s een beetje anders te dragen dan de meeste mensen doen. Niét de ‘steeltjes’ schuin naar voren, maar meer recht naar beneden. En de AirPods iets steviger in je oren drukken. Het geluid klinkt dan (bij mij!) veel beter. Vooral veel mooiere en diepere bassen!

  32. Mijn optie zit niet in de poll! Ik twijfel om de oplaadcase los te bestellen!

    Ik heb vorig jaar de Airpods aangeschaft, na een jaartje gebruik, ben ik er nog altijd intens blij mee! Ik gebruik ze niet bijzonder veel, dus de batterijduur heeft nog niet zo veel te voortduren gehad.

    De oplaadcase vind ik wel interessant, al is het maar voor het ledlampje aan de buitenkant! (En het draadloze opladen uiteraard haha)

  33. Had ik ze niet in de wasmachiene gedaan dan had ik ze inderdaad nog gehouden. Het verschil is wel heel klein. Maar nu ik dan toch nieuw moest kopen (want ook hier een intensieve gebruiker) heb ik even de nieuwe afgewacht. En dan gelijk met draadloos opladen, dat dan wel.

  34. Het verbaast mij heel erg dat alles wat met Apple te maken heeft zoveel een ‘vernieuwingsverslaving’ bevat. Dat er een nieuwe versie uitkomt, betekent niet dat je een nieuwe moet kopen.

    Toegegeven, de apparaten waar je je het op dit moment niet mee doet (tv, speakers, stofzuiger, etc) hebben tussentijds ook weinig vernieuwing. Maar vooralsnog vind ik het best idioot als iemand gaat zeggen ‘ik heb de airpods 1, 2 en volgend jaar ga ik absoluut 3 halen’. Zoveel verschil zal er niet in zitten. Heb zelf een Sony wx1000m2 en heb ook geen wens om de opvolger te kopen, omdat deze iets beter is.. Zelfde geldt ook voor de MacBooks. Wees tevreden met wat je hebt.

    Nu moet ik ook de andere kant vertellen, want ook ik haalde iedere twee jaar een nieuwe iPhone, maar heb nu de X en sla waarschijnlijk voor het eerst de opvolger van de XS ook over.

  35. Voor € 30 heb ik 2 paar zwarte Grundig BT dopjes gekocht. Zo is er altijd wel een opgeladen. Geluid is even goed of slecht. Zit beter in je oren zonder dat er tentstokken uithangen. Geen wegrakende doppen maar gewoon een draadje met magneetje. Pairen gaat supersnel (wat is het probleem hier eigenlijk ?)

  36. Origineel geplaatst door Olaf
    Zolang de pasvorm slecht is laat ik de AirPods aan mijn oren voorbij gaan.

    Er zijn genoeg alternatieven die in-ear een betere pasvorm bieden.

    Nog afgezien van geluid en prijs die ook veel beter of lager is.

    Precies het zelfde hier.

  37. Vervang mijn AirPods 1 pas bij defect, nog steeds erg tevreden en hoop op een grote verbetering bij AirPods 3.

  38. Zit nog te twijfelen. Ik heb de eerste generatie Airpods (release-dag besteld) en op zich doen ze het nog steeds goed. Ze zijn eens door de wasmachine gegaan maar dat hebben ze overleefd. Qua batterij gaat het nog wel al merk je dat ze wel iets slechter geworden zijn. Ik haal er echter nog wel drie uur speeltijd uit. Geluid is nog steeds fantastisch dus ik twijfel nog over een upgrade.

  39. Ik houd het bij mijn Beats X. Deze heeft ook de W1 chip. Ik kan ze, als ik ze niet gebruik, om mijn net hangen en raak ze nooit kwijt.

  40. Nee, ga ze niet kopen om meerdere redenen. (Heb er een paar te leen gehad)
    1. De pasvorm…of eigenlijk het ontbreken van pasvorm. Wanneer ik heel stil blijf zitten blijven ze in mijn oren hangen, bij de geringste beweging ben ik ze kwijt.
    2. Geluidskwaliteit. Ondanks dat het bedieningsgemak onovertroffen is blijft de geluidskwaliteit hier toch fors bij achter. Ik vind ze amper beter klinken dan de standaard oortjes met draadje die bij elke iPhone meegeleverd wordt. Vorm, functie en gebruiksgemak hadden duidelijk een hogere prioriteit dan geluidskwaliteit.
    3. Afschrijving. Ik lees diverse verhalen van mensen bij wie na nog geen twee jaar één of beide AirPod batterijtjes onbruikbaar snel leeglopen. Na twee jaar 180 euro spreekwoordelijk “weggooien” omdat Apples reparatieprijzen feitelijk neerkomen op een total loss.

  41. Jammer dat ze nog niet in meerdere kleuren verkrijgbaar zijn!

  42. De Airpods zijn de beste oortelefoontjes die ik heb gehad. Gebruik ze voor mijn Iphone en mijn Android toestel. Nu is de nieuwe set in beeld en ik zou deze zeker aanschaffen. Alleen de draadloze functie en siri zal mij echt een zorg zijn. Jammer dat ze de case niet een wat luxere uitstraling hebben gegeven. Had een mooi verschil met de oude case gemaakt.
    Een klein chroom accentje had al veel verschil gemaakt. Maar das meer mijn dingetje…

  43. Origineel geplaatst door Olaf
    Zolang de pasvorm slecht is laat ik de AirPods aan mijn oren voorbij gaan.
    Er zijn genoeg alternatieven die in-ear een betere pasvorm bieden.
    Nog afgezien van geluid en prijs die ook veel beter of lager is.

    Ik snap denk ik wat je bedoelt maar…

    Vanwege de oude oortjes met draadje en de pasvorm / snel uitvallen was ik niet snel overtuigd van de draadloze voor best veel geld. Mijn vrouw kocht ze toch en binnen 1 minuut was ik verkocht. Wachten op de nieuwe heb ik gisteren direct €229 betaald en wacht nu op mijn eigen, kan niet wachten.
    Minpuntje – geen zwart, jammer. iPhone zwart, watch ‘zwart’, oortjes wit, jammer jammer.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.