Reacties voor: iCulture Peilt: een week later – wat vind jij van iOS 7?

iOS 7 is exact een week lang beschikbaar. We zijn daarom benieuwd naar de meningen van iCulture-lezers in onze poll. Ben jij positief of wil je iOS 6 terug?
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 106 reacties

  1. Op de iPhone 5 vind ik het geweldig! Maar op de iPad 3 vind ik control center en het nieuwe berichtencentrum vreselijk. het is te groot, en ze hadden het doorzichtiger moeten maken net als bij de iPhone 5. Over (wat sommigen zeggen) dat ze het design van Android hebben ‘gestolen’ ben ik het niet helemaal mee eens, maar het lijkt op de iPad nu wel een grote iPhone.

  2. Vind het nog steeds erg fijn. Werkt erg soepeltjes op mijn iPhone 5 🙂 iPad 3 beetje laggie, maar ben aan het sparen voor de 5 🙂

  3. Op de iPhone5 alleen kritiek mbt update melding van de appstore. Met regelmaat zie ik geen updates maar bij het openen van de appstore app verschijnen ze wél. Overigens geen auto update aanstaan. Op iPad mini helemaal perfect!

  4. Ik krijg toch wel vaak te horen van mensen met een oud model (iPhone 4/4S) en IOS7 dat de telefoon een stuk langzamer is en dat ze er enorm veel spijt van hebben dat ze 7 gedownload hebben. Bij de 5 is dit overigens niet zo.

  5. Zwaar getwijfeld om te upgraden en bij de iPad 2 en iPad mini wel gedaan en op mijn 4S en 4 gewoon op ios 6.1.2 gebleven en een IOS 7 theme erop gezet. Voor nieuwe devices geen grote problemen maar voor de oudere devices is het toch soepeler om op de oude ios versie te blijven. Jailbreak was wel een issue maar missen doe ik het niet echt nu pp25 er is.

  6. Waarom is iOS 7 niet voor iPod Touch 4 gekomen?! Die heeft bijna precies dezelfde specs als de iPhone 4!

  7. Hij loopt hier wel soepel op mijn iPhone 4. Ik vind het alleen gek dat het oude grijze toetsenbord nog in het systeem zit.

  8. Frisse doch kinderlijke display. In en uitzoomen maakt de interface navigatie overzichtelijk. Werkt naar mijn idee sneller dan vorige ios. Zou graag de display willen customizen. Overal wel beter dan voorgaande versie door de frisheid

  9. Werkt prima, alleen haal het einde vd middag niet eens met de accu lading.

  10. Ik ben helemaal om op m’n 4S en zou niet meer terug willen naar iOS6. Alleen de accu blijft een probleem en loopt veel te snel leeg. Maar vertrouw erop dat toekomstige updates (7.1?) dit euvel verhelpen. Het voelt nu in ieder geval aan als een compleet nieuwe smartphone.

  11. Werkt prima, mooi thema al moet ik soms wennen aan het lettertype en de witte achtergrond. Kan soms iets duidelijker. Verder paar kleine bugs, maar die worden vast opgelost.

  12. Werkt heel erg soepel op mijn iPhone 4S! Batterij is bij mij zelfs verbeterd, alles loopt vlot en snel (voor wat ik kan verwachten van een 2 jaar oude iPhone). Geen klachten, wel hier- en daar verbeterpuntjes.

  13. Zeer goed, heb iphone 5 en is gewoonweg fantastisch, een vriend vn mij heeft de 4 met ios 7 en daar vind ik ht wel minder mooi op. Maar voor alle iphone 5 zou ik zeggen: stap over!

  14. Zitten te veel kinderziektes in.

  15. @Daniel: Ik heb een week moeten wennen. Ik ben vandaag bezig geweest om hem te downgraden.
    Is niet gelukt op m’n iPhone 4

  16. Werkt perfect op mijn 5s en iPad mini.
    Erg mooie vormgeving en werkt lekker vlot.

  17. Zeer tevreden op m’n iPad2. Batterij is exact als voorheen. Een enkele app crasht weleens maar dat zal een kwestie van tijd zijn.

  18. Super, zowel op iPhone 5 als iPad 3. Kan geen enkel negatief punt opnoemen.

  19. het ziet er allemaal wat kinderlijk uit het design van de nieuwe ios 7.
    dat hadden ze van mij mogen houden van de ios 6.
    Wel hebben ze een aantal problemen opgelost soepeler lopen enz. en zijn er een aantal problemen bij gekomen o.a. batterij en het soms uitvallen en het (nog) niet werken van apps die nog niet compatible zijn met de nieuwe ios enz.

    voor mij is het als ze de oude lay out van de apps houden zodat het niet zo kindelijk er uit ziet en de nieuwe functies en extra’s daar aan toevoegen krijg je de perfecte update!!

  20. Aan het design begin ik wel te wennen. Moet her en der wel nog wat ge-update worden. Waarom is het iculture app toetsenbord bijvoorbeeld nog grijs? Verder te veel voor het oog gedesigned en minder functioneel, dan krijg je vanzelf meer verdeelde meningen. Als ze een schakelaar maken om alle onzinnige animaties uit te zetten ben ik ook dik tevreden….

  21. Op de iPad loopt het echt niet zo smooth meer, dit is een groot nadeel. Zo ken ik Apple helemaal niet 🙂

  22. Dik in orde !! Bugfix batterij is een must…

  23. Op de iPad 2 is het geweldig… op een iPhone 4… een draak. Niet vooruit te branden. Ik kan overigens niet zeggen dat ik het mooi vind…! Integendeel… Maar, alles werkt verder wel heel goed.

  24. Ik heb een iphone 4s en een iPad 3 32 gb en heb ze alle bij nog op iOS 6.1.3 lopen ik denk niet dat ik zo alle bij op iOS 7 ga zetten want ik wacht eigenlijk op een jailbreak der voor

    En mijn menig over iOS 7 vind ik maar lijken op Andriod en Windows samen in een

  25. Op mijn 5 was het al leuk op een paar puntjes naOp mijn 5s werkt het na de update naar 7.0.1 goed .

  26. Nee, op mijn iPhone 4 lijkt het allemaal nergens op.. Trager geworden, problemen bij het instellen van achtergronden met foto’s uit mijn filmrol. Nu het er toch zo kleurrijk en speels uitziet, ga ik android zeker overwegen bij m’n abonnementsverlenging!

  27. Op iPhone 4 te veel vertraging bij het starten van apps, en snel invoeren van data. De iconen van de standaard Apple apps zijn te weinig uniform met een hoog my first iPhone gehalte. Inhoudelijk zijn de apps sterk verbeterd zowel in gebruiksgemak als layout en bediening

  28. Erg mooi en ik ben tevreden, al moest ik wel even wennen. Eén aandachtspuntje: als je in het buitenland bent en automatisch updaten staat aan, ben je zo door je buitenland bundel heen en begint de teller pas echt te lopen.
    Dus uitzetten voor je de grens over gaat!

  29. Hier iphone 4s. Voorheen iOS 6 met jailbreak. Ios7 werkt lekker snel en mijn batterij gaat wonderbaarlijk veel langer mee. Aan het einde van de dag nog 40 % voorheen 15%. Heb wel een schone installatie gedaan. Jailbreak was voor intelliscreen en SBS maar die heb je nu niet meer nodig.

  30. @Kristof: Geheel mee eens zelfs de batterij is erg goed normaal ben ik er nu doorheen maar nu heb ik nog47%

  31. iOS 7 al draaiende sinds de eerste beta. Vind de interface van de berichtenapp echt fantastisch. Kan niet wachten totdat Whatsapp met de update komt, die wordt immers vaker gebruikt bij mij als de Apple berichten app dus kan ik vaker genieten van de interface! Flat design zeer strak en fris, wel ff wennen. Soms als ik terugkijk naar iOS 6 apps vind ik dat design toch nog steeds wel mooi. Maar iOS 7 absolute vooruitgang! Benieuwd wat er in de toekomst voor functionaliteit bij gaat komen.

    Batterij gaat bij mij trouwens beduidend langer mee als in iOS 6….

  32. Grootste probleem zit hem bij mij in de accu! Die haalt het geen dag meer, hiervoor wel!
    En ja, ik heb de meeste accuvretende instellingen allemaal uit

  33. Ik vind iOS7 handiger en vaak mooier, maar heb wel het idee dat alles veel trager opstart (iPhone 4). Wat AvD zegt dus eigenlijk….

  34. De nieuwe features zijn geweldig, alleen leesbaarheid is ronduit schandalig slecht. Dunne letters, icoontjes die nauwelijks te ontcijferen zijn en grijs op wit of lichtblauwe fonts, nee. Zelfs met de toegankelijkheidsopties is er niets van te maken. Ik hoop dat ontwikkelaars dynamische tekst gaan gebruiken. Erg teleurgesteld.

  35. i hate it.
    gewoon nog teveel bugs + the agenda app…
    Precies of die ontwikkelaars daar bij apple niet begrijpen hoe je een agenda gebruikt.

    Ik gebruikte die agenda dagelijks, nu is hij gewoon waardeloos.
    Foei Apple!

  36. Wat is er mis met Agenda?
    Ik vind hem helder, duidelijk, fris. En ik kan er alles mee wat ik er voorheen ook mee kon (en misschien meer?)

    Prima update hoor. Ik ben er op de iPhone 4 blij mee.
    Ik heb er zelfs mijn jailbreak voor opgegeven.
    Bugs ben ik nog niet tegen gekomen.

  37. Het opgeven van het skeuomorfische design in ios 7 vind ik erg jammer, zeker als je ziet wat er voor in de plaats komt. Al die mooie knoppen waarvan het design alleen al uitnodigde om erop te drukken zijn weg. In ios 7 zijn de knoppen gewoon een stukje tekst geworden. Heel jammer en naar mijn mening een grote fout van Apple.
    Verder zijn er keuzes over het design gemaakt die (volgens mij) niet getuigen van smaak, juist altijd het sterke punt van Apple. Alleen de weer app vind ik mooi geworden eigenlijk.
    Na een dag ergeren heb ik ios 6.1.4 weer geïnstalleerd op mijn iphone 5.

  38. Ik hou het met mijn iphone 4s voorlopig wel op ios 6, loopt en werkt goed dus niet echt de aandrang om te upgrade.

  39. Sorry maar ben heel erg ontevreden! Batterij op iphone 5 gaat nu we heel snel leeg , haalt geen halve dag meer ! en als remedie alle toffe nieuwe features afzetten is belachelijk en helpt maar weinig! Op de ipad 2 nog erger, die loopt gewoon leeg zelfs al doe je niets! Compleet onbruikbaar geworden!
    Verder ook: sluiten met hoes werkt niet meer op ipad 2 en 3 !.. Blijft gewoon aan staan en vreet dus aan je batterij!
    Dringende fix nodig of mogelijkheid terug naar ios6.

  40. Werkt lekker snel op mijn iPhone 4s, moest wel even wennen aan het nieuwe uiterlijk … Ook kun je bij FaceTime geen email adres of iPhone nummer selecteren als iemand bv. meer Apple producten heeft iPhone, iPad, Mac of iPod.. En deze in een contact opgenomen zijn kun je niets selecteren.. Is altijd even afwachten welke adres of nummer je doet FaceTime … Kon in. IOS 6 wel… Hoop dat het nog verholpen word… Verder heel tetterden met iOS 7 …

  41. Problemen met ios 7.
    Video,s waren bij ios 6 direct te starten.
    Nu met 7 twee tot drie keer aanklikken.
    Email bijlagen met een snapshot van ca. 50 k van mijn bewakingscamera,s openden direct bij binnenhalen van de email in 6.
    Nu in 7 extra aanklikken om te kunnen openen.
    Hopeloos.
    Kan men downgraden van 7 naar 6?

  42. Werkt lekker snel op mijn iPhone 4s, moest wel even wennen aan het nieuwe uiterlijk … Ook kun je bij FaceTime geen email adres of iPhone nummer selecteren als iemand bv. meer Apple producten heeft iPhone, iPad, Mac of iPod.. En deze in een contact opgenomen zijn kun je niets selecteren.. Is altijd even afwachten welke adres of nummer je doet FaceTime … Kon in. IOS 6 wel… Hoop dat het nog verholpen word… Verder heel tevreden met iOS 7 …

  43. Ik ben tevreden over iOS 7 op mijn iPhone 5. Het loopt erg soepel, vooral op visueel gebied heeft Apple grote stappen gemaakt. Alleen komt het soms, in bepaalde opzichten, op mij over alsof het nog niet af is, niet geperfectioneerd, dat vind ik dan wel weer jammer.

  44. Ben tevreden over nieuwe functies, maar werkt te traag op iPhone4. Navion is niet vooruit te branden. Whatsup start traag op. Dus gaat precies hetzelfde als toen der tijd met de iPhone 3 en iOS3.1 werd ook erg traag.

    Was al van plan een iPhone 5S te kopen maar wanneer komt die? Geen zin om als een achterlijke voor de deur te liggen. Dus ben bang dat ik tot ergens kerst moet wachten. Hoor dat Apple veel leverproblemen heeft met een iPhone 5s simlock vrij. Dus kerst ziet er somber uit……

  45. Ik heb mijn iphone 4s nu op iOS7 gebracht. Pracht van een upgrade. Ik vind de snelheid gewoon zeer goed. Hij loopt iets vlotter.

  46. Op iPhone 4 is IOS7 erg traag, maar ik heb er dan ook een hoop zware apps op staan. Die ik overigens zeker niet dagelijks gebruik en ook altijd helemaal afsluit na gebruik. Dat zou dus eigenlijk niet uit moeten maken.
    Op iPad2 draait het prima, heb zelfs het idee dat die sneller is geworden dan met IOS6.

  47. Bevalt me best goed. Enige echte probleem is dat mijn iPhone 4 (veel) meer tijd nodig heeft om (sommige) apps te openen. Maar ja, bijna een 5 S 😉

    Een zijstap: als ik mijn apps wil reorganiseren zou dat in de nieuwe iTunes 11.1 zelfs gemakkelijker moeten kunnen dan in vorige versie van iTunes maar ik vind het een regelrechte ramp. Het verplaatsten van/naar/tussen pagina’s en mappen vind ik extreem onhandig geworden.

  48. iOS 7 bevalt mij goed op de iPhone 5! Werkt heel soepel en goed. Ik merk dat de accuduur enorm is verbeterd en eindelijk slaat de wifi ook niet af als mijn scherm op vergrendeld staat. Desondanks dat er in de iOS 6 een update daarvoor kwam was dit toen niet opgelost, nu wel :-)! Echt super iOS 7.

    Ik vind de interface rustig en fijn en overzichtelijk en het is prikkelarm. Moet eerlijk bekennen dat ik wel afgelopen zaterdag heel eventjes moest wennen toen ik iOS 7 geïnstalleerd had, haha :-).

  49. Origineel geplaatst door Tom de Vries
    Ik krijg toch wel vaak te horen van mensen met een oud model (iPhone 4/4S) en IOS7 dat de telefoon een stuk langzamer is en dat ze er enorm veel spijt van hebben dat ze 7 gedownload hebben. Bij de 5 is dit overigens niet zo.

    Klopt op de 4s is t gewoon niet chil… Vormgeving top, performance ku…t, waar ik wel helemaal duizelig van wordt zijn al die effectjes… Kunnen die niet ergens uit gezet worden…. Veel t druk dan in en uit gevlieg

  50. Ik ben tevreden over iOS 7 op mijn iPhone 5. Het loopt erg soepel kan niet beter

  51. Tevreden op een aantal punten na:

    -gevoeligheid scherm te hoog wat bij het scrollen vaak resulteert in het per ongeluk aanklikken van een artikel.

    -Gebruik makende van het toetsenbord is het niet meer mogelijk een snel vraagteken te tikken. Een snelle shift+? resulteert steevast in een punt

    – terugswipen in de browser naar een vorige pagina geeft soms na tien pogingen pas het gewenste resultaat.

  52. Ik twijfel nog hevig om over te stappen..
    Omdat ik niet meer terug kan als ik eenmaal update..

    Vraagje: weet iemand of de updates voor ios7 van ‘grote apps’ zoals whatsapp verplicht ios7 nodig hebben?

    Met het nieuwe uiterlijk krijgen alle apps updates, maar hebben de meeste al meteen verplicht ios7 nodig? Of kan ik Whatsapp straks ook updaten terwijl ik nog op 6 zit?

  53. Perfect op mijn iPhone 4!

  54. Ipad 4: werkt best goed, maar helaas toch twee keer een glitch in het systeem gehad. 1x verdween de eerste pagina van het homescreen eventjes en de tweede keer kon de agenda geen nieuwe afspraak maken omdat het venster niet goed opende. Verder lekker snel en totaal andere interface. Batterij gelijk aan ios 6 (= 10 uur gebruik).

    iPod touch 4g: ios 7 wordt niet ondersteund, voelt op 6.1.3 soms al aan als een iPhone 3G met ios 4. Blijft wel een leuk speeltje voor de gta v app, clash of clans, muziek en andere ios-only apps omdat mijn mobiel tot mijn spijt Android heeft. In de toekomst ga ik zeker naar iPhone toe.

  55. Zeer tevreden …. Ben een redelijk zware gebruiker … En mijn batterij is niet leeg te krijgen 🙂 ( callibreren dames en heren !)

    Had van mij iets minder kinderlijk mogen zijn m.b.t. Kleurgebruik en dergelijke. De achtergronden van mapjes had ik liever zwart gehad.

    Super Apple

  56. Werkt goed op mijn 4s.
    Lekker snel vette batterij duur.
    blij mee maar mag wel wat verbeterd worden.
    De kleuren hadden van mij weg mogen blijven.
    Beetje kinder menu inderdaad.
    Hoop dat ze die toch eens weg gaan moffelen in een update

  57. Ik vind het helemaal niks. Bij batterij is veel sneller ondanks de vele tips. En van al die zoete kleurtjes krijg ik kiespijn. Bah bah bah.

  58. Het uiterlijk kan ik nog aan wennen, niet aan de agenda en email.die zijn echt gebruikers onvriendelijker geworden. Met de ouwe ios kon je als je over een berichtje wreef hem heel gemakkelijk verwijderen, is gewoon weg, agenda werkt ook slecht maar daar zijn al alternatieven voor aan gedragen. Ik vind ook dat mijn ipad 2 en iphone 4s soms slecht of laat reageren sinds de update…. Ben teleurgesteld.

  59. Heel erg jammer dat ze geen transparant hadden gedaan voor iPhone 4 echt jammer, want het is lelijk grijs zonder kleurtje het past niet op mn 4. Maar iPhone 5 is geweldig die van me zus. Alles kleurijk en schattig.

  60. Ik heb de ios7 nu al een week. Ik ben best tevreden over de nieuwe functies en de design. Alleen ik baal zo erg dat de batterij veel sneller achteruit gaat dan bij de ios6. Dit is ook mijn enige klacht, batterij snel leeg loopt dan eerst. Voor de rest dik tevreden. Vind design heel mooi en goed dat apple met tijd vooruit gaat met zn nieuwe design en nieuwe functies. Vind nieuwe functies heel handig en ben daarom blij dat ik ios7 op mn iphone5 heb gedownload.

  61. Ik vind de nieuwe weergave van mappen zeer onhandig. Normaal waren er in een blik 12 of 16 apps te zien in een map (in mijn herinnering iig) en dit zijn er nu maar 9! Zeer onprettig als er veel apps in een map staan. Scrollen is zeker welkom, maar meer apps per scherm!!

  62. @Mark: Wrijf eens van rechts naar links over een mailtje ?

  63. Ik vind het een beperkte vooruitgang

    Voordelen:
    – iets frissere kleuren
    – sluiten van apps gaat net ietsje sneller/ leuker
    – in achtergrond laden lijkt me voor whatsapp wel goed
    – met iphone 4 misschien nog niet volledig benutten van alle opties, dus straks hopelijk wel dan
    – camera is sneller
    – emailen is net iets beter

    Nadelen
    – app icoontjes zijn enorm kinderlijk
    – onduidelijk leesbare teksten door zowel te dunne lijntjes als te lichte kleur op een nog onduidelijker achtergrond
    – sneller batterij leeg
    – minder apps per mapje (netto gezien wel meer) maar niet zichtbaar je moet dan teveel scrollen
    – ik mis de calculator app op de ipad
    – geen Siri in het nederlands had ik wel verwacht ondertussen
    – veel apps nog niet geupdate ( maar dat ligt niet perse aan Ios7 zelf)

    In feite vind ik het te weinig voor wat je verwachtte te krijgen, het is een nieuw jasje met een paar extra zakken waarvan sommigen onduidelijk en te klein zijn

  64. Het ontgrendelscherm op de iPhone 5 is goed gedaan. Ziet er goed uit, is duidelijk en je hebt snel het weer en je agenda bij de hand. Hier heeft Apple echt door hoe flat design werkt. Maar wanneer ik mijn telefoon ontgrendel is het gewoon verschrikkelijk. Misschien komt het doordat ik een grafische opleiding doe, maar die icoontjes zijn zo verschrikkelijk slecht. De rondjes om de app store en itunesicoontjes zijn te groot voor de app. Het kleurgebruik is veel te vel en de verloopjes zijn niet consistent en proberen de diepte te creeëren, die Apple juist weg gehaald heeft. Het doet mij meer denken aan het kadootje in een happy meal, dan aan een high-end telefoon. Ik schaam me er nu bijna voor dat ik met een iPhone rondloop. Het is zo verschrikkelijk slecht ontworpen.

  65. Vindt het wel veel wit, vooral lelijk in de camera rol. Iphone 4 is iets trager geworden. Vind het erg jammer dat ik niets zelf kan aanpassen. Waarom slurpt ios 7 zoveel accu?

  66. Battery issue :/

  67. Ik heb een iPhone 4 en ik ben op een paar bugs na tevreden. Alleen licht deze iOS 7 zwaar op het batterij verbruik.

  68. Na installatie van IOS7 werd een aantal icoontjes grijs en kon ik ze niet meer verwijderen. Ik kon ook geen nieuwe apps meer doownloaden. Nog geen groot fan van de update dus.

  69. Batterij, batterij en nog eens batterij!!!! Een ramp sinds iOs7.
    Hopelijk oplossing in snel volgende update.

  70. Coverflow is weg , dat vond ik wel erg mooi

  71. Op de iPhone 4 doet iOS 7 het uitstekend. Qua vormgeving vind ik het heel fris; ook bijvoorbeeld de dunne strakke letters. Ook qua functie’s mooie aanvullingen.
    Ik word alleen wel gek als ik met de apps van het ene naar het andere scherm wilt verplaatsen. Dan schiet ie heel snel door en gooit ie de laatste app op het scherm naar het volgende. Veranderingen in volgorde kan bijna alleen nog maar met iTunes. En dat kan natuurlijk niet de bedoelingen zijn.

  72. Ik mis m’n leuke weerwidget op het notificatiescherm, dit is vervangen door geschreven tekst. Sáái.
    Ander kritiekpuntje; ik schuif regelmatig per ongeluk de pagina opzij in de webbrowser, zeer irritant.

  73. iOS 7 werkt opzicht goed, maar al die kinderlijke pastelkleurtjes hadden voor mij niet gehoeven. Ik werd trouwens al niet goed van het WWDC filmpje van Jonathan Ive over iOS 7 waarin hij enorm zweverig zit te doen. Die man moet nodig eens wat minder wiet gaan roken !

  74. Vind het er wel redelijk netjes uit zien. Alleen de batterij. Is nog steeds erg snel leeg. Heb hem in laten stellen door een medewerker van een Apple store maar als nog is snel leeg. Buiten alles om een makkelijke telefoon die goed te bedienen is.

  75. SIRI werkt fantastisch nu. het algemene uiterlijk is wel OK, maar bv contactgegevens zien er niet uit.
    maps navigatie werkt erg lekker, maar ook heel smooth.

  76. Ziet er goed uit. Berichtencentrum mag iets beter agenda en belangrijke feeds op1 pag zelf te kiezen en in controlcenter de 4 apps zelf aan te passen.

    Leuk dingetje als je bij lockscreen de camera te voorschijn haalt stop met swipen als hij bijna boven is, swipe dan hard terug en hij zal op en neer stuiteren. Leuk geen enkele functie

  77. werkt goed op de 4.
    in ios 6 was ie ook al traag met sommige Apps te openen, daar merk ik weinig verschil in.
    de batterij, gaat iets sneller leeg, maar niet dramatisch.

    ik ben toch wel blij met deze update, maar kan niet wachten op de 5s, de 4 is toch wel traag, maar dat was ie in IOS 6 ook al

  78. Ik ben over het algemeen best tevreden.
    Wat ik helaas ook bemerk is dat de accu capaciteit van mijn iPhone 5 meer lang mee gaat. Ik ontlaad altijd volledig mijn iPhone (en ook iPad btw) en laad hem dan volledig in één keer op. Wanneer hij opgeladen is gaat de sterker er meteen uit. Ik vind helaas de agenda app op de iPhone niet helemaal een verbetering. Verder starten sommige Apps niet of ‘bevriezen’ zij soms. Zal wel goed komen, Apple kenende…

  79. Sorry
    Maar Ik had vannacht een droom
    Steve was even terug op aarde en in heftige discussie met Jonathan Ive.
    “We’re NEVER NEVER gonna ship this…”

  80. Zowel functionaliteit als design trekken op niks op mijn iPhone 5. Ik geraak er niet aan gewend

  81. Grappig: als je een iphone 4 met ios7 en één met ios6 naast elkaar legt en apps start (klein/groot) is er 0ms verschil in opstarttijd van die apps. Ios7 is vaak zelfs sneller daar je tegenwoordig vanuit een notificatie direct naar de juiste pagina in de app gaat als je deze opent. Dit kon in ios6 niet, waardoor je in ios6 uiteindelijk langer bezig bent om de app te openen.
    Wat wel zo is is dat het springboard niet meer zo vloeiend gaat, maar trager starten van apps: onzin.

  82. Ik ben zeer blij met ios7. Staat bij mij nu op een Iphone 4s,5, en Ipad 3 en loopt soepel en snel.

  83. iOS 7 werkt perfect , maar de blauwe kleur zou ik willen veranderen in mijn eigen smaak en ik vind het vooral jammer dat de achtergrond foto wordt ingezoomd…

  84. Ik heb IOS 7 op de iphones 4s gezet. Dit was geen succes- geen geluid meer van apps of van muziek etc dit komt en gaat ,bluetooth issues (iphone ziet airplay device ) Bij een van de kinderen iphone5 naar IOS7 gezet krijg je ineens een lock screen …
    IOS 7 vind ik wel heel erg fijn dit is echt een verbetering .

  85. Hoe krijg ik die ‘prezi’ zoom effecten uit bij iedere app die ik open of sluit?

  86. Ios7 op iPad3 werkt bij mij prima, zelfs vlotter dan ios6

  87. Origineel geplaatst door leckxie
    Erg mooi en ik ben tevreden, al moest ik wel even wennen. Eén aandachtspuntje: als je in het buitenland bent en automatisch updaten staat aan, ben je zo door je buitenland bundel heen en begint de teller pas echt te lopen. Dus uitzetten voor je de grens over gaat!

    Als je 3/4 GS uit zet ben je toch van alle risico af???

    Weet iemand dit???

  88. Origineel geplaatst door Jamie
    Grappig: als je een iphone 4 met ios7 en één met ios6 naast elkaar legt en apps start (klein/groot) is er 0ms verschil in opstarttijd van die apps. Ios7 is vaak zelfs sneller daar je tegenwoordig vanuit een notificatie direct naar de juiste pagina in de app gaat als je deze opent. Dit kon in ios6 niet, waardoor je in ios6 uiteindelijk langer bezig bent om de app te openen. Wat wel zo is is dat het springboard niet meer zo vloeiend gaat, maar trager starten van apps: onzin.

    Misschien bij jou niet, maar noem het geen ‘onzin’. Wat denk je bijv. van een NOS nieuws-app die er 45 seconden over doet voordat er iets te lezen valt? Het zal wel aan de app liggen, maar dat was onder iOS 6 wel heel veel sneller.

  89. Ik heb iOS 7 ongeveer een halve dag op m’n iPhone 5 gehad, daarna heb ik hem gelijk weer terug gezet naar iOS 6.1.4. Nog nooit zo’n lelijk stukje software gezien.

  90. Werkt top op iPhone 4S,, enigste wat niet werkt is de telefoon app, hierbij komt het toetsenbord niet tevoorschijn bij het maken van een nieuw contact.

  91. Vind ios 7 heel goedkoop en kinderachtig lijken, en op mijn iphone 5 gaat de batterij veel sneller leeg, alleen de weer app en het lockscreen vind ik mooier geworden, en voor mijn gevoel liep ios 6 veel soepeler.

  92. Heel wat bluetooth problemen. De controls aan het stuur van mijnwagen werken niet meer sinds de upgrade, enkel bediening via de iphone5 zelf. Hetzelfde probleem trouwens met de BT Controls in mij. Schuberth C3 helm.
    Op het apple forum blijkt dat ik niet de enige ben.

  93. @Fred: Dan eens met een schone installatie beginnen ipv een OTA update…?Bij mij draait ie super!

  94. @frank: in fel zonlicht is t anders 10x verbeterd

  95. Problemen met iMessage en FaceTime (doet het niet meer sinds IOS7) kan niet activeren….
    Pushberichten komen niet meer (whatts app) krijgen steeds foutmeldingen.

    Hoe kunnen we dit verhelpen?
    Terugzetten fabrieksinstellingen? Maar zijn we dan alles kwijt?

    Verder wel goed… Maar hoop toch op een snelle versie die de bugs eruit heeft gehaald..

    Het betreft de iPhone 4S

  96. Design heeft gewonnen van usability. Hier gaat Apple spijt van krijgen. Het vorige design met z’n duidelijke verwijzing naar de werkelijkheid (skeuomorfisme) werd door designers gezien als kitsch, maar door gebruikers als vriendelijk en herkenbaar. Dat bijna aaibare en tactiele dat IOs had is er nu helemaal uit. Qua functionaliteit klopt 7 (op het ontbreken van een 3G switch na), maar het jasje waarin het steekt is over-designed.

  97. Op iPad vinden wij het ronduit *verschrikkelijk*. Idioot kinderachtig en heel erg lelijk. En die irritante bar die ongevraagd naar boven komt. Mooie uiterlijk van Notities, weg! Ec.

    Mijn vrouw is erg teleurgesteld in haar pas nieuwe iPad na deze update. In één klap is het een lelijk ding geworden.
    Ze is gelijk naar de Apple store gegaan om het vorige te laten terugzetten. Want dit ios 7 maakt de ipad redelijk waardeloos flut en te lelijk om te gebruiken.
    Tot onze ontsteltenis weigerden ze pertinent om hiermee te helpen. Ook omruilen voor een ipad met goede ios 6 wilden ze niet. 🙁

    Een dramatisch slechte zet van Apple en ik kan niet anders dan hopen dat die Ive snel aan de kant wordt gezet door deze mislukte UI. En dat Apple de iPad UI hersteld of eigenlijk gewoon deze ios 7 weggooit en opnieuw begint. Zo slecht vinden wij het.

    En schandalig dat de Apple store opeens geen ondersteuning willen geven nadat Apple met een update een apparaat totaal flut gemaakt heeft. Weg met ios 7!

  98. Origineel geplaatst door Hajo
    Op iPad vinden wij het ronduit *verschrikkelijk*. Idioot kinderachtig en heel erg lelijk. En die irritante bar die ongevraagd naar boven komt. Mooie uiterlijk van Notities, weg! Ec.Mijn vrouw is erg teleurgesteld in haar pas nieuwe iPad na deze update. In één klap is het een lelijk ding geworden. Ze is gelijk naar de Apple store gegaan om het vorige te laten terugzetten. Want dit ios 7 maakt de ipad redelijk waardeloos flut en te lelijk om te gebruiken. Tot onze ontsteltenis weigerden ze pertinent om hiermee te helpen. Ook omruilen voor een ipad met goede ios 6 wilden ze niet. Een dramatisch slechte zet van Apple en ik kan niet anders dan hopen dat die Ive snel aan de kant wordt gezet door deze mislukte UI. En dat Apple de iPad UI hersteld of eigenlijk gewoon deze ios 7 weggooit en opnieuw begint. Zo slecht vinden wij het.En schandalig dat de Apple store opeens geen ondersteuning willen geven nadat Apple met een update een apparaat totaal flut gemaakt heeft. Weg met ios 7!

    Wat een geweldig mooie en goed werkende upgrade is dit, veel moderner en mooier als de oude, SUPER.

    Leef ik in dezelfde wereld als HAJO ????

  99. @Niels: Ja precies, ik hoop zo dat ze het veranderen want de iPod 4 is ook zeer nieuw. Waarom stellen ze ios 7 ook niet voor iPod 4 beschikbaar?

  100. Waardeloos. Mijn eens zo stijlvolle Iphone en Ipad zien er uit als een stuk teletubbie kinderspeelgoed. Vreselijk die witte achtergronden bij alle Apple apps. Agenda en notitieblom compleet om zeep geholpen en safari is vreselijk lastig in het gebruik. Apple stond ooit bekend om zijn makkelijke gebruik. Waar de ontwerpers van Microsoft vergaten dat de meeste mensen geen voorkennis van het systeem hadden, was apple altijd duidelijk en begrijpelijk. Ook de jongere generatie apple desigers gaat er nu vanuit dat de gebruikers al veel kennis hebben. Hier graven zij hun eigen graf. Apple is niet meer wat het was en dat zal ze de kop kosten. Niemand heeft nu nog een goeie reden om niet voor samsung te kiesen. (Die een stuk goedkoper is) Steve Jobs zou zich omdraaien in zijn graf. Mijn moeder die met ios6 erg blij was met haar Ipad, heeft hem nu aan de kant geschoven en haar oude laptop weer uit de kast gehaald. Lekker bezig die Apple desigertjes die amper uit de luier zijn.

  101. Ik ben een zakelijke gebruiker en heb alleen een iPhone omdat hij makkelijk met een echte computer synchroniseert. Ik vind dat 7 dus grafisch gezien helemaal niets. Het lijkt steeds meer op windows8. De nieuwe icoontje lijken bedacht door een kleuter met een vetkrijtje. Maar dat interesseert mij niet zo erg. Wat mij wel heel erg tegenvalt is de agenda: die is een stuk gebruiksonvriendelijker geworden want onleesbaar en niet meer logisch ingedeeld. Voor een club die iets als een telefoon kan uitvinden is het blijkbaar vreselijk moeilijk te accepteren dat een agenda gewoon per maand werkt en dat je daarin overzicht wilt hebben. Hopelijk komt er gauw een aanpassing van dat idiote smalle lettertje.

  102. Over het algemeen zie ik dat ios7 erg veel lijkt op android kwa functionaliteit op zich niet erg, maar mijn iPhone 4 is hierdoor erg traag geworden. De achtergrond van het toegangsscherm is wazig heel jammer als je daar net een leuk plaatje hebt staan. Tijdens het intikken van tekst hapert hij vaak en moet je wachten tot je weer wat kan doen( dat lijkt ook erg op android) verder merk ik dat de telefoon nu regelmatig vastloopt en de app eerst gesloten moet worden voor ik ermee verder kan. Over het algemeen krijg ik het idee dat ios7 te snel is vrijgegeven en er onvoldoende is gekeken naar de bugs die er is zitten dus ontwikkelaars doe je best er weer een vertrouwd en plezierig werkend systeem van te maken

  103. Waarom niet voor de iPod touch 4!!!! Ik vind het heel erg jammer!

  104. Tamelijk rampzalig dat iOS 7. Heb expres gewacht en niet de eerste versie geïnstalleerd, maar 7.0.3. Waardeloos! De 4S stopt er meerdere keren per dag mee, terwijl de batterij nog lang niet leeg is (vandaag zelfs 56%!). Dit soort ‘kwaliteit’ verwacht je vanMS, niet van Apple. Het uiterlijk is ook ronduit lelijk en rommelig.
    Jammer, bepaald geen vooruitgang.

  105. Ter aanvulling: installatie faalde en herstel was nodig. Nooit eerder gehad. Vind de interface niet alleen spuug lelijk, maar ook veel minder intuïtief. Waar zijn ze mee bezig daar bij Apple. Wil Jobs niet op een voetstuk zetten, maar dit was onder hem nooit gebeurd. Moet binnenkort een nieuwe zakelijke telefoon en twijfel inmiddels over Apple. Misschien off-topic, maar wel kenmerkend voor de neergang van Apple: de kwaliteit van hun iTunes op W7 is ook bagger. Apple TV ziet de library vaak niet en iTunes de Apple TV of speelt zonder dat je iets hoort. De prutsers hebben de macht gegrepen daar…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.