Reacties voor: iCulture peilt: ga jij de Apple Watch aanschaffen?

Ben je van plan om de Apple Watch te kopen? Of laat je het Apple-horloge aan je voorbijgaan? Vertel het ons in een nieuwe iCulture peilt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 125 reacties

  1. Ik wacht liever op de volgende Apple Watch. Lijkt me een pracht van een product en ik kan dan ook niet wachten om ‘m om mijn pols te kunnen doen. Maar met €349 voor het entry-level model wacht ik liever totdat er wat meer functies beschikbaar zijn. Tenzij er volgend jaar natuurlijk geen nieuwe komt (en ik zou er niet van staan te kijken als dat gebeurt), maar dat zie ik vanzelf wel.

    Sowieso is het ook dat ik het momenteel niet kan betalen. Het blijft namelijk veel geld. Wel om het even duidelijk te maken: ik wacht liever af met het kopen van een Apple Watch dan dat ik überhaupt een andere smartwatch koop. Laat staan eentje met Android erop. Prutdingen zijn het. Hoeft van mij niet. Pebble is wel een mooi alternatief, maar ik ben nog altijd meer fan van Apple’s productkwaliteit. Daar ga ik liever voor. 🙂

  2. Nee, zou niet weten wat ik ermee moet. Heb al een mooi horloge en ik vind de apple watch niet mooi. Geen toegevoegde waarde wat mij betreft.

  3. Ik ga de  Watch niet kopen. Vind het veel te veel geld. Ik ga voor de Pebble Time.

  4. Zeker, de space grijze sport met zwarte band. Had liever de rvs versie gehad maarja ik vind deze echt te veel geld.

  5. Voordat de prijzen bekend waren had ik de stalen spacezwart voor ogen. Nu blijkt dat die dus bijna €1.200 kost. Dat is mij teveel van het goede. Daarnaast vind ik de batterijduur erg kort.

  6. Origineel geplaatst door Maurice Hollink
    Ik ga de  Watch niet kopen. Vind het veel te veel geld. Ik ga voor de Pebble Time.

    Je hebt gelijk Maurice, ik vind het ook extreem duurder. Ik houd het bij mijn Nike Hammer en hij voldoet naar al mijn verwachtingen.
    Ik hoef hem niet eens op te laden.

  7. Wou hem supergraag hebben maar nu ik verneem dat de uitvoering in staal zo duur is hoef ik m niet meer. Minstens 550 euro voor een digitale horloge die over een jaar verouderd is? Nee bedankt…

  8. Ik ga de apple watch niet kopen simpel weg om de prijs. Voor de Apple Watch Sport 42mm is het al €449 En in een artikel dat jullie eerder schreven zeiden jullie dat de prijzen van de bandjes starten aan 59€ dus veronderstel ik dat je bij de apple watch die je koopt nog geen bandje hebt .. Als je het uitrekent lig je al aan 508€ voor een apple watch met bandje. Wetende dat de volgende versie 3x beter zal zijn. Dat is toch wat ik denk ..

  9. @justin w: same boat

  10. Ik vind het te duur om er een aan mij pols

  11. Ik heb de Pebble time steel besteld.
    De Apple watch met stalen band ging meer als €1000 kosten. Daar kan ik met het gezin van op vakantie. Veelte veel geld voor een hoop mooie gebakken lucht

  12. Veel te duur! Wat heb je aan zo’n klein scherm? Voor €175 misschien.

  13. Ik ha hem zeker kopen.
    Kan niet wachten.

  14. Ik geloof dat de Apple Watch een erg handig product is dat best veel kan. Voor de keynote wilde ik de Steel Space Grey kopen maar deze kost €1250,- wat ik belachelijk veel geld vind voor een horloge dat over 2 jaar sterk verouderd is. zoals het ook ging met de iPad. Nu ga ik voor de Sport Space Grey voor €450 waar ik ook blij mee ben.

    Er zal een handel komen in de horlogebandjes waar je van de sport editie alsnog een ‘moderne’ uitstraling kan geven als de Moto360 bijv.

    Ik kan me ook moeilijk voorstellen dat zulke dure exemplaren als de edition veel verkocht zullen worden gezien de bovenstaande reden.

  15. De survey klopt niet. Als je de Apple watch Sport aanvinkt en je zegt Space Gray. dan vragen ze nog om zwart of zilver? dit hoort denk ik bij de Normale Apple Watch

  16. Ik was van plan om hem te kopen maar zie er na de presentatie van af. Het ging mij puur om de health functies maar met uitzondering van de hartslagfunctie kan ik alles doen met de iPhone. Geen bloeddruk, temperatuur etc. En dan die absurde accuduur ook. Wat is nu precies de innovatie?

    Die continue stroom van die zogenaamde onmisbare notificaties om je pols moet ik ook niet aan denken maar dat terzijde.

  17. Origineel geplaatst door Richard
    Ik heb de Pebble time steel besteld.
    De Apple watch met stalen band ging meer als €1000 kosten. Daar kan ik met het gezin van op vakantie. Veelte veel geld voor een hoop mooie gebakken lucht

    waar besteld en wanneer ga je die hebben.

  18. Instagram of Uber op je horloge is leuk om aan je vrienden te laten zien, maar daarna doe je dat natuurlijk weer op je telefoon en raak je die apps nooit meer aan.

    Notificaties werken ook op de veel goedkopere en praktischere Pebble.

    Een hartslagmeter en stappenteller zal wel wat mensen aanspreken, maar de noodzaak om ook de iPhone bij je te dragen maakt het toch weer minder geschikt dan specialistische sporthorloges. Ik zit er sowieso niet op te wachten.

    Dus wat maakt de Apple Watch nu het apparaat dat je echt graag wilt hebben? Ik heb het niet gezien. Navigeren op de fiets of hands-free bellen in de auto lijkt me wel handig, maar verder?

    Het gadgetgehalte is te hoog en het design te beperkt om als sieraad te worden gewaardeerd.

    Door het gebrek aan een killer-app en de onpraktische accuduur zie ik de Apple Watch vanzelf in een la verdwijnen.

    Ik ben dol op gadgets en het idee van een smartwatch spreekt me aan, maar dit ding kan me zeker voor dat geld niet overtuigen.

  19. Nee, te duur voor wat het kan. Ik overweeg eerder de Pebble. Betaalbaar en doet wat het moet doen.

  20. @vroem: op kickstarter. Daar staat alles vermeld.

  21. @Tom: Begrijp ik het goed dat je voor 399 alleen een watch koopt, zonder bandje?
    Ik verheug me al maanden op de apple watch, maar ik ben nu hevig teleurgesteld
    ik wist al dat apple een super commercieel bedrijf is maar dit ……..

  22. Ja wel aanschaffen!

  23. Ja die Hollanders vinden de Watch te duur.
    Wel een Omega of IWC is veel duurder.
    Ik ga hem in ieder geval wel kopen,1500 Euro vind ik helemaal niet te duur, mijn Omega en IWC kunnen dan een tijdje aan de kant.

  24. Ik WAS van plan de Apple Watch te kopen, maar na de keynote bleek “mijn” model € 1.149,- te kosten. Dat gaat hem niet worden.

  25. Nope, vind het te duur, en ben blij met me iPhone.

  26. Nee ik koop hem niet. Ben niet zo voor een smartwatch, maar als ik er één zou kiezen, dan liest een Pebble. E-ink en batterijduur zijn prettig denk ik.
    Ik heb ook niet het idee dat dit nu een hype is. ‘Het gevoel’ rondom een nieuw product is er niet. Het gevoel dat je het ‘moet’ hebben is er niet…
    Zoals hierboven ook wel is gemeld: de 2e versie zal waarschijnlijk op veel vlakken verbeterd zijn. Neem de iPad als voorbeeld…

  27. Origineel geplaatst door robert: Ik ha hem zeker kopen.
    Kan niet wachten.

    Dan heb je een probleem want vooralsnog MOET je wachten! Ikzelf koop een horloge in de Kijkshop voor 19,95, daarop zie ik prima hoe laat het is. M’n hartslag doet het tot nu toe prima, hoef ik niet zo nodig een extra bewijs van te hebben.

  28. Eerst zou de sport editie 349 dollar kosten. Gisteren zei Cook 400 voor de 42mm versie en hoorde vanmorgen in Duitsland gaat de 42mm 450 Euro kosten.
    Ik haak serieus af voor de  Watch. 350 euro Vond ik al een enorm bedrag, maar 450 Is echt too much. Jammer Hoor.

  29. Het is een mooie mini mini iphone. Ik hou nu van groot beeld.. Misschien volgend jaar bij een nieuwe update.

  30. @Marcooo:

    349 dollar inderdaad. In Europa kost die 399 euro. De grotere versie is 50 euro duurder. Dus dan kost ie 449 ja. Ik neem zelf wel de aluminium spacegrijze watch.

    Ik wilde ontzettend graag de stalen zwarte maar ik heb eigenlijk niet echt 1249 euro, hoewel ik wel snap waarom die het kost. Ik ben ook tevreden met de sport.

    Ik vind de edition wel echt geweldig. Vooral het verschil tussen een sportbandje en leren bandje van 7000 euro. Ik vind deze versie overigens wel erg mooi.

  31. @Marcooo: En dat is nog de prijs zonder bandje!

  32. Voor nu laat ik het maar aan me voorbij gaan, te duur en te kortte gebruiksduur. Wellicht dat versie 3 of 4 interessant is. Pebble werkt goed en ik heb ingetekend voor een Pebble Time Steel.

  33. Ik heb vandaag me auto te koop gezet om de gouden variant te kunnen kopen. Voor Apple ga ik gewoon op de fiets naar mijn werk maar dan wel met de gouden Apple watch!!!

  34. Nee veel te duur!!!iphone ipad is genoeg voormij.

  35. @Marcooo:
    Ik ben het echt helemaal met je eens. Ik was zeker van plan de ‘goedkope’ spacegrijze Sport edition te kopen met zwarte band, en ik had daar prima 350 euro voor over. Ik zou hem voornamelijk gebruiken voor de sport functionaliteiten, die ik overigens wel erg handig vind (ik ben ook nogal verslaafd aan cijfertjes en grafiekjes). Maar 450 euro vind ik echt veel te ver gaan, ik ga maar eens uitzoeken wat een goedkoper alternatief is om mijn hartslag en stappen te meten tijdens het trainen. Jammer want ik had me echt verheugd op de lancering.

  36. @Menno:

    Hahaha that’s the spirit 😉

  37. Ok mensen, allemaal ophouden met huilen en gewoon kopen dat horloge!

    Ik ga er sowieso ééntje kopen. Ik schrok echter wel een beetje van de prijzen. Ik had de donkere link bracelet stainless steel Apple Watch in gedachte maar dat bleek gewoon de allerduurste te zijn!! Flink balen, maar:

    1) ik heb genoeg geld gespaard sinds de aankondiging
    2) ik wil sowieso een Apple Watch want ik geloof 100% in het concept en Apple heeft met volle overtuiging een smart watch gemaakt die 3x beter is dan alle concurrentie momenteel.
    3) Ik ga niet settelen voor een Apple Watch die ik niet mooi vind.

    Dus: ik ga er gewoon voor, fok it 🙂

  38. Waarschuwing voor mensen die denken beter af te zijn met een Pebble: Ik heb een Pebble gehad, maar het die werkt gewoon niet goed i.c.m. iPhone. Alle apps die verbinding nodig hebben met iPhone moest je elke zoveel uur de iPhone app opnieuw voor opstarten. DIt omdat iOS automatisch apps uit het geheugen gooit.

    Ik had bijvoorbeeld een watch face die het weer liet zien. Die liep altijd een halve dag achter omdat het geen updates meer binnen kreeg van de bijbehorende iPhone app. Schoot een beetje z’n doel voorbij toen ik elke keer eerst mijn iPhone moest pakken en de Pebble app of third party apps even moest openen voordat ik de Pebble kon gebruiken.

  39. Ik ga er één kopen. Rond die tijd is mijn vakantiegeld zo ongeveer binnen. En vakantie vier ik wel in eigen tuin dit jaar 🙂
    Ik ga voor de 42 mm, sport met groen bandje in space grijs
    Ik kan niet wachten…

  40. Niet alleen vind ik ze, instapmodel incluis, wel erg duur om zelf aan te schaffen, maar ook vind ik de topmodellen met zulke exorbitante prijzen model staan voor een wereld waarin iets fundamenteel mis is. ‘Het zuigt’ (in goed Nederlands ;-)) dat enkelen van ons zoveel kunnen en willen uitgeven voor een (‘slim’) horloge terwijl anderen grote moeite hebben überhaupt het hoofd boven water te houden, letterlijk (wanhopige bootvluchtelingen) of figuurlijk (drukbezochte voedselbanken in veel zo niet alle westerse landen).
    Dit is (imho) inspelen op de mentaliteit van bv ‘de Maserati-man’ en hardleerse bankiers.

    Dat straalt, voor mij iig, ook af op andere Apple producten, benieuwd of Apple zichzelf hiermee niet over de hele productrange mee in de vingers snijdt of dat ik de enige ben die dat heeft. Ik lees hier op iCulture, waar je toch vooral mensen met positieve interesse in Apple verwacht, opvallend veel reacties die een negatief oordeel over Apple als geheel vellen nav de watchprijzen …

    De prijzen van de nieuwe Macbook vallen ook niet echt mee maar die zou ik nog overwegen, bv omdat ik uit eigen ervaring weet hoe lang een macbook kan meegaan dankzij de kwaliteit en toekomstvaste spec’s. Nu twijfel ik ook daaraan, of ik nog wel wil meedoen met Apple prijzen met zo’n hoog ‘wat de gek ervoor geeft’ gehalte als de Watch edition nu zo onmiskenbaar etaleert.

  41. Laatse tijd al te veel aan Apple uitgegeven.
    Sla deze maar een keer over.

  42. Nee hoor. Absoluut niet!

    1. Hij is duur
    2. Dagelijks opladen
    3. Ik heb geen notificaties op mijn horloge nodig. Zeker ook geen Facebook, Twitter, Instagram enz. Ik zou een smartwatch meestal willen gebruiken om mij te helpen met fit worden. En daarvoor is een Fitbit band prima!
    4. Apple Watch 2 zal veel beter zijn. Zó was het ook met de iPhone, iPad en Apple TV, de tweede versie is altijd veel beter.

  43. Als een beetje leuke uitvoering van de Apple Watch meer gaat kosten dan de duurste uitvoering van de iPhone (die je er nog steeds bij nodig hebt) dan gaat er in mijn ogen toch iets mis.. Een aanvulling op een ander product dat duurder is dan het product zelf.. Mm apart

  44. @Tips:

    350 euro is nooit genoemd, dus ik snap dat je liever honderd euro minder zou betalen, maar zo is het nou eenmaal niet.

  45. Origineel geplaatst door Ferryman: Niet alleen vind ik ze, instapmodel incluis, wel erg duur om zelf aan te schaffen, maar ook vind ik de topmodellen met zulke exorbitante prijzen model staan voor een wereld waarin iets fundamenteel mis is. ‘Het zuigt’ (in goed Nederlands ;-)) dat enkelen van ons zoveel kunnen en willen uitgeven voor een (‘slim’) horloge terwijl anderen grote moeite hebben überhaupt het hoofd boven water te houden, letterlijk (wanhopige bootvluchtelingen) of figuurlijk (drukbezochte voedselbanken in veel zo niet alle westerse landen).Dit is (imho) inspelen op de mentaliteit van bv ‘de Maserati-man’ en hardleerse bankiers.Dat straalt, voor mij iig, ook af op andere Apple producten, benieuwd of Apple zichzelf hiermee niet over de hele productrange mee in de vingers snijdt of dat ik de enige ben die dat heeft. Ik lees hier op iCulture, waar je toch vooral mensen met positieve interesse in Apple verwacht, opvallend veel reacties die een negatief oordeel over Apple als geheel vellen nav de watchprijzen …De prijzen van de nieuwe Macbook vallen ook niet echt mee maar die zou ik nog overwegen, bv omdat ik uit eigen ervaring weet hoe lang een macbook kan meegaan dankzij de kwaliteit en toekomstvaste spec’s. Nu twijfel ik ook daaraan, of ik nog wel wil meedoen met Apple prijzen met zo’n hoog ‘wat de gek ervoor geeft’ gehalte als de Watch edition nu zo onmiskenbaar etaleert.

    En zo is het precies! Ik hou van Apple producten… Maar nu ze de Macbook prijzen hebben verhoogd met 200€ en die belachelijke prijzen voor een “modieus” horloge? Laat me niet lachen. Die Apple watch mag dan gedesigned zijn door mr Ive, hij is lelijk. Ik had gehoopt dat de Apple watch rond zou zijn, dat was de eerste klap, en nu dus de prijzen. 1150€ voor een horloge die je voor 300€ ook kan krijgen bij bijv. Diesel een designer merk. Zelf heb ik een Diesel horloge, om de stoere / jonge look, aangezien ik zelf ook nog jong ben. Mis totaal het gevoel van een waardevolle accessoire. Samengevat:- totaal niet modieus- veel te duurIk hoop dat Apple hier even flink het stof bijt en zich wat nederiger gaat voelen.

  46. @Henkertenker:

    Dat is onzin. Bij elke Apple watch zit gewoon een bandje. Je kunt jezelf naar mijn mening beter informeren alvorens dit soort dingen te roepen.

  47. @whistler:

    Dat komt voornamelijk omdat de watch neergezet wordt als sieraad en modeproduct meer dan een slim horloge.

  48. Afgezien van de prijs kan ik niet één functie noemen waarom ik een apple watch zou moeten kopen. Als je een iPhone in je broekzak hebt, waarom dan lopen prutsen met een vinger op een klein schermpje. Hij ziet er niet verkeerd uit, maar de gewone man en vrouw zie ik er nog niet zo snel mee weglopen.

  49. @j:

    Lelijk is natuurlijk subjectief. Ik vind m bijvoorbeeld erg mooi. Maar laat ik het daar niet verder over hebben.

    De prijswijzigingen van de Macbooks komt voornamelijk door de koers van de euro, daar heeft Apple niet veel invloed op, dus kun je ze moeilijk kwalijk nemen.

  50. Ik hoop er in mei één in San Francisco aan te kunnen schaffen al is het verschil in dollars met de aanschafprijs in euro’s wel steeds kleiner aan het worden.
    Verder vind ik het wel bijna “schofterig” van Apple dat je de band “gedwongen” apart moet kopen. Wat heb je aan een horloge zonder bandje tenslotte. Een standaard bandje incl. had een netter aanbod geweest.

  51. Ik neem de sport. Zo kan ik toch een beetje een jaartje spelen en pielen met de watch. En dan wachten op de 2.0.

    Ik ga dus eerst voor de goedkoopste. Daarna stap ik door naar de 2.0 of 3.0.

  52. @Woody36:

    Het bandje zit er gewoon bij!

  53. Waar staat de uitslag van de poll?

  54. Ik zie met de beste wil van de wereld niet wat de toegevoegde waarde van het apparaat is. Ik loop de hele dag al met m’n iPhone in m’n broekzak. En wil ik echt iets doen (afspraak maken, mail lezen of opstellen, browsen) dan ga ik echt niet op m’n pols zitten priegelen. Bij de iPad zei Steve Jobs dat je er een moet hebben om het te ‘zien’. En hij had gelijk wat mij betreft. Maar de Apple Watch is mij een brug te ver en niet meer dan een gadget. Ik kan Apple hier niet volgen.

  55. @Menno:

    Hahaha schitterend!!

  56. @Pieter: ik lees dat nergens. En welk bandje zit dan bij welk model?

  57. Ook ik sla hem over.
    Te duur
    Te korte accu duur
    Geen toegevoegde waarde

  58. @Woody36:

    Ga naar store.apple.com/de daar zijn alle mogelijkheden te zien.

  59. Ik zou gaan voor het donker grijze stalen model maar als ik zie dat ik daar een ca €1.100,- voor neer moet tellen haak ik echt af. Als het €500,- zou zijn of net iets meer, zou ik er voor gaan. En wat anderen ook stellen na 2 jaar sterk verouderd. Ik weet niet of de beoogde levensduur net als de iPhone is afgestemd op de consumerende maatschappij, 2 jaar gebruiken en dan een andere. Apple staat voor mij voor verfijning tot in detail. En daar wil ik best geld tegenover stellen.

    Maar om nou een bedrag neer te tellen voor een horlogebandje tussen €59,-/€499,- Door die arrogantie hoop ik dat Apple zijn hand overspeeld en er op een later ogenblik de prijzen sterk moet reduceren omdat de verkoopcijfers zwaar tegenvallen.

    Ben echt wel Apple minded maar dit loopt iet wat uit de pas.

  60. @Ro:

    Noh gaaf joh.

  61. Nope ga hem ook niet kopen.
    Voor dat geld kun je beter een echt horloge kopen!
    Vooral die prijzen van meer dan €1250,-
    Investeren in een breitling is beter daar weetje zeker van dat die zijn waarde behoud.

    Denk dat de verkoop tegen gaat vallen vergeleken met de introducties van iPhone en iPad.

    Maar Apple kennende zal er wel weer te weinig gemaakt zijn waardoor het weer lijkt alsof er meer vraag dan aanbod is.

  62. Ik wilde er graag een hebben, maar de prijs is me veel te hoog. Ik wacht wel op een volgende versie of een prijsdaling (die wel nooit zal komen).

  63. Origineel geplaatst door Henkertenker
    @Marcooo: En dat is nog de prijs zonder bandje!

    Wat een onzin weer. Klok horen luiden, maar je weet niet waar de klepel hangt?

    Origineel geplaatst door Woody36
    Ik hoop er in mei één in San Francisco aan te kunnen schaffen al is het verschil in dollars met de aanschafprijs in euro’s wel steeds kleiner aan het worden.
    Verder vind ik het wel bijna “schofterig” van Apple dat je de band “gedwongen” apart moet kopen. Wat heb je aan een horloge zonder bandje tenslotte. Een standaard bandje incl. had een netter aanbod geweest.

    Jij ook al?

    Vriendinlief krijgt hem in April van me voor haar verjaardag, ze vind (godzijdank) de kleine Watch Sport spacegray met zwarte band heel mooi, dus krijgt zij.

    Zelf wacht ik nog heel even af of je de non-sportbandjes die je los kunt kopen ook op de sport kunt klikken. Zo ja dan wordt het voor mij de grote Watch Sport spacegray met een losse Milanese loop of blauwe Leatherloop anders de grote Watch met sportband en dan spaar ik later wel bij voor een ander bandje.

  64. Ik vind Apple een geweldig bedrijf met mooie producten. Ik weet dat ze aan de dure kant zitten, maar ze gaan nu echt te ver.

    Ik heb de al hun productcategorieën, maar de Apple Watch laat ik aan mij voorbij schieten. De prijzen van zowel de MacBook (waarmee je vrij weinig kan), de Apple Watch en zelfs de bandjes zijn veel te hoog. Ik voel mij als klant niet meer als mens behandeld, maar als wandelende portemmonee die zo leeg mogelijk moet.

    Ik weet dat dit altijd al het geval was, maar deze keer vind ik het te erg.

  65. @Pieter: Aha, dat geeft meer duidelijkheid.
    Thanks!

  66. Ik wacht op android wear ios support waarna ik vervolgens veeeeel meer keus heb; een nieuwe wat kleinere moto 360 is waar ik op hoop.

    Grootste tegenvaller van de apple watch vind ik trouwens de watch faces. Vind het vreemd dat ik er niemand over hoor praten. De mogelijkheden zijn prima, niks op tegen eigenlijk. Alleen blijkbaar heeft apple het beperkt tot slechts die faces die zij voor jou hebben bepaald. Geen watch faces support van derden helaas. De apple watch zou er vele malen chicer, cooler uit kunnen zien mits je er de optie voor had om nieuwe downloadbare (wellicht tegen betaling) watchfaces voor kon downloaden. Je kan middels zo’n watchface de apple watch nog veel persoonlijker maken dan dat ie al is. Persoonlijk dacht ik er al over na om zelfs ZELF een aantal watchfaces te designen om die vervolgens in de store (aparte watch faces store) aan te bieden. Een app waarbij je zelf watchfaces kan maken en vervolgens aanbieden zou toch een hit zijn?!

    deze optie(s) bestaan al bij android wear en de mogelijkheden daarvoor zijn oneindig. Unieke grappige watchfaces worden er ontworpen die het horloge een hele andere look geven. Check youtube watfaces moto 360 bijvoorbeeld maar eens. En keuzes uit meerdere modellen, kleuren etc. Dat zal de komende jaren bij android wear alleen maar gaan groeien.

    Jammer jammer jammer apple! Had liever een apple watch gehad.

  67. Heel simpel..Ik vind ‘m prachtig mooi om te zien (ik hou ook meer van rechthoekige horloges!)…maarrrr..Echt veeeeel te duur, zo duur dat ik niet eens hoef te twijfelen, dus dat is ook wel prettig…Niet dat ik het niet kan betalen, maar ik vind het het niet waard voor een (in de basis) horloge.

  68. @Tom:
    Een veredelde enkelband is het!

  69. @Richard: kun je die al bestellen dan? Die ga ik ook zeker kopen. Een prima en goedkoper alternatief. Heb nu de pebble eerste versie. Ook leuk, maar beetje luxe uitstraling is ook mooi meegenomen

  70. @Tom van Zummeren: ik denk dat het al een tijd geleden is dat jij een Pebble hebt gehad. Inmiddels zijn er aardig wat software updates geweest en Pebble werkt perfect samen met de Iphone. Verbinding blijft goed in stand, zelfs als mijn iphone boven ligt en ik beneden ben. Echt geweldig!

  71. Origineel geplaatst door Ferryman
    Niet alleen vind ik ze, instapmodel incluis, wel erg duur om zelf aan te schaffen, maar ook vind ik de topmodellen met zulke exorbitante prijzen model staan voor een wereld waarin iets fundamenteel mis is. ‘Het zuigt’ (in goed Nederlands ;-)) dat enkelen van ons zoveel kunnen en willen uitgeven voor een (‘slim’) horloge terwijl anderen grote moeite hebben überhaupt het hoofd boven water te houden, letterlijk (wanhopige bootvluchtelingen) of figuurlijk (drukbezochte voedselbanken in veel zo niet alle westerse landen).
    Dit is (imho) inspelen op de mentaliteit van bv ‘de Maserati-man’ en hardleerse bankiers.
    Dat straalt, voor mij iig, ook af op andere Apple producten, benieuwd of Apple zichzelf hiermee niet over de hele productrange mee in de vingers snijdt of dat ik de enige ben die dat heeft. Ik lees hier op iCulture, waar je toch vooral mensen met positieve interesse in Apple verwacht, opvallend veel reacties die een negatief oordeel over Apple als geheel vellen nav de watchprijzen …
    De prijzen van de nieuwe Macbook vallen ook niet echt mee maar die zou ik nog overwegen, bv omdat ik uit eigen ervaring weet hoe lang een macbook kan meegaan dankzij de kwaliteit en toekomstvaste spec’s. Nu twijfel ik ook daaraan, of ik nog wel wil meedoen met Apple prijzen met zo’n hoog ‘wat de gek ervoor geeft’ gehalte als de Watch edition nu zo onmiskenbaar etaleert.

    Helemaal eens. Heb zelf ook nog eens het gevoel dat de nieuwe Macbook in dezelfde categorie/marktsegment past. Over het paard getilde egocentrici die achteloos met geld smijten terwijl de gemiddelde mens maar moet zien hoe rond te komen. Protserig en naar, zo komt het op me over. Daar wil ik niks voor uitgeven, niet voor sparen of me mee associeren voorlopig. Verder ben ik zelf natuurlijk ook een snob met nieuwste iPhone, iPad enz maar hier gaan ze voor mij echt een grens over.

  72. Waarom zou ik mijn mooie Omega Speedmaster inruilen voor een Apple?

  73. Het is crisis.. No work, No money voor de dure gadgets.. We moeten blij zijn dat we boodschappen kunnen doen tegenwoordig..

  74. Ik wilde voor de gewone Apple Watch gaan in space black met een leren bandje, maar die is waarschijnlijk ruim $650 en dat heb ik er zeker niet voor over.

  75. Origineel geplaatst door Ro: Ja die Hollanders vinden de Watch te duur.
    Wel een Omega of IWC is veel duurder.
    Ik ga hem in ieder geval wel kopen,1500 Euro vind ik helemaal niet te duur, mijn Omega en IWC kunnen dan een tijdje aan de kant.

    Wat een stomme vergelijking.. Net alsof de gemiddelde Nederlander een IWC of Omega gaat kopen.. Lekker patserig doen of niet?

  76. Tja… Een iphone bij je abonnement “krijgen” is toch even iets anders dan zelf geld neerleggen voor een klokkie blijkbaar 😉

    Dus beste telco’s grijp uw kansen door het maken van een combo abonnemenent iphone awatch en laat ons consumenten opnieuw bloeden want stiekem wil iedereen ook de (smeagle on) precious a-watch (smeagle off)….

  77. Origineel geplaatst door Ilyesien: Ik wacht op android wear ios support waarna ik vervolgens veeeeel meer keus heb; een nieuwe wat kleinere moto 360 is waar ik op hoop.Grootste tegenvaller van de apple watch vind ik trouwens de watch faces. Vind het vreemd dat ik er niemand over hoor praten. De mogelijkheden zijn prima, niks op tegen eigenlijk. Alleen blijkbaar heeft apple het beperkt tot slechts die faces die zij voor jou hebben bepaald. Geen watch faces support van derden helaas. De apple watch zou er vele malen chicer, cooler uit kunnen zien mits je er de optie voor had om nieuwe downloadbare (wellicht tegen betaling) watchfaces voor kon downloaden. Je kan middels zo’n watchface de apple watch nog veel persoonlijker maken dan dat ie al is. Persoonlijk dacht ik er al over na om zelfs ZELF een aantal watchfaces te designen om die vervolgens in de store (aparte watch faces store) aan te bieden. Een app waarbij je zelf watchfaces kan maken en vervolgens aanbieden zou toch een hit zijn?!deze optie(s) bestaan al bij android wear en de mogelijkheden daarvoor zijn oneindig. Unieke grappige watchfaces worden er ontworpen die het horloge een hele andere look geven. Check youtube watfaces moto 360 bijvoorbeeld maar eens. En keuzes uit meerdere modellen, kleuren etc. Dat zal de komende jaren bij android wear alleen maar gaan groeien.Jammer jammer jammer apple! Had liever een apple watch gehad.

    Hoe kom he erbij dat je wordt beperkt in watch faces? Als het goed is kan je ook je eigen foto’s als watchfaces gebruiken.

  78. Voor €350 haal je een horloge die eruit ziet alsof je die net bij de kermis uit een grijpautomaat hebt weten te vissen. Wat een spuuglelijk ding! Wil je niet compleet voor gek lopen, dan moet je voor honderden euro’s een ander bandje kopen. Bizar!

    Dus nee, ik koop zeker geen Apple watch. Te duur, te lelijk en voegt te weinig toe.

  79. @Jeroen: Het ‘waarde behouden’ en ‘investering’ van mechanische horloges is een fabel. De prijzen van de meeste mechanische horloges zakken zodra je die om je pols heb. Alleen horloges van hele exclusieve merken en limited-editions horloges behouden hun waarde of stijgen in prijs. Maar voor die hele exclusieve horloges betaal je makkelijk €10000 +
    Ik heb een Omega ‘Dark side of the Moon’ en die verkoop ik in de toekomst echt niet met winst.

    Voor horloge-verzamelaars is €1250 voor een horloge niet heel veel. De Seiko Astron horloges kosten het dubbele en daar kan je alleen de tijd van af lezen.

    Zelf vind ik de edition-versie te duur, maar de Stainless steel, space grey versie vind ik best wel mooi en de prijs vind ik acceptabel.

  80. Lang gewacht op een groter scherm voor de iPhone. Ik heb nu de 6 en bevalt prima. En dan met zo’n minimini horlogescherm aan het werk terwijl de iPhone in mijn zak zit (of beter, in mijn hand cq voor me ligt). Geen Watch voor mij. Enne, las twee medische berichten uit de VS dat het onverantwoord is een WiFi/BT apparaat de hele dag tegen je huid te klemmen. Essentie; kan gewone cellen muteren in kankercellen. 1 mutatie kan begin al zijn.

  81. ik ga hem wel halen , vooral als whatsapp ondersteund gaat worden , handig met inspreken . Spock-effect 😉

  82. @Bastiaan, hoe komen jullie aan de prijzen?

  83. @Bastiaan, hoe komen jullie aan de prijzen? Misschien kunnen jullie een link toevoegen naar de site waar de prijzen vandaan komen?

  84. Ik heb er naar uitgekeken.
    Sluit me aan bij de meerderheid dat de prijzen erg hoog zijn!

    Wil eerst weten welke apps er allemaal zijn. Als er een mooie goede golf app is zal ik hem aanschaffen. De sport

    De andere modellen vindt ik te hoog voor een horloge, die toch erg dik is en die je iedere dag moet opladen.
    Ik verwacht niet dat het storm gaat lopen.

    Normaal gesproken ben ik er als eerste bij en rijdt ik naar Duitsland.

    Nu effe afwachten!!

  85. @Brabbeldas:

    Op een Duitse Apple site kijken

  86. Laat iedereen zelf weten waar ze hun geld aan uitgeven ipv te zeuren over armoede. Ik heb namelijk niks met bootvluchtelingen!!

  87. Yep

  88. Ik vind het een mooi apparaat. Maar erg aan de prijs. Wel ‘normaal’ want een Apple is standaard behoorlijk aan de prijs. De vergelijkingen met horloges is weinig reëel. Dit is meer.

    Als je de watch alleen koopt voor vervanging van je horloge is het te duur. Immers een gewoon horloge, in dezelfde prijsklasse, gaat veel langer mee. Deze watch zal max 4 jaar meegaan, want dan geen updates meer. De link met Iphone vind ik een stuk minder, Ik twijfel nog zeer, zeker gezien de huidige koersen.

  89. Ik ga de apple watch niet kopen simpel weg om de prijs. Voor de Apple Watch Sport 42mm is het al €449 En in een artikel dat jullie eerder schreven zeiden jullie dat de prijzen van de bandjes starten aan 59€ en als je de apple watch sport koopt maar het bijhorende bandje niet mooi vind (zoals ik) moet je nog een extra bandje kopen. Als je het uitrekent lig je al aan 508€ voor een apple watch met (extra) bandje. Wetende dat de volgende versie 3x beter zal zijn. Dat is toch wat ik denk ..

  90. Waarom zou ik mijn mooie Omega Speedmaster inruilen voor de Apple Watch?

  91. Als deze poll de doorsnede word voor alle potentiële Apple klanten dan gaat Apple hier voor het eerst heel erg hard onderuit.
    Wat ik eerlijk gezegd ook verwacht had.
    Absurt hoge prijs voor iets wat niks toevoegt, dat is een combinatie die niet werkt.

    Misschien dat chinezen of Amerikanen een totaal andere instelling hebben dan wij Nederlanders en wel geld overhebben voor een Apple watch…..

  92. Origineel geplaatst door patrik: Laat iedereen zelf weten waar ze hun geld aan uitgeven ipv te zeuren over armoede. Ik heb namelijk niks met bootvluchtelingen!!

    OK, je hebt me overtuigd, als jij (g)een mening met twee uitroeptekens over bootvluchtelingen hebt waarom zouden we dan nog zeuren over wat dan ook :-PMaarreh… zomaar een tip: kijk ook eens naar de gedragsregels voor reacties op iCulture

  93. Ik wilde er 1 met erg veel bandjes erbij leuk lekker wisselen toen ik die prijzen zag hahaha kom op Apple

    Laten we eerlijk zijn me notificatie komen er op binnen ik kan me telefoon gesprekken er mee beantwoorden
    Al die gezondheid dingen zit ik niet op te wachten kleine domme tekeningetjes versturen wtf de batterij duur gaat zwaar tegen vallen ik wacht dus wel paar jaar

  94. Ik wacht met smart(watch) op de gouden versie (38 mm) met rood lederen bandje. Dit is helemaal mijn ding voor slechts EUR 17.000,00. Ik hoop dat dit horloge lang in onze familie mag blijven, van generatie op generatie.

    @Ro: Als je verstand van horloges hebt ga je een Apple Watch niet vergelijken met een Omega of IWC, dat is vloeken in de kerk.

  95. Origineel geplaatst door patrik
    Laat iedereen zelf weten waar ze hun geld aan uitgeven ipv te zeuren over armoede. Ik heb namelijk niks met bootvluchtelingen!!

    En je papa maar hard werken om jou te kunnen voorzien van al deze gadgets….het klinkt alsof je uit een warm nest komt…

    Heb even respect, ook voor bootvluchtelingen.

  96. @j
    @Erik:
    @e.v.a.
    Vraag me inmiddels al niet meer af of ik de enige ben die er zo tegenaan kijkt maar wel nog of het een typisch Nederlandse (of zelfs typisch Hollandse) reactie is, een “gewoon = gek genoeg” en “kop-boven-het-maaiveld-eraf” effect zeg maar, of dat Apple meer wereldwijd tot nu toe trouwe kopers van zich vervreemdt met de overtreffende trap van exclusiviteit die ze nu beklimmen…

    @iCulture: Misschien een idee voor een (achtergrond)artikel gezien de felle reacties hier, hoe zijn de reacties wereldwijd op de watch ihb en Apples prijzen iha? Met deze poll als logische aanleiding…

    Origineel geplaatst door Erik:
    … Verder ben ik zelf natuurlijk ook een snob met nieuwste iPhone, iPad enz maar hier gaan ze voor mij echt een grens over.

    Mooie relativering, dat dubbele gevoel herken ik heel erg. @Mijn reactie was al zo lang, anders had ik ook wel zo’n soort kanttekening willen maken…

  97. @Tony: “sarcasme”

  98. Ik heb ingevuld: ‘Ja, ik ga ‘m kopen’. Vast. Ooit. Maar nu nog niet.

  99. Deze versie ga ik niet kopen. Pas als hij zonder iPhone kan werken en een accuduur heeft van minimaal 5 dagen zou ik het overwegen.

    Deze versie is te primitief en te snel technologisch achterhaald om zijn geld waard te zijn.

  100. @Ro:

    Opschepper !

  101. Ik wil helemaal geen smartwatch, omdat ik denk dat ik er niet gezonder van wordt en omdat ik al dat meten vervelend vind.
    Dus ook geen Apple Watch.

  102. Ik ben een echte Apple fan, wilde het horloge heel graag en had ook al op mn verjaardag geld ervoor gevraagd.
    Maar vind het horloge (‘mijn model’ zo’n 1100 euro) echt veel te duur voor wat het voorlopig? biedt. Het is niet dat ik het geld niet heb maar het voelt niet goed om zoveel geld uit te geven voor iets wat je maar een paar jaar als accessoire gaat gebruiken.

  103. Origineel geplaatst door Daan
    Ik vind Apple een geweldig bedrijf met mooie producten. Ik weet dat ze aan de dure kant zitten, maar ze gaan nu echt te ver.
    Ik heb de al hun productcategorieën, maar de Apple Watch laat ik aan mij voorbij schieten. De prijzen van zowel de MacBook (waarmee je vrij weinig kan), de Apple Watch en zelfs de bandjes zijn veel te hoog. Ik voel mij als klant niet meer als mens behandeld, maar als wandelende portemmonee die zo leeg mogelijk moet.
    Ik weet dat dit altijd al het geval was, maar deze keer vind ik het te erg.

    Ik sluit me hier geheel bij aan.

  104. @Tony: 3 jaar en dan is de batterij maximaal 1000 x opgeladen en heb je een “duur” probleem van €17.000

  105. Ik snap niet dat er hier mensen zijn die zich druk maken om mensen die graag een Apple Watch van $10.000 of meer willen kopen. Dat moeten ze dan toch lekker doen? Ze hebben waarschijnlijk iets teveel geld of zijn gewoon niet zo slim. So what? Apple profiteert hiervan.

  106. @Petje: huh, gaat er dan een batterij in? Is dat niet wat achterhaald? Kan ik me haast niet voorstellen voor EUR 18.000,00 (17.000,00 in dollars). Dan sla ik deze over.

  107. Ik heb met de Apple Watch echt het gevoel dat ik mijn zuur verdiende geld weggeef aan Apple. Te duur en niet nodig.

    Echt een mode product! Niet aan mij besteed!

  108. @Jurjen: wat ik niet snap is dat Apple (ik ben een Apple fan voor alle duidelijkheid) een markt probeert aan te boren die tot nu toe is weggelegd voor de superrijken onder ons.

    Ik denk dat Amerikanen niet zo goed begrijpen dat horloges in die prijsklasse een hele andere betekenis hebben (lees: een horloge in die prijsklasse koop je voor je leven en nog lang daarna). Het enige land in de wereld die horloges van die prijsklasse kunnen, en in mijn ogen mogen maken is Zwitserland.

    De gouden Apple Watch is een veredelde gadget, en zal nooit kunnen tippen aan de schoonheid en allure van een echt Zwitsers horloge. Misschien ben ik in dat opzicht wel een horlogefanaat.

    Ik ben benieuwd, komt er op een smartwatch van EUR 18.000,00 ook te staan: Designed by Apple in California, Assembled in China? Of wordt het: Designed by Apple in California, Assembled in Switzerland?

    P.s. neemt niet weg dat ik de “gewone” Apple Watch een prachtig ding vind.

  109. Origineel geplaatst door Tony
    @Jurjen: wat ik niet snap is dat Apple (ik ben een Apple fan voor alle duidelijkheid) een markt probeert aan te boren die tot nu toe is weggelegd voor de superrijken onder ons.
    Ik denk dat Amerikanen niet zo goed begrijpen dat horloges in die prijsklasse een hele andere betekenis hebben (lees: een horloge in die prijsklasse koop je voor je leven en nog lang daarna). Het enige land in de wereld die horloges van die prijsklasse kunnen, en in mijn ogen mogen maken is Zwitserland.
    De gouden Apple Watch is een veredelde gadget, en zal nooit kunnen tippen aan de schoonheid en allure van een echt Zwitsers horloge. Misschien ben ik in dat opzicht wel een horlogefanaat.
    Ik ben benieuwd, komt er op een smartwatch van EUR 18.000,00 ook te staan: Designed by Apple in California, Assembled in China? Of wordt het: Designed by Apple in California, Assembled in Switzerland?
    P.s. neemt niet weg dat ik de “gewone” Apple Watch een prachtig ding vind.

    Ik denk dat veel mensen hier en elders een inschattingsfout maken door de Apple Watch Edition met een dure Rolex of Omega te vergelijken. Laatstgenoemde zijn ook verzamelobjecten en zijn zoals je zegt vaak investeringen voor een hele lange tijd. De Apple Watch Edition is dat niet, het is puur een luxe variant voor de rijkelui die dat soort geld overhebben (alleen al het feit dat er technologie in zit die over een paar jaar verouderd is, maakt dat duidelijk). Er komt maar één horloge om je pols en dus concurreren de smartwatches met de klassieke horloges. De Apple Watch Edition wordt als dé smartwatch aangeprijsd voor de allerrijksten, niet voor spaarders die daarin een investering zien. Welke andere fabrikant doet dat nu? Samsung? Motorola? Pebble? Echt niet.

  110. Origineel geplaatst door Ferryman
    @j
    @Erik:
    @e.v.a.
    Vraag me inmiddels al niet meer af of ik de enige ben die er zo tegenaan kijkt maar wel nog of het een typisch Nederlandse (of zelfs typisch Hollandse) reactie is, een “gewoon = gek genoeg” en “kop-boven-het-maaiveld-eraf” effect zeg maar, of dat Apple meer wereldwijd tot nu toe trouwe kopers van zich vervreemdt met de overtreffende trap van exclusiviteit die ze nu beklimmen…
    @iCulture: Misschien een idee voor een (achtergrond)artikel gezien de felle reacties hier, hoe zijn de reacties wereldwijd op de watch ihb en Apples prijzen iha? Met deze poll als logische aanleiding…

    Origineel geplaatst door Erik:
    … Verder ben ik zelf natuurlijk ook een snob met nieuwste iPhone, iPad enz maar hier gaan ze voor mij echt een grens over.

    Mooie relativering, dat dubbele gevoel herken ik heel erg. @Mijn reactie was al zo lang, anders had ik ook wel zo’n soort kanttekening willen maken…

    Apple begon ooit met de computer voor ‘the rest of us’. Die tijd is denk ik voorbij en ze verkopen nu producten voor ‘the few of us’.

  111. Ik dacht ook “wat moet je in hemelsnaam met dat ding” toen de iPad uitkwam, maar daar ben ik toch van terug moeten komen toen ik hem een week in bruikleen had.

    Echter, ik heb vorig jaar al geruime de Pebble en de Sony Smartwatch 3 gebruikt (die laatste heeft zelfs ingebouwde GPS, iets wat de Apple Watch niet heeft), maar het gebruik van de smartwatches viel me zo vies tegen dat ik ook totaal niet meer warm loop voor de Apple Watch.

    Op de marketing afbeeldingen zie je altijd mooie sms teksten staan zoals “When are you home David?”. Maar in realiteit krijg je emails van je werk met daarin 20 replies en een header met daarin 20 ontvangers, en zit je eindeloos te swipen over dat scherm. Zelfde met whatsapp berichten en andere notificaties.

    Ik heb simpelweg nog geen 1 killer-app gezien voor de Apple Watch, en als sieraad vind ik hem simpelweg niet mooi.

  112. @KALLT: Verouderde techniek is een betrekkelijk begrip, dat vinden sommigen juist van mechanische horloges terwijl anderen dat toch het toppunt vinden van tijdloosheid (sorry, raar woord als het over horloges gaat, waarbij beperkte accucapaciteit weer een heel ander soort tijdloosheid oplevert ;-))

    En iCulture repte eerder ook al van geruchten over een mogelijke interne hardware upgrade van bestaande Watches, waarmee Apple aan dat bezwaar tegemoet zou komen. Software updates liggen sowieso voor de hand bij elke Apple. Al is het zelfs de vraag hoevaak beide nodig zullen zijn omdat de iPhone zo sterk de functionaliteit van de watch bepaalt waardoor de watch veel weg heeft van een vrij passief extern input- en output device daarvoor. Eigenlijk lijkt het zo bezien wel heel veel op een heel kleine externe touchscreen monitor, met wat extra sensoren.
    Maar tegelijkertijd ondergraven ze die upgradeability als levensduurverlenger weer door de watch zo nadrukkelijk als modeaccessoire in de markt te zetten, waardoor ook het uiterlijk erg bepalend wordt voor de verouderingssnelheid.

    Maar je aanname dat je maar één horloge om je pols hebt klopt maar half. Je hebt er maar één tegelijk om je pols, maar best veel mensen hebben verschillende horloges die ze afwisselend dragen, afhankelijk van en passend bij de gelegenheid en/of kleding en andere accessoires. Apple probeert met de verwisselbare bandjes en aanpasbare ‘wijzerplaat’ een enkele vervanger voor zo’n verzameling horloges te bieden. In dat opzicht zijn de prijzen ook iets minder extreem hoog dan ze op het eerste gezicht lijken (al zal ik persoonlijk ook nooit bv 3 horloges van $3333,33/€3666,67 of meer kopen ;-))

    Kortom, dat alles maakt het allemaal lastig te voorspellen. We zullen het zien… de meesten van ons (voorlopig) vanaf de zijlijn als ik de reacties hier zo zie 🙂

  113. Uit veel reacties hierboven blijkt dat apple zich vooral uit de markt prijs met de stalen uitvoering. Kijk die dure gouden uitvoering is toch voor de happy few, daar worden er geen miljoenen van verkocht. Als ze de stalen uitvoering 300 goedkoper hadden gemaakt hadden ze zich suf verkocht.
    Ik voorspel een gouden handel in mooie bandjes voor de sportuitvoering!

  114. Origineel geplaatst door Daan
    Ik vind Apple een geweldig bedrijf met mooie producten. Ik weet dat ze aan de dure kant zitten, maar ze gaan nu echt te ver.
    Ik heb de al hun productcategorieën, maar de Apple Watch laat ik aan mij voorbij schieten. De prijzen van zowel de MacBook (waarmee je vrij weinig kan), de Apple Watch en zelfs de bandjes zijn veel te hoog. Ik voel mij als klant niet meer als mens behandeld, maar als wandelende portemmonee die zo leeg mogelijk moet.
    Ik weet dat dit altijd al het geval was, maar deze keer vind ik het te erg.

    Je verwoordt 100% mijn gevoel. Dank je.

  115. Wie wil nu zo een ding die geen meer waarde is. Enkel je laten pluimen door een Appel.

  116. Fantastische Watch.

  117. Ik wilde m supergraag hebben maar deze prijzen zijn gewoon belachelijk…

  118. @Ro:
    Je Omega en Iwc blijven altijd waarde houden die Apple watch is naar een jaar nog een schijntje waard.

  119. Kan straks wel in dat ding staan te roepen, maar mijn auto komt toch niet dus laat maar zitten.

    Neen hoor de prijzen zijn gewoon te belachelijk voor woorden.
    Ik ben ook absoluut geen graadmeter, dus de mensen die hem wel kopen veel plezier.

  120. Wat is de uitslag want ben daar wel erg benieuwd na

  121. Ja daar ben ik ook erg benieuwd naar@Jeroen:

  122. @Tom van Zummeren: onzin.
    Mijn pebble werkt perfect na 1 jaar gebruik. Waarschijnlijk heb je een slechte 1st gen gehad. Deze had je moeten omruilen.

  123. Ja graag de uitslag idd…

  124. Nee, vind hem te duur en vind een iPhone genoeg

  125. Een iPhone op zak om een horloge te kunnen laten werken, tja…..
    Mij niet gezien.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.