Reacties voor: iCulture peilt: ben jij fan van de nieuwe Appbibliotheek in iOS 14?

Eén van de verbeteringen in iOS 14 is de nieuwe appbibliotheek, het laatste scherm van je beginscherm waarin apps automatisch in mapjes ingedeeld worden. Maar gebruik jij de functie ook echt? We zijn benieuwd naar of jij de appbibliotheek gebruikt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 62 reacties

  1. Persoonlijk vind ik de appbibliotheek zeer handig, sommige apps wil ik wel op mijn iPhone hebben maar niet op mijn hoofdscherm.
    Stap voor stap verdwijnen er steeds meer app naar de appbibliotheek.

    Ik ben er erg blij mee

  2. Het is wel heel erg wennen, maar als je het eenmaal gewend bent is het een hele ideale manier

  3. Ik heb er niks mee. Het scrollen naar de laatste pagina is onhandig en daarna moet je alsnog zoeken waar iets staat. Mijn eigen home indeling kan ik snel zoeken, ik weet precies waar wat staat. Bovendien is gewone search met de 8 siri suggesties is veel sneller; op elke pagina kun je naar beneden swipen.

  4. De appbibliotheek is een geweldige toevoeging, sinds de aankoop van mijn allereerste iPhone is mijn homescreen nog nooit zo ingrijpend veranderd als nu. De mogelijkheid om mappen zelf in te delen zou fijn zijn, al is het geen must. Ik zag onlangs ook mappen onderling van plaats verwisselen, is de locatie van een categorie in de app bibliotheek ook afhankelijk van hoe vaak je een categorie gebruikt?

  5. Ik ben nog niet overtuigd. Ik zie apps die ik écht heel vaak gebruik niet terug in de app bibliotheek. P

  6. Ik gebruik de Appbibliotheek niet. Zoeken is net zo makkelijk als helemaal naar rechts swipen door alle schermen heen. Ik heb wel 1 beginscherm verborgen gemaakt met apps die ik nauwelijks gebruik, maar die toch op mijn toestel moeten staan.

  7. Absoluut niet. Voor mij is het een onnodige extra pagina(swipe). Misschien handig voor de mensen die heeeel veel apps hebben. Hoop dat het later mogelijk wordt om het compleet uit te schakelen.

  8. Ik had deze manier liever zelf ingedeeld.
    Nu is het rommelig en zitten de apps onlogisch ingedeeld.
    Bij mij zit de OWLN Foscam webcam app in “diensten” maar de eigen Foscam app in “creativiteit”..
    De layout vind ik mooier en beter dan de standaard mapjes.
    Beetje rommelig zo dus net als de widgets oude stijl en nieuwe stijl door elkaar.

  9. Zielig hoe  met deze onzin Android achterna loopt

  10. Ik vind het een geweldige toevoeging. Werd gek van al die schermen met apps die ik slechts zo nu en dan gebruik…. heb nu een scherm met twee widgets en meest gebruikte apps, eentje met minder gebruikte en de rest is de verzamelbak!

    Is het perfect? Nee verre van. Zelf indelen en minder lastig herplaatsen zou een mooie verbetering zijn.

    En meer actieve widgets…

    Ik ben gek op mijn iPhone, maar heb nooit kunnen wennen aan al die apps over de schermen verdeeld.

    Eigenlijk wil ik gewoon Windows Phone layout… maar das wahr einmahl….

  11. Ik zou graag willen kiezen uit de alfabetische applijst en mijn eigen scherm.
    De alfabetische lijst is makkelijk, voor mensen die graag alles op alfabetische volgorde heeft staan en niet alles in mapjes.

  12. Het ding is onlogisch ingedeeld en wordt me opgedrongen. Ik vind het een gedrocht van een ding maar dat is mijn mening. Als ze het nou zo maken dat ik hem uit kan schakelen of verwijderen vind ik het verder prima.

  13. Fijn om apps op te ruimen die ik weinig gebruik, maar wel bij de hand wil hebben. De uitvoering vind ik maar matig. Ver weg gestopt en een rare indeling in categorieën. Voor de alfabetische lijst moet je weer verder swipen.

  14. Ik heb nu zo ingesteld dat nieuwe apps alleen nog in de bibliotheek komen, en heb weinig gebruikte apps gesorteerd op helemaal weg of alleen in de bibliotheek. De belangrijkere laat ik staan, mogelijk nog s een 2e keer door nemen en meer in de bibliotheek zetten. Hopelijk ooit met een update dat je zelf dingen kunt instellen, want nu staat bijv een app om vast te stellen welk device je hebt met welk geheugen ed bij productiviteit en financiën.

  15. Briljante toevoeging

  16. Gebruik het (nog) niet. Zoals m’n schermen nu zijn ingedeeld vind ik prima. Zie de meerwaarde ook nog niet echt. Weet alles te vinden zonder te kijken. Heb maar 2 pagina’s met submappen. Ook de widgets vind ik (nog) niet interessant. Maar ook dit kan veranderen naar mate er meer 3rd party widgets komen.

  17. Waardeloos!
    Onnodig

  18. Heerlijk. Eindelijk al die tig iconen van mn scherm af en alles op 1 pagina. Ik zoek eigenlijk alles op met spotlight. Super handig

  19. Weg ermeeonnodig deze biblio

  20. Meer en meer begint iOS Android functies te jatten de iPhone minder innoverend als Apple zelf aangeeft Wat met de jaren wel steeds beter word zijn hun prijzen duurder en duurder net zoals sommige computers zoals de Mac mini 2020 In maart uitgekomen heeft de naam Late 2018 heb hem terug gebracht naar de winkel en mijn geld terug gehad ik heb het na 26 jaar ongeveer gehad met Apple

  21. Deze appbibliotheek vind ik overbodig, maar bij mijn android-toestellen gebruik ik ze wel, want daar staat alles gewoon alfabetisch en kan je gemakkelijker door de lijst lopen. Zeker met een samsungtelefoon is die handig omdat die daar ook op verschillende pagina’s staat en als je ze niet wil gebruiken heb je@ de keuze om enkel je startschermen te zien. Jeroen:

  22. Twijfel, in het begin dacht ik wat een chaos maar het heeft ook zijn charmes alles bij elkaar zonder zelf dit uren te doen.

    Dus het draait bij, echter zijn er ook zat mensen die het geduld niet hebben

  23. Ik vind hem erg fijn en ik merk dat ik hem ook steeds vaker gebruik. Een waardevolle toevoeging!

  24. Het was even wennen in het begin, maar na een week weet je niet meer beter en zie je er alleen maar de voordelen van. 😃

  25. Ik heb alleen nog maar 1 blad en de appbibliotheek. Wel zou ik die graag zelf willen bewerken. Sommige apps staan wel heel onlogisch.

  26. Ik gebruik het sinds de eerste ios14 beta
    en wil nu al niet meer terug!
    Geen eindeloze pagina’s meer met apps.

  27. Het is voornamelijk een tool voor chaoten. Voor gestructureerde mensen volstrekt overbodig. 💪

  28. Ik hoop dat het ook snel op de iPad komt.

  29. Is goed om niet veel gebruikte apps onder te brengen ,voor de rest ,soms minimalistisch

  30. Ja, handig. Echter wil ik de apps zelf kunnen rangschikken op positie en mapje, dat zou wel handig zijn als dat een optie wordt.

  31. Ik vind er helemaal niks aan , spijtig dat er geen optie is om de app bibliotheek uit te schakelen

  32. De app bibliotheek kan soms handig zijn, maar echt geweldig vindt ik het niet.
    Echter had het wat leuker geweest voor m’n iPad, maar dat er er onbegrijpelijk niet.

    Toch, ik moet ook wel zeggen dat ik steeds minder apps heb. De prijzen van apps rijzen de pan uit. Hoge prijzen, maar veelal met hoge abonnementen. Soms vele malen duurder kan software voor de PC dat veel meer werk heeft gekost om te produceren, en of veel meer mogelijkheden biedt.

    Wellicht een item voor iCulture om hier eens in te duiken, en op zoek te gaan naar alternatieve apps. Als deze Trent niet veranderd zal naar mijn mening het recreatieve gedeelte voor het gebruik van iPad of iPhone vervallen, waardoor de verkoop zal stagneren. Niet meteen, maar zeker over een aantal jaren.

  33. Ik gebruik het niet, en aangezien het op de laatste pagina staat, heb ik er ook geen last van. Het is in ieder geval geen functionaliteit waar ik op zat te wachten.

  34. Origineel geplaatst door Jeroen
    Zielig hoe  met deze onzin Android achterna loopt

    Idd onzin en onhandig. Ik weet zelf wel waar ik mijn apps neerzet.

  35. Het is echt onzin totale warboel alles door elkaar, ook nog eens onzin extra pagina.
    Ik hoor mensen eindelijk niet meer zoeken door al die pagina’s, al die pagina’s ik heb er maar 2 ?.

    Waarvan 1 pagina gewoon stock IOS apps zijn met weer Widget, en pagina 2 zijn mijn eigen apps.
    Ik heb ze dan gewoon onderverdeeld in een mapje, dus in Nieuws staat Iculture, rtl nieuws/ ad / rtv utrecht en tweakers, in Muziek / tv staat tv time app/ music / youtube/ netflix / disney+ / imdb / , in het mapje reizen staat ns / 9292/ apple maps / dan heb ik nog een mapje overige buienalarm / playstation app/ sto card / wallet / watch app die dingen die amper gebruik maar toch ergens moet plaatsen.

    Zo maak je alles netjes georganiseerd en simpel te vinden..
    Het is even 1 keer paar min werk maar dan blijft het zo staan, ook als je nieuwe telefoon neemt backup zet alles netjes in de juiste map weer terug.

  36. De nieuwe appbibiliotheek vindt ik een leuk extratje, al ik er wel aan moet wennen. De categorien zelf naar wens in kunnen delen zou een mooie update zijn, meer controlle dus.

  37. Ik heb nu alleen nog 1 pagina met 2 kleine stack widgets (ter vervanging van een paar apps) en dan de App Library als 2de pagina. De twee bovenste folders zijn siri suggesties en latest. Behalve die 2 heb ik de rest eigelijk bijna nooit nodig.

    Ik kan begrijpen dat de controle freaks de app folder te beperkend vinden en dus zou het beter zijn dat we die konden uitschakelen. Maar voor mij werkt het prima. Apps die ik niet onmiddellijk vind start ik toch via spotlight. (Op Mac start is zo goed als alles met spotlight)

  38. Misschien gebruik ik het nog te weinig, maar ik zie er ook niet zoveel noodzaak toe. Ik heb 1 thuisscherm met de apps die ik vee gebruik en 1 thuisscherm met mapjes met de overige apps die ik keurig heb onderverdeeld en goed weet te vinden. Ook gebruik ik de gewone zoekfunctie regelmatig als ik geen zin heb om door de mappen te zoeken. Je kan de app-bibliotheek eventuele gebruiken om terug te gaan naar minder apps op je thuisschermen in te dammen, maar daar ben ik nog niet aan toe. Weet ook niet of ik dat ooit zal zijn. 😊

    Ik had liever gezien dat Apple de mappen op de hoofdschermen op dezelfde manier als van de app-bibliotheek had aangepast. Die 3×3 grid op de iPhone is echt nodeloos beperkt.

  39. Het zit mij niet in de weg maar ik gebruik het niet. Ik vind het rommelig en niet mooi en bovendien kost het meer handelingen. Voor mij is de bibliotheek totaal overbodig.

  40. Ik vind het prettig! Behalve mijn homescreen heb ik geen andere pagina’s meer. Ik zou het wel fijn vinden als je notificaties (badges) daar zou kunnen zien.

  41. Wat mij dan weer handig lijkt is om met 2x tegen de achterkant te tikken deze bibliotheek te laten zien. Je kan hem dan weer niet kiezen uit het lijstje van acties, da’s dan weer minder..

  42. Origineel geplaatst door Rick
    Ik zou graag willen kiezen uit de alfabetische applijst en mijn eigen scherm.
    De alfabetische lijst is makkelijk, voor mensen die graag alles op alfabetische volgorde heeft staan en niet alles in mapjes.

    Eens
    De indeling in sub mapjes is niet handig en daarvoor moet je zoeken
    De lijst is wel goed

  43. @Jeroen: zielig hoe mensen dit blijven benoemen. Je vergeet zeker voor het gemak dat Android ook van iOS kopieerd?

  44. Ik vind het heerlijk, eindelijk wel apps op je telefoon omdat je ze nu eenmaal heel af en toe nodig hebt maar zonder dat het ruimte in neemt of op de 6e pagina van een folder weg gestopt moet worden…

    Enige nadeel vind ik alleen dat ze dit dan weer niet naar de iPad gebracht hebben… en ook dat je daar (terwijl je juist een mooi groot scherm hebt) geen widgets kunt plaatsen op elke pagina

  45. Mij stoort het niet, maar gebruiken doe ik ook niet.
    Ik gebruik spotlight voor de apps die ik zelden gebruik, dat is goed genoeg.
    Ik zou liever zien dat je de apps kunt verbergen. Dus lekker lean. Mapjes met alleen de noodzakelijke apps en die apps die je niet gebruikt, kun je wel vinden via spotlight maar zie je niet in de bibliotheek of in Mapjes.
    Dat zou ik mooi vinden.
    Ik hou van weinig rommel. Minimalistisch.
    Ik heb ook rustige schermen.

  46. Wat ‘n onding!
    Het voegt niets wezenlijks toe. Ik heb ‘t idee, dat Apple zich suf prakkiseert om weer wat ‘nieuws’ te bedenken.

  47. Zou het een prettige feature kunnen zijn, ware het niet dat de huidige implementatie niet praktisch is: is pas te zien ná bereiken laatste scherm. ik heb maar liefst 8 volle schermen (inclusief folders). Tegen de tijd dat ik door alle schermen heen geveegd heb, heb ik de app waarschijnlijk al gevonden. Dus gebruik ik gewoon spotlight die met een simpele swipe beweging op te roepen is.
    Mocht de app library ook met één gesture oproepbaar zijn, dan zou ik deze zeker gebruiken. Uiteraard wil ik deze dan ook in ipados geïmplementeerd zien.

  48. @EOTB: Je kunt in iOS 14 alle andere schermen behalve homescreen en Appbibliotheek verbergen (wijzig beginscherm en tik op de puntjes onderin). Dat maakt de Appbieb juist zo handig.

  49. Iedereen die roept dat het op alfabetische volgorde moet ga naar de appbibliotheek en swipe omlaag, tadaaa 🙂

  50. Origineel geplaatst door EOTB
    Zou het een prettige feature kunnen zijn, ware het niet dat de huidige implementatie niet praktisch is: is pas te zien ná bereiken laatste scherm. ik heb maar liefst 8 volle schermen (inclusief folders). Tegen de tijd dat ik door alle schermen heen geveegd heb, heb ik de app waarschijnlijk al gevonden. Dus gebruik ik gewoon spotlight die met een simpele swipe beweging op te roepen is.

    Mocht de app library ook met één gesture oproepbaar zijn, dan zou ik deze zeker gebruiken. Uiteraard wil ik deze dan ook in ipados geïmplementeerd zien.

    Hoe komt iemand aan 8 volle schermen met apps? Kan me niet voorstellen dat je alles gebruikt of vaak gebruikt?

  51. Origineel geplaatst door dUb
    Het is voornamelijk een tool voor chaoten. Voor gestructureerde mensen volstrekt overbodig. 💪

    Helemaal mee eens. Ik heb 15 pagina’s met apps. En alles is zo ingedeeld dat ik altijd alles kan vinden. Ik kan dit zelf veel beter dan Apple

  52. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  53. Liever alleen de lijst. Mapjes slaan nergens op. Is alsnog zoeken.

  54. Heb op mijn eerste pagina meest gebruikte staan plus 2 widgets. Pagina 2 en 3 verborgen en daar gebruik ik app bibliotheek voor.

  55. 1) Ik heb de indruk, dat velen nog niet bekend waren met de mogelijkheid om zelf apps in mappen te groeperen. Die gebruik ik al vanaf dat mijn iPad 2 nog vrij nieuw was (iOS 6?).

    2) Als je veel apps gebruikt (althans geïnstalleerd hebt) binnen een rubriek, dan kun je met eigen mappen een fijnere indeling maken.
    Een mogelijk toppunt is mijn iPad 4, die vol staat met muzikale apps. Daarin heb ik zelfs de folkloristische instrumenten geografisch gegroepeerd.

  56. Ik vind het niet bijzonder en maak er (nog) geen gebruik van. Sowieso maak ik van de ‘oude’ mappen al bijna geen gebruik. Ik heb er maar twee: één voor kranten-apps en nieuwsapps en één voor minder gebruikte social media. Verder heb ik al mn apps in groepen bij elkaar staan op zo’n 6 pagina’s. De belangrijkste op de eerste twee. (Communicatie, bank, weer, nieuws etc), Eentje met muziek en radio-apps etc en een paar pagina’s met minder gebruikte apps. Voor mij allemaal snel te vinden.

    Wat ik erg lastig vindt, is dat nu nieuw gedownloade apps niet meer op de laatste pagina beginscherm komen, maar in een mapje ‘laatst toegevoegd’ in de app-bibliotheek. Dat moet ik dan weer slepen naar de plek waar ik de app wil hebben.
    Ik vind hetgeen slimme toevoeging en heb liever bijv de mogelijkheid om de icoontjes van weinig gebruikte apps bijv op halve grootte op een pagina te zetten.

  57. Ik vind het super handig. Alleen de apps die ik dagelijks gebruik staan nog op mijn homescreen de rest staat in de bibliotheek. Ideaal

  58. Origineel geplaatst door Macaanzee
    Wat ik erg lastig vindt, is dat nu nieuw gedownloade apps niet meer op de laatste pagina beginscherm komen, maar in een mapje ‘laatst toegevoegd’ in de app-bibliotheek. Dat moet ik dan weer slepen naar de plek waar ik de app wil.

    Dat kun je aanpassen. Instellingen —> Beginscherm —> Nieuwe appdownloads

  59. Origineel geplaatst door MJ
    Ik vind het prettig! Behalve mijn homescreen heb ik geen andere pagina’s meer. Ik zou het wel fijn vinden als je notificaties (badges) daar zou kunnen zien.

    Oh dat is gewoon een instelling! Toch fijn!!!

  60. De klagers snappen het gewoon niet.

    Links: widgets (ik heb 8 widgets vd apple stocks app met mijn belangrijkste tickers). Maar hier ben je totaal vrij in..

    Home: calender widget, battery widget, weather widget en onderaan de siri suggested widget (deze is een must!). Die toont mij 80% vd tijd de app die ik op dat moment nodig heb… en dan de dock voor de core apps (mail, browser, phone, messeging)

    Midden: ik heb gewoon alle andere home schermen uitgezet!

    Rechts: app drawer. De eerste 2 groepen zijn altijd suggestions en recently added. De andere tonen 98% vd tijd ook de meest frequente 3 apps uit de categorie dus nogmaals een 40tal apps toegankelijk litteraly a swipe a way.

    Als ik het dan nog niet gevonden heb (wat uitzonderlijk is) kan je nog steeds spotlight of app drawer alphabetical list (swipe down) gebruiken.

    Geeft het een paar dagen geduld en je wil niet anders meer. Ik lees hier over het is enkel voor de chaoot en niet voor de georganiseerde persoon. Guess what I’m super organised en ik had ook alles netjes in folders (2 home schermen) en ik ga er echt mijn tijd niet meer aan verdoen!! De mensen die 6-8 schermen hebben zouden dit systeem echt moeten gebruiken!

  61. Na update heb ik alleen geluid en geen beeld met mp4 films

  62. Ik ben toch de appbibliotheek gaan gebruiken en ik vind het beter dan al die losse icoontjes op je telefoon. Al wist ik precies waar wat stond, was het swipen wat minder. Daardoor ben ik Siri en de spotlight functie steeds meer gaan gebruiken. Nu veranderd er in die zin voor mij niks maar heb ik wel alles geordend en heb maar een paar icoontjes op m’n homescreen staan. Oogt een stuk netter en rustiger. En op alfabetische volgorde zoeken is mij te veel werk. De bibliotheek is echt een uitkomst, geef het een dag of wat en je bent helemaal gewend en weet je ook waar alles staat.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.