Reacties voor: iControlPad is bijna klaar: renderings en foto’s

De bedenkers van iControlPad, de gamescontroller voor de iPhone, hebben dit weekend voor het eerst foto's laten zien van het eindproduct. iControlPad is binnenkort te bestellen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. wat lelijk zeg

  2. *Klik*. *Klik* *klik* *klik*. *Klik* *klik*. *Klik* *klik* *klik* *klik* *klik*. *Klik*. *Klikklikklikklik*. *Klik*. *Klik*. *Klik*. *Klikklik*. *Klik* *klik* *klik* *klik*.

    Ik ruik IRRITATIES.

  3. ik snap nogsteeds het nut niet. De accellerometer en multitouch brengen juist nieuwe spel besturing met zich mee net als met de wii.

    Dat betekend een andere soort gameplay met mogelijkheden die je op de gewone (portable) consoles net hebt.

    Waarom zou je dan weer terug gaan naar het oude vertrouwde. Alleen voor de emulatie games die hij in dat filmpje speelt heft het zin. Maar dan kan je net zogoed gelijk een PSP kopen als het je om die games gaat.

    Neem geen genoegen met surogaat.
    Als die second best oplossingen is vragen om problemen.

  4. ik ben t al een tijdje aant regelen voor verdeler van deze gadget te worden van hun hier in belgie, dus waarschijnlijk binnenkort te koop bij mij.

  5. Ik weet niet hoor, maar het filmpje hierboven is NIET de “icontrolpad”. Sommige mensen gaan af op het filmpje heb ik het idee en daarom is het ook beter om het filmpje te verwijderen en er een afbeelding van de ontwikkelde icontrolpad voor in de plaats te tonen.
    Met dat filmpje hierboven wilden ze alleen laten zien dat er een hack was om met een oude SNES controller te spelen.

  6. Ziet er cool uit.. de ‘echte’ versie. Voor sommige spellen zijn knoppen gewoon beter, arcade en rpg bijvoorbeeld

  7. Pff, dit duurt echt té lang. Ik zit al meer als 2 maanden op te wachten, hij kost straks geen drol, en met spelletjes lijkt me dit dus gewoon ideaal, bijvoorbeeld bij first person shooters, dan heb je niet meer dat de helft van het scherm bedekt word door je vingers. ik had de hoop al opgegeven dat hij uit zou komen, maar eindelijk weer eens wat nieuws over icontrolpad! ben benieuwd of ze voor 1e gen iphone en de 3g iphone allebij uitbrengen, of dat ze er allebij in passen. ik heb namelijk de 1e gen, en als hij daar nou niet voor uitkomt, zou ik wel balen.

  8. straks, vinden ze ook een flitser, keyboard, extra zoomlens en weet ik veel uit… Voor elk wat wils.

  9. @4saus; als je op het scherm gaat tikken (multitouch) dan zie je het beeld toch niet meer? ik zou het erg erg vinden als mijn vinger elke keer een deel van het scherm belemmerd.
    het zelfde geld voor de accelerometer; als je hele tijd met dat ding gaat bewegen, kan je het scherm ook niet zien.

    Natuurlijk zijn die features wel handig voor bepaalde games (monkey ball, labyrinth, spinner enz.); maar er zijn zat andere games waar mensen het indrukken van knoppen makkelijker vinden. oa. voetbalgames en shooters. zit je in Call of Duty 5 rond te lopen, zie je een tegenstander niet omdat je met je vinger in het rechtergedeelte van het scherm zat om naar rechts te lopen.. Of stel je voor dat je een overzicht van het voetbalveld moet houden, terwijl je het scherm van links naar rechts aan het kantelen bent…

    Sommige games vereisen het ‘oude vertrouwde’ systeem, anders zijn ze niet speelbaar.

    Zo zullen er games geoptimaliseerd worden voor de touchscreen/accelerometer en andere veer voor iControlpad.

    Hoop dat je nu het nut ziet van iControlpad :);)

    Galip

  10. @iphoneclub: Is er een kans dat jullie deze controller ook in jullie shop gaan aanbieden?
    Dan wil ik er vast een reserveren 🙂

  11. wat iedereen vergeet is de COMBINATIE van deze factoren. Je ziet al combie’s gemaakt worden, bijv bij cro mag waarbij je een knop continu moet indrukken om te gassen… terwijl je met je iphone loopt te zwieren en zwaaien om te sturen.

    Stel nou dat je de accelerometer gebruikt samen met de icontrolpad… te vette constructies te bedenken zonder verlies van handig- behendigheid… ik zie zeker veel potentie, al dan niet voor elk spel. maar alleen de iphone controls zijn al helemaal niet voor elk spel zoals uitgelegd door anderen.

    Combine

  12. Ik vind dit super interessant 🙂

  13. De reden dat mensen dit liever gebruiken dan de accelerometer en het touchscreen is omdat men geen vooruitgang nodig heeft en wil. Je kan dit vergelijken met Bluray en de HDDVD. De overgang van videoband naar DVD was gewild bij de consument, omdat het voordelen heeft: videobanden slijten, bij DVD’s kan je losse ondertitel- en audiokanalen kiezen, etc. De overgang naar Bluray of HDDVD heeft echter geen voordelen voor de consument: de kleine groep mensen die het wel leuk vind, toevallig iedereen die hier rondloopt, zijn de mensen die graag pixelneuken. Die kijken waarschijnlijk liever een flutfilm op een resolutie van Bluray/HDDVD in plaats van een goede film op z’n ouderwets.
    Deels is het natuurlijk anders hier, maar an de andere kant: er zijn op dit moment nog geen nadelen aan de ouderwetse bediening of grote voordelen aan de iPhone-bediening. Om die reden zal het een goed gaan lopen, al zullen jullie dat deels niet onder ogen zien, hier lopen namelijk de pixelneukers rond die liever een flutspel met de accelerometer en touchscreen spelen in plaats van een goed spel met knopjes.

  14. @ jonathan hogervorst

    dat van Blueray of hddvd gaat zeker nog wel komen. de main reason, waarom de meeste mensen over stapten naar dvd, was toch wel de kwaliteit. Aan het begin was de ‘dvd’ heel erg duur, en waren er weinig films voor, dus werd die ook niet veel gekocht. nu kost het allemaal helemaal niks meer, en kan je overal films downloaden en ff op dvdtje zetten, dus nu heeft iedereen het. op dit moment is gewoon blueray of hddvd is gewoon te duur, meeste mensen zijn nu pas aan het overstaoppen naar een full HD televisie scherm, maar meeste mensen hebben dat nog niet, omdat ze het zonde vinden om zo snel weer een nieuwe tv te kopen+nieuwe dvd speler etc. geloof me, als het over jaartje of 2 de prijzen enorm gaan dalen, worden die een heel stuk meer verkocht, omdat de kwaliteit een heeeel stuk beter is!

    de reden die jij op noemt, waarom mensen dit liever hebben, denk ik ook anders over. dit is voor een aantal games gewoon een stuk handiger omdat je liever het hele scherm gebruikt, en zeg nou eerlijk, waarom zou je of bij ‘oude’ besturing blijven, of naar de ‘nieuwe’ besturing gaan, als je ze ook gewoon allebij kan hebben.

  15. Grootste probleem: Laat Apple dit toe in de AppStore?

  16. zouden daar ook de schroefjes voor zijn,…om hardware extenties toe te voegen?!
    lees deze site eens: http://www.tradingmate.com daar hebben ze het hier al over

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.