Kort iPhone-nieuws: iPhone-bouwplaat, Big Brother-alarm op luchthavens, Nieuwe Mac-afstandsbediening Pad

Wachtende T-Mobile-klanten in Duitsland worden zoetgehouden met een iPhone-bouwplaat, er zijn plannen om iPods en laptops te doorzoeken op illegale muziek en de nieuwe applicatie Pad is een afstandsbediening voor je Mac.

iPhone bouwplaatT-Mobile heeft in Duitsland een ludieke manier bedacht om klanten die een iPhone 3G hebben besteld en ook hun abonnementskosten al hebben betaald nog even aan het lijntje te houden. De klanten kregen eerder al een sms-bericht waarin een gratis siliconenhoes werd beloofd. Nu vonden ze opnieuw bericht van de ‘roze reus’, maar dit keer kunnen de klanten er waarschijnlijk niet om lachen: ze kregen een iPhone-bouwplaat met de tekst: “Als klein tijdverdrijf”.

Macenstein schrijft dat er nieuwe maatregelen zijn bedacht om de wachttijd op luchthavens nog langer te maken. Volgens nieuwe wetgeving waar in Australië, de VS en andere landen over wordt nagedacht, krijgen de autoriteiten straks het recht om laptops en iPods van reizigers te doorzoeken op illegale muziek en films. Het is niet duidelijk welke criteria daarbij zullen worden gehanteerd (moet je voortaan kassabonnen van je legaal aangeschafte DRM-vrije mp3’tjes meenemen? houden ze rekening met de regels in het thuisland van de reiziger? is er een drempelwaarde?). Sterker nog: het is nog niet eens duidelijk of de wetgeving er wel doorheen komt, dus er is nog geen reden tot paniek.

Pad voor MacPad is een nieuwe afstandsbediening waarmee je je Mac vanaf de iPhone kunt bedienen. De insteek is wel iets anders dan Mocha VNC Lite: je krijgt hier niet het complete bureaublad van je computer te zien, maar alleen een toetsenbordje en een muispad. Daarmee kun programma’s op de Mac starten, op knoppen drukken en tekst invoeren, zonder toetsenbord en muis aan te raken. Dat werkt natuurlijk alleen als je vlakbij je beeldscherm zit. Leuk bedacht, maar de mogelijkheden van Pad lijken wat beperkt. Op de website van de ontwikkelaar zijn screenshots en video’s te bekijken. Binnenkort verkrijgbaar via de App Store en alleen geschikt voor Mac OS X 10.5 en hoger. De verbinding werkt via Wi-Fi.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2008, 18:19
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.