Reacties voor: HTC Touch Diamond: concurrentie uit een nieuwe hoek?

HTC heeft vandaag de HTC Touch Diamond gelanceerd, een toestel dat voorzien is van een bijzonder touchscreen-scherm. Moet Apple zich zorgen gaan maken?
Lees het complete artikel โ†’ HTC Touch Diamond: concurrentie uit een nieuwe hoek?

Reacties: 33 reacties

  1. OMFG !!!! wat een na-apers !!!!!!

  2. @marco

    Idd,
    maar als je iets wil maken dat beter is moet je ook eerst minimum hetzelfde kunnen voordat je beter kan

  3. if you cant beat them… copy smart

  4. @iedereen voor en na mij
    Ga echt ff weg met je na-apers!!
    dit hele UI is gebasseerd op het Touch-Flo princiepe van HTC, en dat was er al voor dat het hele iPhone UI werd vrijgegeven!!
    kijk ff iets verder dan jullie neus lang is!!

  5. @Darry daar gaat het hier niet op.
    Het gaat bijv. om die accelerometer, denk je dat ze geheel zelf op dat idee zijn gekomen?

  6. wat een telefoon, die wil ik ook wel, maar ik blijf toch maar bij me telefoon

  7. hij ziet er wel strak uit!!! maar denk niet dat het een iPhone-killer wordt…
    gewoon het feit dat er windows mobile op staat:S
    maar qua design is het wel vet

  8. @denni:
    ja, maar je moet toch ooit iets, je hebt concurrentie nodig om vooruitgang te kunnen maken op meerdere gebieden.
    en t kan nooit t zelfde princiepe zijn als dat van Apple, omdat ze daar patenten op hebben verkregen die nog steeds geldig zijn.

    en ff nie lullig tegenover jou hoor ๐Ÿ˜‰
    als je t toch zo doet dan. andere hadden ook WiFi in hun telefoons, mp3 functie en video e.d.
    t zijn stomme dingen die ik nu noem, maar een aant jr gelee was dat ook bijzonder, t zlf is nu met t draaien van een telefoon en dat dan t scherm mee draait… ๐Ÿ˜‰

  9. Er zijn trouwens al zat camera’s, ouder dan de iPhone, die dat ook hebben Denni. Dan nog, fijn toch dat de iPhone zo’n inspiratiebron is voor velen?

  10. Helemaal gelijk Darryl.
    Hoe meer concurrentie voor de iphone, hoe beter. Des te sneller knallen ze de 3G-versie op de markt! ๐Ÿ˜€

  11. Al ben ik zelf ook een iPhone fan ben, kan ik niet tegen het stelletje losers hier die denken dat Apple alles zelf bedenkt. HTC is zowat begonnen hiermee. Hij ziet er goed uit, en door WM is ie ook beter voor zakelijk gebruik (tot nu toe). Denk dat ie goede concurentie kan gaan vormen.

  12. Een windows mobile smartphone loopt vaker vast dan dat ik een biertje at..kl*te windows!

  13. whhaha win mobile. Heb zelf een tijdje de mda vario 2 gehad en TOEN was het een goed uniek apparaat. Liep vaak vast, onhandige indeling maar er was niets anders.. Toen kwam de iphone. En NU komt de iphone 2 sorry pro htc’ers, but nothings gonna beat the iphone..

  14. Mooi gedaan de mensen van HTC.Ik vind ‘m de enigste WM toestel die strak uitzien.

  15. @funnyplay “als je iets wil maken dat beter is moet je ook eerst minimum hetzelfde kunnen ”

    HTC heeft ten opzichte van de iphone voor:
    VGA resolutie (640 x 480)
    3.5G
    GPS / aGPS
    3.2 megapixel camera (tegen de lullige 2 die al op mijn 5 jaar oude sony zat)
    FM radio
    vrije provider keuze en je zit niet vast aan iTunes
    is kleiner en lichter (niet groter dan een standaard gsm, de iphone is 35% zwaarder)

    De iphone is een schitterende gadget maar doet qua specs zwaar onder voor de HTC. Ga je voor modieus kies je de iphone, ga je voor functionaliteit kies je de HTC.

  16. @ darryl je hebt wel gelijk maar ik vind die accelerometer toch een groot minpunt:p
    @Shaker windows mobile 6 werkt echt een stuk minder prettig dan OS X van apple.
    Tevens heeft de nieuwe iphone GPS en 3.5G. Het aantal MP van de camera zegt niets over de kwaliteit .
    Tevens is alleen de FM radio dus wat de iphone niet kan. Hier heb je dan weer stream applicaties voor. Dus ik zie niet wat de meerwaarde aan functionaliteit zou zijn van de HTC?

  17. ziet er goed uit!! enkel dat windows logo… ๐Ÿ˜›

  18. De telefoon lijkt mij wel wat met al die opties, alleen toen las ik dat er weer eens Windows Mobile op geinstalleerd staat was het voor mij al helemaal weer een pruts telefoon :p Zolang er Windows Mobile op een smartphone staat kan niks tegen iPhone op. Tja het klinkt fanboyachtig maar dat is mijn mening.

  19. Ok even een reactie op iedereen hier die tegen WM is, hier zit WM 6.1 op en we weten helemaal niet of dat nu wel zo instabiel is als vorige versies van WM want bij WM 6 ( eigen ervaring ) loopt alles super soepel, en is het heel erg overzichtelijk. En dan het ik zelf een HTC Touch Cruise soort van het mindere model van deze htc diamond, met de Touch interface die voor mij echt geweldig werkt, door zo de minpunten van WM goed weg te werken met al de functies.

  20. Je kan wel zeggen: “hij is kleiner en lichter” maar dan is hij zonder stylus ook echt niet te bedienen( behalve als ze maar twee buttons per scherm doen, ik bedoel, waarschijnlijk zit er weer zon mini wm toetsenbordje op en die zijn echt waaaardeloos, ik typ dit bericht nu op mn iPhone en het gaat echt veel sneller dan ik het iemand ooit heb zien doen op wm.
    Peace
    FlorianG

  21. @Casper, wm heeft een imagoprobleem (historie), hoe het nu werkt weten we idd niet.

    @MacMorre, de nieuwe iphone is er nog niet, sterker nog de oude is er zelfs nog niet! Deze ligt over een maandje in de nederlandse winkel met elke provider ๐Ÿ˜‰

  22. HTC heeft zelf ook toetsenborden gemaakt voor hun touch UI dus ga er maar van uit dat ze daar al veel meer aan hebben gedaan, en dat hij kleiner is is echt een goed punt, want de iphone is echt te groot.

  23. het is weer zo’n wij willen ook mee doen product.

    Op uiterlijk en specs is het niet moeilijk de iphone te overtoepen maar dan komt het gebruikt gemak van het besturings syteem.
    Daar heb je pecht met win mobile.

    Dat is gebouwd op de gedachte vooral heel veel te kunnen maar aan usabillity is niet of nouwelijks gedacht. Je ziet nu dus allemaal bertrijven als HTC de usabillity aanpassen zodat win mobile beter te bedienen is.
    Er word nu pas over nagedacht. Daarmee heeft het standaard een grote achterstand op OSX waar usabillity voorop staat. Het kan momenteel veel minder maar dat wat het doet snapt iedereen. Het is slim genoeg dat het ze als afsluit en vlot blijft werken. Dat heeft winmobile niet daar moet je je aps zelf uit zetten.

    Met OSX heb je ook nog is de voordelen dat de ontwikkeling veel beter en sneller is. Alle tekort komingen voegt apple steeds gratis toe met updates. 2.0 maakt de iphone een echt zakelijk alternatief voor de winmobile gebruikers.

    Apple heeft wat te bewijzen bijna iedereen ken Apple van ipods. Apple geeft met de ipods en de iphone een mooi visite kaartje af want die verkoop van die producten gekoppeld aan apple software geeft een Apple ervaring. Een die heel veel mensen als zo prettig ervaren dat ze nieuwschierig worden naar de rest van de Apple lijn. Dat is iets wat je bij andere merken nouwelijks hebt. Apple heeft er dusvbaat bij een compleet gevoel te geven bij wat je je inhanden geven. Zowel uiterlijk als gebruikt gemak.

    En net w anneer de concurrentie antwoord komt apple met iets nieuws. De rest hobbelt er achteraan. Ze nemen hier en daar over wat ze over nemen kunnen. Alleen door gebrek aan eigen innovatie en de beperking die winmobile hen opldgt hebben ze al gedn schijn van kans.

    Je kan geen stevige huizen bouwen op een wankel fundament. Mac OSX Daar is gewoon vanaf dag 1 rekening gehouden met dat het ooit mobiel moest kunnen gaan. OSX dat nu op de iphone draait is nog niet perfect maar het fundament is al vele malen steviger en tot veel meer in staat dan wat Apple nu laat zien

    maar ik vind het knap wat HTC nog ik winmobile weet te persen. Het laat zien dat je zonder multitouch toch leuk kan navigeren op een touchscreen zonder tussenkomst van een pen.

  24. Ziet er mooi uit. Ik heb een aantal filmpjes op youtube gekeken.
    Toch gaat alles (nog) niet soepel. Het wisselen van plaatjes gaat traag.

    Ik heb zelf de HTC Touch gehad en zat flink te kl*ten met het precies aanraken van iconen anders startte je de verkeerde agenda item of programma op.

    In de filmpjes zie ik veel mensen nog steeds “mikken” op de iconen etc.

    Daarnaast kun je met de iphone makkelijk in en uitzoomen. Met de Diamond heb je daar weer een aparte knop voor.

    Voorlopig hou ik het bij m’n iphone-tje

  25. Ja dat filmpje “HTC Touch Diamond: Using TouchFLO 3D” heb ik ook gezien. Een overduidelijk erg slome reactietijd van het systeem. Vooral inzoomen ging erg schokkerig en guestures hadden seconden vertraging.

    Het filmpje was van HTC zelf. Het leuke is dat het filmpje nu nergens meer te vinden is.

    http://www.youtube.com/user/HTC

  26. @Denni:
    Die accelerometer zit bijvoorbeeld bij de N95 van Nokia ook al lang ingebouwd, alleen doen ze er nog niet veel mee. Nu beginnen ze zo stilletjes toepassingen voor deze hardware te vinden. Doe dus asjeblief niet alsof Apple SUPERIEUR is! Ik heb zelf ook een iPhone, maar ook een HTC Touch Cruise en Nokia N95 8Gb. En ja, ik gebruik bijna altijd mijn iPhone. Maar toch mag je de andere merken niet beschuldigen van na-apen of zo.
    Apple heeft een uniek product dat niet gecopieerd kan worden. Net zoals Nokia, HTC en dergelijke fabrikanten…

  27. @cancunlover:
    Weeeejjjoooo man, hoe rijk ben jij echt met al die telefoons ๐Ÿ˜› !!!!!

  28. zie hier de zunephone :p

  29. Ik zie geen plaatjes hoor, btw iedereen zegt dat de iphone word nageaapt met die touch interface zonder stylus, maar LG was toch echt eerder gekomen met de LG PRADA

  30. One hand, one touch.. Mooie slogan, maar ik ga toch liever voor: 2 hands, multitouch ๐Ÿ˜€

  31. zoals cancunlover zegt, accelerometer was allang uitgevonden. Apple heeft ook gewoon verschillende techs bij elkaar geraapt en een bijna perfecte iphone gecreerd. Maar dat wil niet zeggen dat een bedrijf dat dezelfde, al jaren bestaande techs, gebruikt aan het naapen is! Integendeel, HTC zit veel langer in de smartphone bizz en hebben wel degelijk meer ervaring als apple.

    zie het zo: iphone: modieus, voor multimedia liefhebbers en gadgetfreaks, htc: meer voor bizz gericht, customizable, betere compatibiliteit en ook voor gadgetfreaks.

    Dus alsjeblieft mensen STFU met iphone-killer etc etc. iphone is een geweldig apparaat maar daar gaat htc de strijd niet mee aan. Tis het zelfde als een motorfiets met een auto te vergelijken. Beide hebben wielen en een machine, maar tja, dat maakt ze nog niet hetzelfde!

  32. Wat zijn die apple mensen toch altijd jaloers, ze hebben altijd wat te zeiken.
    Volgens mij willen jullie altijd de tegenpool uithangen.
    Die HTC touch diamond is een top toestel en niet zo duur als de iClone.

  33. het is gewoon een feit de iphone is beter,

    iphone

    – betere processor.

    – helemaal touch screen

    – geen windows troep (loopt dus niet vast)

    – gebruiks vriendelijke interface beter dan van htc
    dus niet eerst een menu openen voor dat je kan kiezen uit programma’s

    – meer geheugen

    – groter beeldscherm

    – heeft 3G

    – GPS

    – bluetooth

    – kan verbinding maken met bedrijfs netwerken (more info http://www.apple.com/nl)

    – spellen die gewoon mee bewegen (zoals racen, je iphone is je stuur)

    – heel een voudig google maps voor een pizzaria in de buurt

    – makelijke bedienende kalender en ook te syncroniseren

    – mobile me

    – snel downloaden

    wil jij nog meer weten kijk dan op apple.com/nl naar de rondleiding en zie hoe het werkt met jou eigen ogen.

    het heeft alles wat jij wilt

    ( de iphone met 5.0 megapixel komt er aan met en met een nog betere interface
    laten we zeggen zoals op de mac)

    dit zijn geruchten omdat apple gebruik wil maken van een intelchip, waar nog niks over bekendt is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.