Synchronoss in problemen door iPhone unlockers

Synchronoss, die voor AT&T de activatie van telefoons voor z'n rekening neemt, zit met een flinke financiële strop. Door de populariteit van het iPhone unlocken maken ze veel minder omzet.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Synchronoss CEO WaldisArme Synchronoss… Het beursgenoteerde bedrijf dat activaties voor AT&T, Time Warner Cable en andere bedrijven uitvoert, heeft de groeiverwachtingen voor 2008 naar beneden bijgesteld. De belangrijkste boosdoener is de iPhone: CEO Stephen Waldis klaagt dat teveel iPhones geunlocked worden, waardoor te weinig mensen ze officieel activeren. Er blijkt een enorme kloof tussen het aantal iPhones dat verkocht wordt en het aantal dat daadwerkelijk geactiveerd wordt.

Synchronoss verwacht dat deze trend zich blijft doorzetten. Het bedrijf wordt betaald voor het aantal iPhones dat daadwerkelijk geactiveerd wordt en moest daarom de verwachtingen voor 2008 bijstellen. De omzet die ze dankzij de iPhone dachten te maken ligt in 2008 maar liefst $30 miljoen lager dan in 2007. Vorig jaar maakte het bedrijf $124 miljoen omzet, dus de impact is behoorlijk.

Er zijn nog andere factoren waarom het bedrag zo sterk is gedaald: vorig jaar kreeg Synchronoss een flinke zak met geld om het activatieproces van de iPhone te testen voor AT&T en Apple, voordat de telefoon daadwerkelijk werd gelanceerd. Halverwege het eerste kwartaal van 2008 ontving Synchronoss ook niet langer de extra bonus voor het activeren van iPhones, in vergelijking met andere telefoons. Synchronoss is sterk afhankelijk; in het eerste kwartaal van dit jaar maakten ze $29,1 miljoen omzet en daarvan is 72% te danken aan AT&T.

De waarde van het aandeel Synchronoss (SNCR) daalde na de bekendmaking met 44%.

Via: Alley Insider
Meer info: persbericht Synchronoss

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2009, 0:51
Categorie Jailbreak
Onderwerpen aandelen, omzet, synchroniseren, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.