Every Second: zoveel verdient Apple per seconde

Every Second geeft je een inzicht wat Apple per seconde verdient en verkoopt. Zo worden er elke seconde 6 iPhones verkocht. Ook zie je hoeveel Apple uitgeeft aan R&D en Marketing en hoeveel berichten er worden verstuurd.

Dat Apple het financieel goed doet werd afgelopen week opnieuw duidelijk. Nadat de kwartaalcijfers wereldkundig werden gemaakt, kwam ook het nieuws naar buiten dat Apple de mijlpijl van 1 miljard verkochte iPhones heeft gehaald. Een miljard iPhones in minder dan tien jaar is gigantisch veel, maar het is moeilijk voor te stellen hoeveel het nu eigenlijk is. Gelukkig heeft de website Every Second daar verandering in gebracht: de site geeft je op een leuke manier een inzicht wat er per seconde binnenkomt bij Apple.

cijfers-per-seconde

Apple verkoopt 6 iPhones per seconde

Omdat de kwartaalcijfers van Apple voor iedereen toegankelijk zijn, kan een site als Every Second de cijfers gebruiken en op een leuke wijze omzetten naar grafieken. Zo zie je hoeveel goud er uit oude iPhones wordt gehaald en hoeveel geld er via de App Store binnenkomt. Mocht je willen kijken of je er invloed op kan hebben door ineens heel veel berichten te sturen, bespaar je de moeite. De site heeft geen inzicht in de actuele cijfers van Apple, maar maakt alleen gebruik van bronnen. Je krijgt ook te zien hoeveel geld Apple uitgeeft aan onderzoek, ontwikkeling en marketing.

cijfers-uitgaand

Het is leuk om eens een kijkje te nemen op de site, maar wees er wel op voorbereid dat de cijfers hard aan kunnen komen. Zodra je een kop koffie op hebt heeft Apple al meer dan 600 iPhones verkocht, zijn er 23.000 iTunes-liedjes gedownload en staat de winst al op meer dan honderdduizend dollar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2016, 12:50
Categorie Apple
Onderwerpen cijfers, verkoopcijfers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.