Reacties voor: Homey krijgt gezinsdeling en gastaccount

Homey, de smart home hub die allerlei apparaten geschikt maakt voor HomeKit, heeft er twee handige functies bij gekregen. Met Family Sharing kun je ook gezinsleden het apparaat laten bedienen en daarnaast kun je gasten toegang geven tot je smart home.
Lees het complete artikel → Homey krijgt gezinsdeling en gastaccount

Reacties: 6 reacties

  1. Ik was hier in het begin super enthousiast over maar door de aanhoudende infrarood problemen wat simpelweg gewoon NIET goed werkt blijft het een “net niet” apparaat. Tevens blijft de ondersteuning voor bepaalde apparaten uit ondanks kee rop keer beloftes dat ze het aan het ontwikkelen zijn. Ze wacht ik al 1,5 jaar op een aanpassing zodat bepaald merk lamp werk. Hoop opgegeven en hue gekocht.q

  2. Homekit is redelijk veilig, maar hoe veilig is dit ding?

  3. Meerdere keren zo’n ding geprobeerd. Ik had er alle vertrouwen in dat het een geweldig apparaat zou zijn en een aantal zaken aan mijn homekit kon koppelen. Dat allemaal in een makkelijk te gebruiken apparaatje.

    Ten eerste, makkelijk in gebruik is ie niet. Om iets aan de praat te krijgen was het veel proberen en vaak lukte iets niet. En dan ook zonder een duidelijke reden.

    Tweede, snel stuk. Zoals ik zei, meerdere keren een Homey gehad. Dit was omdat de eerste stuk was.

    Derde, afwerking. Online ziet het apparaatje er geweldig uit, maar in de praktijk voelt het goedkoop en is de afwerking ook niet helemaal 100.

    Vierde, snelheid. Het apparaat is traag en loopt vaak vast. Hiervoor is dan weer een hele restart vereist en dit kost weer enkele minuten.

    Vijfde, duur. Het apparaat is vrij prijzig. Ik had het er voor over, tot ik alle bovenstaande punten ontdekte.

    Uiteindelijk heb ik besloten het apparaat terug te brengen en een Pi (kun je er 4 van halen voor dezelfde prijs) gekocht. Met Google erbij heb ik dezelfde functies werkend gekregen als op de Homey. Is iets ingewikkelder, maar ach, als je dit interessant vind kom je er vast wel uit. Daarnaast kan een Pi nog veel meer dingen voor je betekenen, zoals een Plex server.

    Ik heb vaker dit soort berichten geschreven en dat is niet om Homey af te kraken. Het is een geweldig idee, maar het resultaat is imo een stuk minder. Ik zal zo weer een Homey kopen als het verbeterd is en ik positieve verhalen lees. Toen ik twijfelde of ik zo’n apparaat moest kopen kon ik weinig reviews vinden, dus vandaar dat ik mijn verhaal doe.

  4. Ik ben al lange tijd geïnteresseerd in de Homey. Ik heb nu de HomeWizard die het goed doet maar niet perfect is. Verhalen zoals hierboven weerhouden mij er nog van om over te stappen, zeker voor de prijs.

  5. Heb zelf al een tijd een Homey in huis als brug om heel veel goedkope (maar goed werkende) domotica te gebruiken met Homekit.
    Er komen steeds meer ondersteunende apparaten updates blijven komen. Bovendien is hij van Nederlandse bodem.

  6. @Chippie: Normaliter schrijven mensen eerder negatieve dingen dan positieve dingen…..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.