HomePod mini in blauw

Reacties voor: Apple voegt Nederlandse stemherkenning toe aan de HomePod (mini) in iOS 15.4

Er is weer goed nieuws voor Nederlandse HomePod-gebruikers. Na de komst van de Nederlandse Siri in de 15.2-update, werkt ook de stemherkenning op de HomePod in het Nederlands, zo ontdekte iCulture. Dat maakt de HomePod en HomePod mini een stuk bruikbaarder voor meerdere personen in huis.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. WAUW! Ik had echt niet verwacht dat dit zo snel al zal komen. Vorige update Nederlands toegevoegd en direct de volgende update stemherkenning! Dit is geweldig nieuws, ik ga direct bijwerken naar de Beta.

  2. @Giel: Mooie ontwikkeling inderdaad. Hier wacht ik wel netjes de officiële 15.4 af. Ik vermoed dat ze de HomePod mini officieel gaan aankondigen als te koop in NL. 🤞🏽

  3. Nu sinds 13 december spreekt hij Nederlands

  4. Siri luister heel slecht naar mij in het Nederlands. Ik ben inmiddels weer terug naar Engels gegaan.

  5. Siri luistert bij mij al stuk beter in het Nederlands dan eerst. Verbazingwekkend hoe goed het dan gaat als ik iets vraag, maar ik moet er bij zeggen dat ik het niet veel gebruik. Wellicht komt het meer gebruiken vanzelf te zijner tijd.

  6. Dat ze eerst eens Siri Nederlands-Vlaams terug brengen in iOs en MacOs!

  7. Origineel geplaatst door Michaël
    Nu sinds 13 december spreekt hij Nederlands

    Klopt! Ik geniet er dagelijks van haha. Maar dit gaat om het herkennen van de stem. Praat jij of je vriendin tegen de homepod zeg maar😇

  8. We jammer dat ze die mooie Vlaamse stem overboord hebben gegooid. Blijkbaar was het opgeven van de Vlaamse Siri de boost die Apple nodig had om eindelijk vooruitgang te boeken met de Nederlandse Siri.

    Maar het blijft zonde. Als Belg loop ik niet wild van de Nederlandse stem. Sommige woorden spreekt ze ook helemaal verkeerd uit, zeker bij het navigeren met Apple Maps.

  9. Moet zeggen dat we in een huishouden met 2 originele HomePods (stereopair) en 3 HomePod mini sinds de introductie van de Nederlandse taal meer frustratie ervaren met de producten. Siri verstaat Nederlands blijkbaar minder goed dan toen wij nog in ons polder Engels tegen haar spraken. De stemherkenning ga ik zeker proberen, maar ik verwacht er niet veel van.

  10. Ik vond het super dat de HomePod Nederlands begreep! Maar miste de spraakherkenning heel erg. Dus toen toch terug Engels de voorkeur gegeven. Ook telefoon, lijstjes en homekit ih Engels. Kortom alles…Het grootste ongemak ondervond ik bij de AirPods. Eens een bericht laten voorlezen ih Nederlands als je telefoon op Engels staat. Misschien moet ik het toch nog eens proberen. 🤞🏻
    Dat Vlaams er nog niet is vind ik jammer, maar ook geen ramp.
    Gewoon soms even denken hoe je iets anders kan verwoorden. Wat je sowieso al moet doen bij de HomePod. En het Vlaams …wie weet, misschien ooit.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.