HomePod software-update 16 Update

Download nu de nieuwste software-update 16.4 voor de HomePod (mini)

Voor de HomePod en HomePod mini staat een nieuwe update klaar. HomePod software-update 16.4 is beschikbaar en brengt verbeteringen achter de schermen.

Eerder dit jaar kreeg de HomePod een hele reeks aan functies in software-update 16.3, zowel voor het allernieuwste model als de HomePod mini en eerste generatie HomePod. Apple beloofde toen ook dat er later dit voorjaar nog een nieuwe functie bij zou komen, namelijk de functie Geluidsherkenning. Zit deze functie in deze nieuwe update?

HomePod software-update 16.4 beschikbaar

De functie Geluidsherkenning herkent alarmen van rook- en koolmonoxidemelders, waarna de HomePod jou een melding stuurt. Je kunt hiermee als het ware een niet verbonden rookmelder slimmer maken, doordat je alsnog een melding op je iPhone krijgt. Of deze functie nu met deze update toegevoegd wordt, is nog niet helemaal duidelijk. Tijdens de betaperiode is de functie nog niet opgedoken. Geluidsherkenning komt beschikbaar op zowel de HomePod mini als de tweede generatie HomePod 2023.

In ieder geval heeft Apple in deze software-update weer de prestaties verbeterd en wat bugs gefixt.

HomePod software-update 16.4 downloaden

Het downloaden en installeren van de update gaat automatisch, maar je kan dit ook zelf forceren als je de update direct wil hebben. Dit doe je zo:

  1. Open de Woning-app op je iPhone. Ga naar het Woning-tabblad.
  2. Tik rechtsboven op de knop met de drie stipjes. Kies voor Woninginstellingen en selecteer eventueel de woning waar de HomePod in staat.
  3. Tik op Software-update.

HomePod updaten naar HomePod software-update 16

  1. De app zal nu controleren op updates.
  2. Je ziet nu versienummer en grootte.
  3. Tik op de knop Download en installeer om de software bij te werken.
  4. De HomePod-update wordt nu geïnstalleerd.

Lees ook meer in ons artikel over het updaten van de HomePod.

Bekijk ook

Zo kun je de HomePod (mini) updaten en de software automatisch bijwerken

Wil je je HomePod of HomePod mini updaten, dan kan dat op twee manieren: handmatig of automatisch. Welke methode voor jou het handigst is, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. In deze tip leggen we uit hoe het handmatig HomePod updaten werkt en hoe je het automatisch updaten kunt in- en uitschakelen.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home. De HomePod fungeert ook als woninghub voor HomeKit en is geschikt als Thread Border Router.

HomePod

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.