Reacties voor: Hoe groot is Apple? (infographic)

Funky Space Monkey maakte een infographic om de omvang van Apple in perspectief te plaatsen. Hoe groot is Apple? Hoe groot is de omzet vergeleken met het BNP van enkele landen? En zijn er sinds meer iPhones dan auto's verkocht?
Lees het complete artikel → Hoe groot is Apple? (infographic)

Reacties: 22 reacties

  1. Cijfers die eigenlijk niet voor te stellen zijn. 200 miljoen ios apparaten. Ik verbaas me elke keer weer. 213 miljoen auto’s. McDonald’s met zijn hamburgers. Noem maar op. De risico’s zijn enorm.

  2. @Ronald1959: Welke risico’s?

  3. Apple is groter dan een behoorlijk aantal landen. Waar gaat dit heen met de wereld.

    (Nou ja, iedereen die geld bezit is groter dan Griekenland)

  4. @RP: Weet niet precies welke hij bedoeld, maar kan me zo voorstellen dat het voor de fabrikanten een heel hoog risico geeft als zoveel mensen je product gebruiken. Stel er zit ergens een heel heel klein foutje wat zich in de eerste 5 jaar niet manifesteert? en daarna bij iedereen? dan zal de fabrikant kapot worden gesued. Stel dat op een plek waar veel Mc. hamburgers worden ingevroren/verwerkt er een goedje in het vlees terecht komt wat giftig is? Bij deze aantallen zijn dit ineens gigantische risico’s

  5. Origineel geplaatst door sanderevers
    (Nou ja, iedereen die geld bezit is groter dan Griekenland)

    Maar toch kun jij Griekenland niet betalen! 😉

  6. De iPhone wordt misschien net zoveel verkocht als de auto, maar een gemiddelde auto is uiteraard wel wat duurder dan de gemiddelde telefoon, laat staan een iphone, dit levert vast interessante vergelijkingen op.

    Bijv.: Hoeveel geld geven we uit aan transportmiddelen (auto’s) versus virtueel-transportmiddelen (telefoons)?

    Of: Wat is het historisch verloop van deze uitgaven en wanneer gaat als je de lijn doortrekt “virtueel afstand overbruggen” “daadwerkelijk afstand overbruggen” inhalen qua omzet?

  7. Maar eerst even een quizvraag: zijn er sinds 2008 meer iPhones dan auto’s verkocht?

    Nee.

    sinds 2008 zijn er 200 miljoen iOS-apparaten verkocht. Daarmee ook meteen het antwoord op de eerder gestelde quizvraag: de iPhone is bijna net zo populair als de auto, waarvan er sinds 2008 213 miljoen stuks zijn verkocht.

    Bijna? Lang niet 😉
    Er zijn geen 200 miljoen iPhones verkocht.

  8. @Bubbly: indeedaad, de iPad en iPod touch doen ook nog mee.

  9. Het risico zit misschien in het feit dat Apple voor het grootste deel van zijn verkopen afhankelijk is van slechts twee producten de ipad en de iPhone die zullen al gauw 80% vd omzet vormen. Dus als een vd twee wegvalt omdat een nieuw merk of apparaat populair wordt zakt ook deze omzet in.

    En zeg nou niet dat (kan), gebeurt niet want als je dat tien jaar geleden over nokia had gezegd dat hadden ze je ook voor gek verklaard

  10. Het mooiste vind ik nog dat Apple-gebruikers nog steeds denken dat ze iets unieks hebben en zich onderscheiden van de rest… Get real!!!

  11. @ilse: jaloers dat je zelfd geen apple producten kan betalen.? je zit zelf waarschijnlijk nog met je MS pctje die al 300x gecrast is.
    doe mij maar apple iets diurder maar wel zwaar betrouwbaar!!!

  12. @RP: @Igor: Zoals Igor al aangeeft. De beslissingen die bv een CEO maakt. De mensen die betrokken zijn (lees ook afhankelijk), maar ook de miljoenen mensen die de artikelen kopen.
    Jet kan goed gaan, maar ook hardstikke fout. Steve Jobs dood. Een siddering trok door de wereld.

    @Vriesestraat: Inderdaad.

  13. @thijss: Wat een zwakke reactie, een die je vaak ziet bij Apple fan boys kan het ook zijn dat er mensen zijn die bewust geen Apple willen ondanks dat ze het makkelijk kunnen betalen maar dat komt in jouw tunnel visie gedachte niet op.

    Ik heb zelf niets van Apple als ik wil koop ik morgen het de hele productlijn van Apple maar vooral Door het gedoe, lees mensen zoals thijss wil ik niets van Apple hou niet zo van sectes

  14. @Vriesestraat: Wat een belachelijke reactie van jezelf. Waarom zit je dan op een apple forum? Het is geen kwestie van get real het is een kwestie om het beste product te kopen, waar het minste problemen mee zijn.
    Heel veel bij apple frustreert mij maar bij Google en Microsoft frustreren mij nog veel meer dingen. Dan vooral bij Microsoft … Ik heb een laptop met windows 7 dat ding is niet vooruit te branden. Terwijl ik met mijn 8 jaar oude apple laptop die laptop gewoon outperform. Reden: Visie en strategie
    Wat is de visie van microsoft?

  15. (Red.) Verwijderd: kansloze kleuterreactie.

  16. @thijss: Heb zelf een iPhone en MacBook Pro, maar dat betekent niet dat ik me daardoor beter voel dan iemand die niets van Apple heeft. Zou jou ook sieren! Zo zielig als fanboys op deze manier reageren. Alsof Apple zaligmakend is…

    Bovendien raakt jouw reactie op mijn bericht kant noch wal aangezien je met iets totaal anders komt dan waar ik het over heb!

  17. @Ken: Wie zegt dat ik windows draai, maar dit zijn precies het soort reacties dat mij weg houd van Apple.

    Plus het feit de ellende die mijn moeder gehad heeft met een ipad2 die na 1 maand kapot was en de weigering van Apple om hem te vervangen of te repareren zonder kosten, pas na een paar brieven van advocaat gebeurde er wat.

  18. Ultiem kansloze discussie. Wat is beter: een appel of een peer, een auto of een motor? Get a life, het zijn allemaal maar spullen. Straks als je dood bent, heb je er niets meer aan.

  19. Origineel geplaatst door ilse
    Het mooiste vind ik nog dat Apple-gebruikers nog steeds denken dat ze iets unieks hebben en zich onderscheiden van de rest… Get real!!!

    Wat wil je precies bereiken met deze reactie? Of was het gebeuren hierboven je doel?

    Het klopt dat iPhones niet erg customizable zijn, maar dat kun je ook op een neutrale manier brengen. Ik jailbreak daarom ook mijn iPhone.

  20. @sanderevers: Haha Baas. 🙂

  21. Apple is nou een geweldig product, daar kan niemand om heen. Wees eerlijk, de gemiddelde PC crashed vaker dan een Mac. Ik heb zelf ook een PC, dat geef ik eerlijk toe, maar helaas heb ik daar in de afgelopen 3 jaar al 2x een nieuwe grafische kaart in moeten zetten en 1x een nieuwe hardeschijf. #FockDell haha. Maar als mensen zo ”anti-apple” zijn want een aantal wel zij hier, Waarom zijn jullie dan op; http://www.iphoneclub.nl? Als je niks met Apple heb, wat doe je dan hier? Sorry hoor, is mijn persoonlijke mening, maar dat vind ik dan wel een beetje vreemd 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.