Tactivo: bescherm iPhone-gegevens met vingerafdruk en speciale pas

De iPhone-case Tactivo bevat een paslezer en een vingerafdrukscanner, waarmee je jouw identiteit kunt verifiëren. Op deze manier kun je gegevens in bepaalde apps vergrendelen.

Tactivo iPhone-case achterkantHoewel je de iPhone met een codeslot kunt vergrendelen, zal dit voor velen niet genoeg zijn om de beveiliging van gegevens te garanderen. De nieuwe iPhone-case Tactivo zorgt ervoor dat je een speciale gebruikerspas en een vingerafdruk nodig hebt om bij gevoelige data op je iPhone te kunnen. Je moet wel wat overhebben voor deze extra beveiliging: de Tactivo wordt voor 249 dollar verkocht.

De case werkt alleen bij apps die ervoor ontwikkeld zijn: op de website idApps biedt maker PreciseBiometrics een overzicht van apps waarmee je bijvoorbeeld je wachtwoorden achter slot en grendel kunt zetten. Het is niet mogelijk om de case te koppelen aan het codeslot van je iPhone, vermoedelijk omdat iOS dit niet toestaat.

De Tactivo is op het moment nog niet in Nederland verkrijgbaar: de case wordt in de Verenigde Staten verkocht voor 249 dollar. Met die prijs lijkt de maker zich vooral te richten op bedrijven die hun veiligheid uiterst belangrijk vinden. Gezien een beperkt aantal apps de case ondersteunt, zijn bedrijven waarschijnlijk ook genoodzaakt om een app te maken die hun gewilde informatie vergrendelt. Het is echter interessant om te zien hoe een case-maker zich richt op de beveiliging van gegevens op de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2012, 10:50
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.