Hoe groot is Apple? (infographic)

Funky Space Monkey maakte een infographic om de omvang van Apple in perspectief te plaatsen. Hoe groot is Apple? Hoe groot is de omzet vergeleken met het BNP van enkele landen? En zijn er sinds meer iPhones dan auto's verkocht?

just-how-big-is-apple-infographicEr zijn al meermaals vergelijkingen gemaakt met de marktwaarde van Apple. Daaruit blijkt voortdurend dat Apple meer waard is dan het bruto nationaal product van meerdere landen. Voor de afwisseling is deze keer eens een infographic gemaakt waarin de jaarlijkse omzet van Apple in perspectief wordt gezet. Maar eerst even een quizvraag: zijn er sinds 2008 meer iPhones dan auto’s verkocht?

Apple verkocht in 2011 voor 128 miljard dollar aan spullen, meer dan het bruto nationaal product van 160 landen wereldwijd. Cuba, Nieuw-Zeeland, Tunesië? Apple kan ze allemaal aan. Ook is gekeken naar de fenomenale verkoop van de iPad: 3 miljoen stuks in de eerste 72 uur. Als vandaag een baby wordt geboren die elke dag 100 iPads koopt, zou hij pas op de leeftijd van 82 jaar toe zijn aan zijn 3 miljoenste iPad. Zo zijn er nog meer leuke vergelijkingen te maken. 40% van Apple’s omzet is afkomstig van de iPhone en sinds 2008 zijn er 200 miljoen iOS-apparaten verkocht. Daarmee ook meteen het antwoord op de eerder gestelde quizvraag: de iPhone is bijna net zo populair als de auto, waarvan er sinds 2008 213 miljoen stuks zijn verkocht.

De volledige infographic vind je bij Funky Space Monkey.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2012, 22:03
Categorie Apple
Onderwerpen apple, infographic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.