Prototype iPad met twee dock-connectors via eBay te koop

Op eBay is een unieke iPad verschenen: een prototype van de eerste generatie iPad met twee dock-connectoren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad_dual_dock_3
Apple heeft in het verleden gewerkt aan een iPad met twee dock-connectors. Dat blijkt uit een prototype iPad, die op eBay is opgedoken. Het gaat om de eerste generatie iPad, dus niet om recente activiteiten van Apple.

Het voordeel van twee dock-connectors is dat je de tablet op twee manieren in een dock of houder kunt zetten. Eerder waren er al eens geruchten dat Apple twee dock-connectors in de iPad wilde verwerken. Het idee werd echter geschrapt uit oogpunt van eenvoud.

ipad_dual_dock_1

Alle iPads die tot nu toe in de winkel zijn verschenen zijn dan ook voorzien van één dock-connector waarmee je de tablet kunt opladen. Patentaanvragen van Apple wezen erop, dat Apple het idee serieus heeft overwogen. Het prototype dat nu via eBay te koop is, heeft 16GB opslag en is bijna functioneel. Wel moeten er wat kleine reparaties aan de touch-functionaliteit worden uitgevoerd. Hoewel het mogelijk is dat iemand met gereedschap een extra dock-connector in een bestaande originele iPad heeft geknutseld, lijkt het hier toch om een authentiek prototype te gaan. Er zijn meerdere onderdelen aanwezig met typenummers en datumstempels die van vóór de eerste generatie iPad dateren. Op de iPad is niet iOS 3.2 aanwezig, dat op de eerste iPads draaide, maar Apple’s eigen diagnostische software SwitchBoard. Ook staat er geen ‘iPad’ op de behuizing, maar slechts een identificatienummer. Apple maakt van nieuwe producten altijd meerdere prototypes, die in de praktijk worden getest. Vandaar dat niet alles wat via Aziatische sites wordt gelekt, uiteindelijk in de winkel komt.

Goedkoop is dit prototype niet: je kunt vanaf 4.800 dollar beginnen te bieden op eBay. Over ruim 12 uur weten we wie met deze unieke iPad naar huis gaat.

ipad_dual_dock_2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2012, 17:50
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.