Reacties voor: Hi schaft datalimieten af, laat nieuwe abonnees smartphones leasen

Nieuwe abonnees bij Hi hoeven na 12 maar niet langer te betalen wanneer ze hun datalimiet overschreiden. De internetsnelheid wordt in plaats daarvan teruggeschroeft naar 32 Kbps. Klanten kunnen ook hun smartphone leasen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. [sarcastische modus] Een telefoon leasen, dat ze daar niet eerder aan gedacht hebben. Dan kunnen ze nadat de telefoon terug komt hem verkopen aan arme kindertjes in Afrika!

    Dubbel verdienen! Slim! [/sarcastische modus]

  2. Ik vind het sowieso heel kwalijk dat datalimieten tegenwoordig steeds meer voorkomen op mobiele abonnementen. Ik ben blij dat ik nog een “oud” T-Mobile abo heb, zonder datalimiet. Zeker op een telefoon als een iPhone wil je toch gewoon vrijelijk kunnen internetten, zonder restricties aan data. Met al die apps die tegenwoordig internet gebruiken + Game Center.

    Wat ik dan ook nogal slecht vind, is dat bijvoorbeeld T-Mobile adverteert met teksten als “Onbeperkt internet”, maar vervolgens je wel opzadelt met een extreem trage verbinding als je je bundel overschrijd.

  3. “De nieuwe abonnementen zouden een stuk losser zijn dan de huidige mogelijkheden: het zou zelfs mogelijk zijn om een abonnement zonder belminuten af te sluiten.”

    Dat is een prettige vooruitgang!

  4. @Jordy: Het vervelende van de i150 (’08) abonnementen is dat je blijft betalen voor de aflossing van je iPhone. Dit heeft mij doen besluiten om toch maar te verlengen. Voor hetzelfde geld heb ik nu inderdaad minder (maar voldoende) belminuten, voldoende data (zolang je niet 24/7 gebruik maakt van mobiele data) maar wel een nieuwe iPhone.

    Als ik dat over 24mnd bereken, ben ik goedkoper uit.

  5. Ook ik vind het heel erg jammer dat de oude datalimieten weer in het leven zijn geroepen. Het lijkt er echter op dat het van korte duur is. Je ziet gelukkig hier en daar weer berichten opduiken dat providers voor alternatieven beginnen te zoeken. Huidige alternatieven blijven niet ‘top notch’, maar het gaat er wel weer een stukje op vooruit.

    Verder ben ik ook erg blij dat ik nog het ‘oude’ abo heb van T-Mobile, waarbij je gewoon ongelimiteerd, zonder allerlei restricties kan internetten. In een wereld waar alles over het Internetz gaat is dat toch wel nodig, zou je denken…

    Maar buiten dat, eigenlijk kan ik net zo goed een goedkoop abo kopen met het “onbeperkte internet” dat T-Mobile nu adverteerd, waarbij de snelheid drastisch word verlaagd als je de bundels overschrijd. Het maakt hier in de Groningse dorpjes toch geen bal uit, blijkbaar zijn we zo onbelangrijk dat we zelfs nu nog steeds geen 3G hebben hier. Het is echt belachelijk… Verschil in snelheden zal je hier dus niet merken. Is en blijft traag (als je uberhaupt al een stabiel GPRS signaal hebt…).

  6. Al iets bekend over sim-only-abo’s?

  7. 1GB voor 22,50 is toch echt wel duur. Niet eens op max snelheid…+onbeperkt sms is meegenomen maarja.

    Volgens mij is dat leasen gewoon een truc. Nu is na zegmaar 1 of 2 jaar de gsm voor jou. Straks betaal je vast iets minder en moet je hem daarna terug inleveren.

    32kb is echt uberlangzaam. Handig op een 4S als je moet wachten op je netwerk 🙂

  8. @Mike: Vanaf 1 maart vermoedelijk

  9. Origineel geplaatst door Jordy
    Wat ik dan ook nogal slecht vind, is dat bijvoorbeeld T-Mobile adverteert met teksten als “Onbeperkt internet”, maar vervolgens je wel opzadelt met een extreem trage verbinding als je je bundel overschrijd.

    Bij T-Mobile krijg je tenminste nog 64kbps oftewel de oude GPRS snelheid. Bij Hi is het dus de helft, een snelheid waar een oude inbel modem nog z’n neus voor ophaalt. Ze willen je gewoon dwingen data bij te kopen, waardeloos.

    En pas bij het 1GB abo krijg je een fatsoenlijke snelheid.

  10. Dus krijg je er gewoon gelijk ren verzekering bij maar hebben ze het gewoon anders omschreven

  11. Wat kost bellen buiten bundel dan per minuut?

  12. jawadde…

    niet goedkoop…

    ik heb mobile vikings (BE)
    ik hang niet vast aan een contract(dus ik kan stoppen wanneer ik wil)
    ik krijg 1000 smsen
    nog eens 1000 smsen naar mobile vikings klanten
    2gig mobiel internet

    er is 1 voorwaarde
    elke maand moet ik 15 euro herladen (dat ik zelf mag opbellen)

    maw de 2gig mobiel internet is gratis 🙂

  13. Bij de andere dochter van KPN, Simyo krijg je voor 10 euro dezelfde 1 Gb met dezelfde snelheid. Enige verschil is dat je in de gaten moet houden dat je de 1 Gb niet overschrijdt, maar there’s an app for that!
    Voor onbeperkt internet hoef je het zeker niet te doen met die 32 kbps, nog trager dan GPRS!

  14. Ik merk dat de telco’s erachter komen dat die limiet niet als klantvriendelijk wordt ervaren. Mooi dus dat ze het terugdraaien.

    De eerste telco die ook voor bestaande klanten de limiet kwijtscheld, niet omdat het moet maar omdat het vriendelijk is, heeft mij als klant.

  15. @Admiraal Schuurtje: T-mobile heeft het al jaren hoor, onbeperkt internet. Klinkt natuurlijk mooi voor de leek, maar is ook gewoon een trucje weer! Na een bepaald aantal Gb schroeven ze de snelheid zo omlaag (T-mobile: 64 kbps, Hi: 32 kbps) dat je er geen ene *** aan hebt, het enige is dat je niet bovenop je internetbundel hoeft bij te betalen. Dus krab je je even achter de oren aub 😉

  16. Tijdperk van Fair Use Policy, dat was pas klantvriendelijk, maar helaas zo goed als uitgestorven tijdperk…

  17. Thx Nils.

    Nou ja, het is weer een begin de goede kant op.
    2 GB data tegen goede snelheid plus 75 belminuten zou voor mij de ideale mix zijn. En dan zou ik dus € 35,- kwijt zijn?

    Momenteel bij T-mob heb ik een simonly met 220 belminuten/sms en 2 GB data voor € 32,50.
    Dus nog geen reden om over te stappen, maar we houden de boel in de gaten.

    Het liefst had ik trouwens 3 GB, maar ik heb inmiddels begrepen dat ik dan a-sociaal ben. 😀

  18. @Flieps: Hmm, hoe bedoel je dat? Ik heb gewoon een iPhone 4 met dit oude abo. Toen ik mijn abo verlengde bij het kopen van de nieuwe iPhone, hield ik gewoon mijn abo dat ik toen had. Wellicht dat dit veranderd als ik nu een nieuwe iPhone zou kopen, dat weet ik niet.

  19. Al die data limieten hebben we te “danken” aan al die paupers van een paar jaar geleden die hun mobiele telfoon misbruiken als modem voor hun laptop, hun simkaart in een iPad zetten en zo gigantische dataverkeer gebruikte..

    Dit het gebruik van allerlei diensten waarbij je gratis elkaar berichten kon versturen (whatsapp, Wordfreud) etc. maken data enorm populair.. er komt een tijd datbwe er flink voor moeten gaan betalen.. en die tijd is …NU..

  20. Hier ben ik heel blij mee!
    Ik gebruik niet meer dan 500 MB per maand en met een trage internet verbinding voor twitter etc. doe ik het wel. Onbeperkt data, sms en best veel bellen voor iets meer dan 30 euro!

  21. Dus als ik het goed begrijp, kan ik van af 1 maart een iphone 4s voor een 10tje per maand krijgen zonder abo?

  22. @Mark: Als ik jou was zou ik even op bellen.com kijken, met 30 euro krijg je veel meer voor je geld dat jij je kan voorstellen, zeker als je nog geen 500 Mb nodig hebt.
    Ik weet niet of je enig verstand hebt van internetsnelheden, maar twitteren op 32 kbps is echt geen pretje kan ik alvast vertellen 😉

  23. Leasen klinkt wel lekker hip, net als je auto. Maar dit is puur financial lease, vroeger noemde we dit op afbetaling. En ze hebben er een verplichte verzekering bij gedaan die uiteraard in de prijs verstopt zit.

    Een paar maanden geleden zat ik nog een zakelijk KPN abonnement. Na 250MB ging die ook knijpen naar 32 kbps, dat is zo vreselijk traag dat de iPhone foutmeldingen gaat geven dat de internetverbinding niet beschikbaar is…

  24. Jullie vergeten hier allemaal dat je ook nog een toestel moet leasen. (zie stap 2)Dat kost je ook minimaal 20 euro extra bij 1 jarig en 10 euro extra bij een 2 jarig abbonement voor een redelijk toestel. En na 2 jaar is het toestel nog niet eens van jezelf.

  25. wat is het goedkoopste abbonement voor iphone 4s 1 of 2 jaar??

  26. En stel je wilt na een jaar die iphone houden? hoeveel zou je er dan voor moeten betalen. Weet iemand dat? Ik heb hem namelijk bestelt, zonder door te hebben dat het een lease-telefoon is. Heel raar! Ik bestel een telefoon.. geen auto! Maar die koerier die over 2 hier aan mijn deur staat krijgt de volle laag..

  27. Ik heb zojuist de voorwaarden gelezen van Hi over deze ‘lease’. Het klinkt wellicht aantrekkelijk, maar het volgende is mij opgevallen:
    Schade als gevolg van gebruik in strijd met deze overeenkomst of ander onzorgvuldig gebruik en schade als
    gevolg van brand, diefstal en verlies komen voor rekening van de Contractant,

    Hi mag ten eerste dus bepalen wanneer jij je telefoon ‘onzorgvuldig’ gebruikt. Daarnaast, wanneer jij bijvoorbeeld wordt overvallen en door diefstal je telefoon kwijt raakt, moet jij het apparaat betalen!
    De Contractant is met name verplicht: c geschikte maatregelen te (laten) treffen voor het voorkomen en beperken van schade;
    Je mag hier uit op maken dat je verplicht bent om hoesjes, beschermlaag etc. voor je iPhone aan te schaffen (ik denk dat je dit ook zou doen als het je eigen telefoon zou zijn).
    e geen technische wijzigingen (aanpassen van de hardware, geïnstalleerde software e.d.) of optische veranderingen
    (permanente stickers, verwijderen van door Hi aangebrachte kenmerken e.d.) aan het Mobiele
    Randapparaat aan te (laten) brengen;

    Dus, voordat je met alle vreugde een nieuwe software-update installeert, eerst lief vragen aan Hi.

    Je bent dus wel enigszins beperkt in de omgang met je telefoon, wat naar mijn idee niet een vertrouwd gevoel geeft als je eenmaal zo’n telefoon hebt!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.