Lokale Chinese rechter verbiedt verkoop iPad

Een rechter in het zuiden van China heeft lokale winkeliers verboden om de iPad te verkopen. Hij baseert zich op een eerdere uitspraak in de zaak tussen Proview en Apple, over het handelsmerk 'iPad'.

iPad inname ProviewEen rechter in het zuidelijke deel van China heeft de verkoop van de iPad verboden, wegens de lopende zaak tussen Apple en Proview. De uitspraak is de zoveelste stap richting het verbod van de iPad in China: eerder schreven we nog dat Apple het handelsmerk ‘iPad’ volgens de Chinese rechter verloor en dat de iPad in beslag werd genomen in de Chinese stad Shijiazhuang.

Het verbod stamt uit de rechtszaal in Huizhou, een stadsprefectuur in de zuidelijke provincie Guangdong. De iPad mag volgens de rechter niet door lokale winkeliers verkocht worden, vanwege eerdere oordelen in de rechtszaak. Apple ging eerder nog in beroep in deze zaak.

Proview zei eerder nog het exporteren van de iPad te willen verbieden. Dit zou zelfs in Nederland voor problemen kunnen zorgen, omdat een groot deel van de productie van de iPad in China plaatsvindt. Dit verbod zou volgens de douane echter niet te verwezenlijken zijn.

Apple en Proview zijn al langer juridisch met elkaar verwikkeld. Proview beweert dat Apple hun handelsmerk op de naam ‘iPad’ schendt, terwijl Apple juist zegt deze te hebben gekocht van Proview’s zusterbedrijf Proview Shenzhen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2012, 10:40
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.