HBO legt uit waarom HBO GO niet op Nederlandse Apple TV werkt

HBO GO werd eerder voor de Apple TV beschikbaar gesteld, maar niet in Nederland. Dit heeft volgens HBO met technische verschillen te maken.

HBO GOApple bracht eerder iOS 5.3 voor Apple TV uit, waarin videodiensten zoals CrunchyRoll, Sky News, Qello en HBO beschikbaar werden gesteld. Lang niet al deze toevoegingen werden echter in Nederland uitgerold. Onder andere HBO GO is in Nederland niet beschikbaar, terwijl we deze dienst van HBO wel op andere manieren in Nederland kunnen gebruiken. Inmiddels heeft HBO aan iCulture laten weten dat ze de Apple TV-app nog niet in Nederland kunnen aanbieden. De applicatie gebruikt een andere techniek dan hier in Nederland voor HBO GO wordt benut.

Jeroen Roovers van HBO Nederland vertelde ons het volgende:

De Amerikaanse HBO GO werkt met een ander systeem en de techniek van onze [Nederlandse] dienst zit anders in elkaar dan de Amerikaanse variant. We proberen onze dienst te allen tijde te optimaliseren voor onze abonnees, maar op dit moment is niet bekend of en wanneer ‘onze’ HBO GO service voor Apple TV verschijnt.

HBO belooft ons op de hoogte te stellen zodra er meer bekend is over de mogelijkheid van HBO GO op de Nederlandse Apple TV. Tot dan moet je de dienst op andere manieren gebruiken. HBO GO is onder andere te bekijken via een app voor iPhone en iPad. Met behulp van AirPlay kun je series alsnog op je Apple TV bekijken, maar dan is het niet mogelijk om de bijgeleverde ondertiteling te zien.

HBO GO is een on demand videodienst van HBO, waarmee je achteraf series kunt terugkijken. HBO is op zijn beurt een betaalzender waar je via een televisieprovider in Nederland een abonnement op kunt nemen.

Downloaden: HBO GO Nederland (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2013, 18:09
Categorie iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.