iOS 7 uitgelicht: verbeteringen voor zakelijke gebruikers

iOS 7 bevat ook de nodige verbeteringen voor zakelijke gebruikers met een iPhone of iPad. Apple heeft al deze vernieuwingen en aanpassingen op een rij gezet.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7 businessIn iOS 7 zijn veel nieuwe functies vooral op consumenten toegespitst, maar Apple denkt dat iOS 7 ook meer zakelijke gebruikers aan te kunnen trekken. Op een nieuwe webpagina belicht Apple de nodige zakelijke functies die tot voorheen niet uitgebreid werden besproken. Zo is het mogelijk om bij het opstarten van een app automatisch met een specifieke VPN te verbinden en kan je werkgever aangeven welke apps je mag gebruiken om bijlagen in e-mails te openen.

Volgens Apple zal het App Store Volume Purchase Program (nog niet actief in Nederland) ook veranderen, waardoor het mogelijk zal zijn voor een bedrijf om de controle en gebruikslicentie van apps in handen te houden, terwijl hun werknemers ze kunnen installeren zonder hun Apple ID aan de baas te geven. Een volledige lijst met de vernieuwingen voor bedrijven vind je hieronder:

  • Beheer welke apps een bijlage of een document openen.
  • Geef per app aan of je met een VPN wil verbinden
  • App Store-licenties blijven bij de werkgever bij het App Store Volume Purchase Program
  • Nieuwe Mobile Device Management-mogelijkheden (MDM). Bedrijven kunnen draadloos apps managen, lettertypes installeren, toegankelijkheid configureren en AirPrint- en AirPlay-apparaten instellen.
  • Devices in het bezit van een bedrijf kunnen automatisch in het MDM-systeem worden opgenomen.
  • Eenmalig inloggen voor alle bedrijfsapplicaties. Door eenmaal je bedrijfsinlog te gebruiken wordt deze informatie automatisch in apps gebruikt.
  • Verbeterde app-beveiliging.
  • Verbeterde Mail-app.
  • iOS 7-ondersteuning voor Caching Server 2.

iOS lijkt steeds interessanter voor bedrijven te worden. Niet alleen biedt iOS 7 de nodige verbeteringen, maar ook BlackBerry biedt sinds kort apps aan waarmee je bedrijfsmail op je iPhone kunt lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:29
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen enterprise, firmware, ios 7, ios 7 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.