‘iPad wordt vooral in landschapsmodus gebruikt’

De iPad wordt door het merendeel van de gebruikers in landschapsmodus vastgehouden. Dit blijkt uit een onderzoek van OnSwipe.

iPad landschapsmodus onderzoekHet merendeel van de iPad-bezitters gebruikt de iPad het liefst in landschapsmodus tijdens bijvoorbeeld het lezen van een tijdschrift. Dit blijkt uit cijfers van OnSwipe waarbij het tabletgebruik van 127 miljoen mensen onder de loep werd genomen. 59,8 procent van de gebruikers zou de iPad vooral in landschapsmodus vasthouden, terwijl portretmodus door de overige 41,2 procent vooral wordt benut.


OnSwipe is een gratis hulpmiddel waarmee je een website tabletvriendelijk maakt. Hierdoor ziet bijvoorbeeld een nieuwssite er uit als een online magazine. De gegevens gebruikt in het OnSwipe-onderzoek zijn afkomstig van bezoekers van een website die dit ondersteunt. De data kijkt daarom vooral naar situaties waarin mensen iets op de iPad lezen.

Niet alleen iPad-gebruikers worden in de cijfers van OnSwipe getoond. Hoewel 94,1 procent van de 127 miljoen een iPad gebruikt, heeft ook 4,1 procent een Kindle Fire en 1,8 procent een Android-tablet. De cijfers laten ook nog een hoop andere leuke feiten over deze tabletgebruikers zien. Om 10 uur ‘s avonds wordt er bijvoorbeeld het meeste gelezen op de iPad. Google is de meestgebruikte zoekmachine in tabletbrowsers, gevolgd door Yahoo en Bing.

OnSwipe biedt ook een kijkje in hoe tabletlezers vooral informatie delen. E-mail wordt nog steeds het meeste gebruikt om een linkje naar een artikel naar iemand te sturen. 54,8 procent van alle gedeelde content wordt op deze manier verstuurd. Op de tweede plek staat het delen van Facebook, dan 28,9 procent van de tijd wordt gebruikt. Facebook is wel de populairste manier waarop mensen bij een artikel terechtkomen, gevolgd door Twitter, Pinterest en Reddit.

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.