Affinity Publisher op Mac

Met Affinity Publisher ontwerp je layouts voor pagina’s, flyers en meer

Concurrent voor Adobe InDesign

Als je van plan bent om je eigen tijdschrift op de markt te brengen, dan heb je een tool nodig om de pagina's mooi te kunnen opmaken. Met de pas verschenen Affinity Publisher kan dat. Adobe InDesign heeft er een concurrent bij.

Affinity Publisher: mooie layouts ontwerpen

De langverwachte app Affinity Publisher voor het ontwerpen van tijdschriftpagina’s is nu te downloaden, nadat het lange tijd in betafase is getest. Het werkt samen met andere Affinity-producten voor een complete workflow voor het maken van je publicatie. Kortgeleden bracht ontwikkelaar Serif ook updates voor de apps Designer en Photo uit, om ze geschikt te maken voor de nieuwe Mac Pro en het Pro Display XDR.


Met Affinity Publisher kun je layouts van pagina’s maken voor bijvoorbeeld flyers, magazines of zelfs een heel boek. Helaas kun je niet zomaar overstappen van InDesign, want het lukt niet om rechtstreeks .indd bestanden te openen.

Affinity Publisher op Mac

Tegelijk heeft de app qua uiterlijk wel veel weg van InDesign, dus als je net aan een nieuw project begint kan dit het moment zijn om de overstap te wagen. Het is in ieder geval goedkoper: bij Affinity Publisher betaal je eenmalig €43,99 terwijl je bij InDesign vast zit aan een langlopend abonnement waarvoor je maandelijks of jaarlijks moet betalen.

Affinity Publisher output

Gebruik je al Affinity Photo of Affinity Designer op de Mac, dan kan het aantrekkelijk zijn om ook de Publisher van dezelfde maker te gebruiken, omdat ze nauw samenwerken. Je kunt gebruik maken van alle tools van de genoemde apps, direct binnen Publisher. Ook kun je het document in de ene app bewerken, doorsturen naar de andere en vervolgens daar verder werken. Of weer terug gaan naar je eerdere app.

Affinity Publisher op de Mac

Er is ook een iPad-versie in de maak, voor als je onderweg je publicatie wilt bewerken. Daarmee onderscheidt Serif zich van Adobe, want het is nog niet mogelijk om InDesign op de iPad te gebruiken. Momenteel is het al mogelijk om documenten uit Publisher naar de twee andere apps op de iPad te sturen.

Affinity Publisher op Mac

Het eindresultaat is een professionele print-output in PDF/X-1a, PDF/X-3 of PDF/X-4.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2019, 20:17
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen adobe, design, ontwerpen
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.