Reacties voor: HarperCollins klaagt over lage prijs van e-books

Na Macmillan is ook HarperCollins ontevreden over de prijzen die Amazon hanteert. De kans is groot dat door Apple als nieuwe speler de prijzen van ebooks omhoog gaan.
Lees het complete artikel → HarperCollins klaagt over lage prijs van e-books
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. Kan je überhaubt Nederlandse e-books kopen bij Amazon? Hoe zou je de e-book’s van bvb bol.com kunnen lezen op de iPad?

  2. Het is vergelijkbaar met de muziekindustrie. Een cd die 20 euro in de winkel kost kan je voor een tientje downloaden op iTunes.

    En hoe groot zou het aandeel van ebook versies t.o.v. gewone hard copy versies zijn? Zou het echt zodanig groot zijn dat deze meneer zich er zo druk om moet maken?

  3. Ik vind het goed dat de prijzen van e-books omhoog gaan. Boeken kun je helemaal niet vergelijken met muziek. Boeken zijn informatief en leuk. Ik wilde het woord amuserend gebruiken maar dat is niet zo. To muse betekent nadenken. To amuse betekent niet nadenken. Bij een boek moet je altijd blijven nadenken in tegenstelling tot muziek en video. Nadenken doet men al weinig tegenwoordig. Als de waarde
    van boeken, informatie en intellectueel plezier omlaag gaat, gaat het niet goed in de wereld. Ik heb laatst een tweedehands boek gekocht over de tachtigjaarige oorlog voor €50. Nieuw koste die €80. Ik vind dat boeken meer waard zijn dan muziek en video. Ook in die volgorde. Als de markt de boeken te duur vinden, wat ik niet hoop, dan gaan de prijzen toch wel omlaag. Het grappige is dat uitgevers minder bang hoeven te zijn over piraterij. Alleen in de schoolboeken branch zal wel wat meer geïnvesteerd worden in drm. We zullen het zien.

  4. Origineel geplaatst door Niels
    En hoe groot zou het aandeel van ebook versies t.o.v. gewone hard copy versies zijn? Zou het echt zodanig groot zijn dat deze meneer zich er zo druk om moet maken?

    Wel, de kerstverkopen van Amazon van afgelopen jaar lieten zien dat er meer eBooks dan fysieke boeken werden verkocht. De prijsstelling zal ongetwijfeld een van de factoren zijn waar klanten op beslissen.

    Kindle Ebooks Outsell Real Books on Christmas

  5. @Justme. Amazone.com verkoopt geen Nederlandstalige boeken.

    Op de iPad kun je digitale boeken lezen, die zijn ‘opgemaakt’ in e-pub. Bol.com verkoopt zulke boeken. Overigens niet alleen Bol.com. De bestandsvorm waarin jouw favoriete digitale boeken zijn opgemaakt, is een belangrijk criterium bij de keuze van een e-reader. De Kindle van Amazone leest bijv. alleen de ‘eigen’ boeken van Amazone.

  6. Ik vraag me af of je bol.com boeken op de ipad zal kunnen lezen. Bol.com gebruikt Adobe DRM en ik vraag me af of apple adobe’s drm systeem zal willen gebruiken. Na het verwijderen van de DRM zul je de boeken in ieder geval wel op de ipad kunnen lezen, gelukkig is dat verwijderen niet zo heel moeilijk.

  7. @Heijtink:

    Ben ik deels met je eens. Zoals je zegd: boeken kunnen veel meer waarde geven dan muziek of films. Vooral met ebooks, omdat het ook films in ebooks kan aanbieden.
    Er zit wel een maar hieraan. Dit is de huidige uitgevers, zoals blijkt uit dit artikel, nog boeken verkopen in echte vorm en dat ze ebooks alleen zien als kostendekkend voor hun echte boeken. Daarom willen de huidige uitgevers hun prijzen zo hoog mogelijk hebben om hun de echte boeken te kunnen bekostigen, maar als je alleen focused op ebooks distributie dan zullen de lagen kosten(voor het maken en distributeren van het elektronisch material) een voordeel zijn voor nieuwe uitgevers en dus uiteindelijk voor de consument.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.