Reacties voor: Hamburgermenu steeds minder populair bij appmakers

Het hamburgermenu verschijnt gaandeweg weer uit iPhone-apps. Ontwikkelaars merken dat mensen minder vaak klikken.

Reacties: 11 reacties

  1. 1 woord: DANKJE!!!!

    Ik zocht al een hele lange tijd naar dit soort menu’s en kwam er maar niet achter hoe dit heette… Nogmaals; Dankjewel :3

  2. @AppleLion: Veel IT’ers schijnen de term ook niet te kennen.

  3. “Uit A/B-tests door de app Zeebox blijkt dat het invoeren van een tabmenu zorgde voor gemiddeld 55% meer gebruik per week en 8,7% meer gebruik op dagbasis.”

    Gebruik van de app of gebruik van het interface-element? Ik neem aan het laatste?

  4. Ik hou wel van het principe/gebruik van hamburger icoon/menu…

    Zolang het ook echt meer ruimte geeft voor de content zelf. Anders is een rij tabbladen niet minder goed.

  5. Persoonlijk heb ik liever een hamburgermenu dan een tabbalk onderin. De tabbalk zorgt misschien wel voor een iets makkelijker navigatie, maar het neemt zoveel ruimte in beslag dat je veel minder content ziet.

  6. ‘Hamburgermenu steeds minder populair bij appmakers’Voor ik ging lezen dacht ik werkelijk dat appmakers voorgeen zo in hun taak opgingen dat ze vaak even een hamburger bij de Mc Donalds ophaalden om toch niet dood te gaan van de honger. En dat ze nu dus tot inkeer waren gekomen… Ik dacht al ‘Wat maakt mij dat nu uit’. Maar goed, het bleek mee te vallen, ging toch inhoudelijk over apps….

  7. Origineel geplaatst door Thomasl
    ‘Hamburgermenu steeds minder populair bij appmakers’Voor ik ging lezen dacht ik werkelijk dat appmakers voorgeen zo in hun taak opgingen dat ze vaak even een hamburger bij de Mc Donalds ophaalden om toch niet dood te gaan van de honger. En dat ze nu dus tot inkeer waren gekomen… Ik dacht al ‘Wat maakt mij dat nu uit’. Maar goed, het bleek mee te vallen, ging toch inhoudelijk over apps….

    Dat was ook ongeveer mijn interpretatie toen ik de titel las haha. Eigenlijk moeten de McDonalds en Burger King iOS apps de enigen zijn die het hamburgermenu nog mogen gebruiken ^^

  8. Het blijkt uit tests dat gebruikers de betekenis van het icoon niet begrijpen.
    Het toevoegen van een border, om het meer op een button te laten lijken, of het toevoegen van de term “menu”, zorgen ervoor dat er beduidend vaker op wordt geklikt.
    @lukew is iemand die er veel onderzoek over doet / onderzoeken linkt.

  9. En nu mag iCulture haar app wel eens upgraden naar iOS7 look. Of iOS8 bijna. -.

  10. Anders hebben we het even een uur over een “hamburgermenu”..

    Deze menu’s zitten zo’n beetje in elke template die je maar vindt op internet dus verdwijnen zal dit nooit in mijn optiek…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.