Hack maakt iPad 3G geschikt om te bellen? (jailbreak)

De website iPhoneIslam zegt een hack te hebben gevonden, waarmee je de iPad 3G kunt gebruiken om te bellen.

ipad_phone_hackEen hack zou ervoor zorgen dat je met een iPad 3G voortaan ook kunt bellen en sms-berichten kunt sturen. Het ziet eruit als een gigantische iPhone, maar websites zoals Cult of Mac denken wel dat er something fishy met deze claim aan de hand is. Er klopt misschien toch iets niet aan het verhaal. De hack PhoneItiPad is gemaakt door de Egyptische website iPhoneIslam, dezelfde groep die eerder de FaceIt-3GS-hack uitbracht om FaceTime-videochat op een iPhone 3GS werkend te krijgen. Qua technische kennis weten ze in ieder geval wel waarover ze praten.

De hack is volgens de ontwikkelaars een gamechanger: je kunt van je iPad een volledig functionerende telefoon maken. Extra hardware is niet nodig. Het enige wat je nodig hebt is een iPad 3G met jailbreak.

Vervolgens kun je bellen, sms’en, FaceTimen op basis van telefoonnummer en dergelijke. Cult of Mac vindt de video wat ongeloofwaardig omdat juist op het cruciale moment waarop de iPad gaat bellen de video onscherp wordt. Je kunt je uberhaupt afvragen waarom iemand die iets bijzonders heeft ontdekt, niet even de moeite neemt om dat goed op video te zetten. Zelfs met een iPhone als videocamera krijg je een betere kwaliteit.

Er is nog geen releasedatum bekendgemaakt, maar iPhoneIslam is van plan om PhoneitiPad beschikbaar te stellen via de Cydia Store. Dat willen ze doen vóór de WWDC, dus op zeer korte termijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2011, 12:16
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ipad 3, sms, telefoon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.