Grote stappen gezet richting applicaties op de Apple TV (jailbreak)

Vandaag is een goede dag voor lezers die wachten op de mogelijkheid om applicaties te draaien op hun 2e generatie Apple TV. Met PwnageTool zal het mogelijk worden om root-toegang tot de Apple TV te verkrijgen en het Chronic Dev Team heeft vordering gemaakt met betrekking tot het lanceren van applicaties.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Aangepast Apple TV menuVandaag is een goede dag voor lezers die wachten op de mogelijkheid om applicaties te draaien op hun 2e generatie Apple TV. Volgens MuscleNerd zal het vandaag mogelijk worden om een Apple TV te jailbreaken met PwnageTool en daarbij root-toegang tot de Apple TV te verkrijgen. Ook heeft het p0sixninja van het Chronic Dev Team een foto getoond van een Apple TV waarbij het standaard menu is aangepast om het lanceren van applicaties mogelijk te maken.

Jailbreak van de Apple TV via PwnageTool

De jailbreak van de Apple TV via PwnageTool die toegang verschaft via afc2 en OpenSSH is op dit moment vooral interessant voor ontwikkelaars en gevorderde gebruikers die geïnteresseerd zijn om applicaties te gebruiken die gebaseerd zijn op de command line interface (CLI). Om meer grafische applicaties mogelijk te maken binnen iOS op de Apple TV moeten er echter verdere hordes worden genomen. De twee grootste problemen daarbij zijn het feit dat de Apple TV geen gebruik maakt van SpringBoard (de grafische omgeving waarbinnen applicaties normaliter gelanceerd worden) en dat de gemiddelde TV niet over een touchscreen zal beschikken.

Als je PwnageTool gebruikt om de 2e generatie Apple TV te jailbreaken zal OpenSSH naast afc2 geïnstalleerd worden. Aangezien Apple gebruik maakt van een standaard wachtwoord (alpine) is dit een beveiligingsrisico wanneer je netwerk niet voldoende beveiligd is. Het is daarom aan te raden het standaard wachtwoord te wijzigen.

Jailbreak van de Apple TV via greenpois0n

Tweets van p0sixninjaEén van deze hordes blijken @p0sixninja en @westbaer van het Chronic Dev Team in samenwerking met @nitoTV en @dhowett alvast te hebben genomen. In een foto die p0sixninja via Twitter publiceerde is te zien dat zijn Apple TV gejailbreakt is met greenpois0n inclusief integratie met het standaard Apple-menu. Op deze manier zouden applicaties gelanceerd kunnen worden. In eerste instantie moet je daarbij denken aan zogenaamde frappliances, dat wil zeggen plugins zoals bij (of directe ports van plugins voor) de originele Apple TV. Voordat het mogelijk wordt om normale iOS-applicaties te draaien zal er daarnaast nog een oplossing moeten worden gerealiseerd voor het ontbreken van een touchscreen op de gemiddelde TV (bijvoorbeeld door een iPhone, iPod touch of iPad voor de bediening te gebruiken). De ondersteuning voor de Apple TV in de jailbreaktool greenpois0n zal in release candidate 5 (RC5) verwerkt worden.

ohai Apple TV

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2010, 15:12
Categorieën iDevices, Jailbreak
Onderwerpen apple tv, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.