Apple Store Hoog Catharijne

Mogelijke Apple Store te zien in conceptfoto’s Hoog Catharijne

Hé, is dat een Apple Store in Hoog Catharijne? Op conceptafbeeldingen van het winkelcentrum van Utrecht is de Apple Store verwerkt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

De gemeente Utrecht heeft een reeks nieuwe conceptfoto’s uitgebracht, waarop de toekomstige voorkant van Hoog Catharijne te zien is. Dit geeft een leuk voorproefje hoe het winkelcentrum en treinstation eruitziet na alle grote verbouwingen. Maar verrek: zien we in deze conceptafbeeldingen nou een nog niet aangekondigde Apple Store?

Apple Store Hoog Catharijne

Op de foto’s staat een winkel met de naam Allez die er van binnen wel heel bekend uitziet. De tafels en promotionele afbeeldingen aan de muren zijn namelijk allemaal afkomstig uit Apple Stores. Het lijkt er op dat het winkelcentrum zichzelf nu alvast de ideale plek vindt voor een Apple Store en dat op deze manier laat zien. Of zouden de makers van de conceptafbeeldingen stiekem al wat meer weten en op deze manieren de geheime afspraken naar buiten lekken?

Hoog Catharijne heeft niet echt de monumentale uitstraling van de Apple Stores in bijvoorbeeld Amsterdam en Den Haag. Maar dat hoeft de winkel niet in de weg te zitten: in Haarlem is ook een Apple Store gevestigd in een gewone winkelstraat. We hebben in Nederland tot nu toe vooral Apple Stores op bijzondere locaties gezien, maar in de Verenigde Staten is een officiële Apple-winkel in een winkelcentrum heel normaal. En Hoog Catharijne is als drukste winkelgebied in Nederland een aantrekkelijke plek om te vestigen.

Anderhalf jaar geleden hoorden we voor het laatst over een mogelijke Apple Store in Utrecht, maar we ontdekten al snel dat dit een hoax was. Sindsdien is er eigenlijk weinig concreets naar buiten gekomen. Is dit het eerste teken van leven van een Utrechtse Apple Store? Wie weet.

Update: Volgens iCulture-lezer Michiel staat er op de bouwschutting van Hoog Catharijne ook al een tijd een winkel die verdacht veel van een Apple Store wegheeft. Deze winkel heeft de naam ‘iStore’.

Apple Store Hoog Catharijne foto

Bedankt voor de tip, Tom!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2014, 21:48
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple store, utrecht

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.