Google Picasa stopt

Google stopt met Picasa, automatisch overstappen naar Google Foto’s

Google stopt met Picasa, de fotodienst die in 2004 werd opgericht. De laatste tijd gebeurde er ook niet veel meer. Gebruikers kunnen moeiteloos overstappen naar Google Foto's.

Het bleef vier jaar stil op het officiële Picasa-blog, wat wel aangeeft hoe zeer Google de fotodienst inmiddels was vergeten. Vandaag doorbreken ze de stilte en hakken ze meteen de knoop door: Picasa gaat stoppen. Het betekent dat je als fervent Picasa-gebruiker moet uitkijken naar een andere fotodienst. De vervanger ligt overigens al voor de hand: dat wordt Google Foto’s, de dienst die nu een paar maanden bestaat en veel beter is geoptimaliseerd voor smartphones. Bovendien zitten er allerlei geavanceerde functies in, zoals gezichtsherkenning.


Google Picasa stopt

Overigens was Picasa sinds 2007 ook al geoptimaliseerd voor de iPhone. Maar Google Foto’s biedt net iets meer mobiele functies. De komende maanden zal Picasa sluiten, zodat het personeel zich voortaan op Google’s enige fotodienst kan storten.

Google wordt tegenwoordig geleid door Sundar Pichai, die ermee laat zien dat hij de vele projecten binnen Google wat meer wil stroomlijnen. Vaak bestaan er meerdere oplossingen voor hetzelfde binnen Google. Denk bijvoorbeeld maar aan de Gmail-app en daarnaast de Inbox by Gmail-app, die heel anders van insteek is. De muziekdiensten werden onlangs ook al samengevoegd en nu doet Google hetzelfde met de fotodiensten.

PicasaGebruikte je nog Picasa, dan hoef je in feite niets te doen. Log in bij Google Foto’s en je zult zien dat al je foto’s al automatisch zijn overgezet. Tot 1 mei heb je nog de mogelijkheid om in te loggen. De desktop-app van Picasa verdwijnt al op 15 maart – maar dat heeft niets te maken met Apple’s evenement op diezelfde datum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2016, 20:41
Categorie Diensten
Onderwerpen google, google foto's
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.