Reacties voor: Google ontkent dat Google Now batterij leegslurpt

Google ontkent berichten dat de Google Now-functie de batterij leegslurpt. Omdat de locatiebepaling plaatsvindt met gsm-masten en Wi-Fi-hotspots zou dit minder energie kosten.
Lees het complete artikel → Google ontkent dat Google Now batterij leegslurpt

Reacties: 27 reacties

  1. Als het toch niet door de app wordt veroorzaakt, waarom moet je dan contact met ze opnemen???

  2. Als ik het afsluit, dan nog blijft hij mijn locatie vragen en gebruiken. Ze kunnen me nog meer vertellen dit slurpt wel degelijk batterij. Deze app gaat er weer af.

  3. Nu al een paar dagen continu actief en hij slurpt zeker niet mijn batterij leeg. Ik denk dat de verklaring juist is. 🙂

  4. Ik vroeg mij al af waarom mijn data locatie pijltje op mijn homescreen maar aan bleef staan vanmorgen na even te kijken bij de locatie instellingen zag ik dat het wel degelijk de google app was die de hele nacht mijn locatie heeft zitten op te vragen (gelukkig stak mijn iPhone in de lader). Direct de app van mijn iPhone verwijdert.

  5. Gebruik het nu een kleine week en heb niet de indruk dat de batterijduur significant anders is. Google lijkt in dit geval dus niet te jokkebrokken.

  6. Zou ik ook zeggen als ik hun was. Als opeens iedereen de app eraf flikkert, hoe komt Google dan al alle data die ze willen hebben? Het ondermijnt de hele business case van deze google apps. Volgens mij is hun verklaring juist een bewijs dat het WEL zo is.

  7. Ik merk ook weinig verschil. Ik gebruik mn iPhone sowieso redelijk intensief zodat hij al voor het avondeten alweer aan de oplader hangt.

  8. Voor mij blijven alle Google apps off limits. Zolang zij het internet met reclame blijven verzieken en al mijn gegevens willen weten blijft Google bij op de “verboden” lijst.

  9. Hier loopt mijn batterij ook een stuk sneller leeg met de Google app op de achtergrond. Hij is dan wel uit, maar hij blijft zoeken en ik zie het zoek dingetje in beeld bovenin.

    Snel maar weer uit gedaan en delete, ik vind het overigens ook niet nodig dat zowel Apple als Google kunnen weten waar ik ben en wat ik doe. 1 bedrijf is wel genoeg, lijkt me 😉

  10. Dat je locatie wordt gebruikt betekend niet automatisch dat het ‘batterij slurpt’. Wat Google zegt klopt wel degelijk.

    Ik gebruik de app ook sinds release en mijn batterij gaat niet sneller leeg oid.

  11. Het is Apple niet gelukt om Google Now van haar apparaten te weren; en dat hadden zij graag gedaan omdat het superieur aan Siri is. Als je het niet kunt weigeren kan je het natuurlijk altijd nog bashen. Verspreid een paar geruchten en opeens heeft iedereen last van een batterij die leegloopt! Je gelooft wat je wil geloven. Geen betere reclame dan anti-reclame. En wij trappen er weer argeloos in. Bij mij blijft hij er op omdat het gewoon een fijne app is met veel groeipotentie

  12. Ik snap niet dat mensen die trackrommel van Google op hun telefoon willen hebben zeg.

  13. Ik heb geen batterijproblemen met Google Now.

    Wat ik overigens niet snap: waarom willen veel mensen niet dat Google of Apple (locatie)informatie verzamelen? Als je dit laat doen door Google Now, wordt de dienst veel beter en laat de app je veel betere informatie zien. De producten worden er dus alleen maar beter van. En wat maakt het uit dat zo’n groot bedrijf ziet waar je de hele dag bent? Van mij mogen ze. Als ze daardoor betere producten kunnen maken die ik vervolgens kan gebruiken.

  14. Ik bevestig: mijn batterij doet het even goed als voorheen.

  15. Het vervelende is wel dat het pijltje rechts in de statusbalk aan blijft.
    Batterijverbruik is bij mij steeds hetzelfde

  16. Zelfs android gebruikers klagen over de batterij, en nu ios mensen ook nee het ligt niet aan de app dan :P.

    Ik heb het zelf niet geactiveerd op mijn one x en nu mijn xperia z, maar ik lees genoeg verhalen bij de android mensen dat het ook hun batterij leeg slurpt.

  17. Bij mijn iPhone 3GS iOS 6.1.3 slurpt ie de accu leeg doordat ie constant GPS / locatie service gebruikt. Het ‘pijltje’ blijft ook constant paars ook bij het verlaten van de app. Alleen bij het geheel uitzetten in Privacy > Location services > Google slurpt hij niet langer data.

  18. Dit slurpt NIET je batterij leeg. Google now gebruikt NIET je GPS zoals velen hier zeggen.
    Google now maakt gebruikt van Significant Change Location service in IOS welke speciaal ontworpen is door Apple ZELF voor apps die graag je positie willen hebben en bijhouden zonder extra batterij consumptie. Enige wat Apple stom doet is als apps hiervan gebruik maken toch constant het pijltje bovenin te tonen waardoor iedereen denkt dat zijn GPS aan staat.

    Dit is Apple’s uitleg over de API:

    In iOS 4.0 and later, you can use the significant-change location service to receive location events. This service offers a significant power savings and provides accuracy that is good enough for most apps. It uses the device’s cellular radio to determine the user’s location and report changes in that location, allowing the system to manage power usage much more aggressively than it could otherwise.

    Op deze pagina kun je zelf lezen dat Google de waarheid spreekt.

  19. De app zorgt er niet voor nee. De gps die je continu volgt wel ja. En de data die verbruikt wordt.

  20. Waarom hebben toch zoveel mensen problemen met die locatie. Denken jullie nu echt dat ze bij Google denken: “hey John, moet je hier zien! Die Eric raymaekers uit Kerkrade zit alweer bij zijn oma, wat een eikel!!! Haha”

    Het ergste wat je zou kunnen overkomen is dat je reclame krijgt die je werkelijk zou kunnen interesseren. Ik krijg liever reclame over een iphone hoesje dan over maandverband!

  21. Heb er ook geen last van..

  22. @Joost: Je GPS staat niet aan!

  23. Voor de mensen die zich zorgen maken over hun privacy kunnen beter eens dit rapport doornemen. Google krijgt hier 5 van de 6 sterren. Apple krijgt maar 1 ster en is hiermee dus een van de ergste bedrijven.

  24. Ze zouden pas de locatie moeten checken als je telefoon heeft bewogen… En dan ook niet vaker dan om de xx minuten.

  25. Origineel geplaatst door tom
    Voor de mensen die zich zorgen maken over hun privacy kunnen beter eens onderstaand rapport doornemen. Google krijgt hier 5 van de 6 sterren. Apple krijgt maar 1 ster en is hiermee dus een van de ergste bedrijven. https://www.eff.org/who-has-your-back-2013

    Google verkoopt je gegevens gewoon door aan derden hoor.

  26. Origineel geplaatst door Anonymous
    Origineel geplaatst door tomVoor de mensen die zich zorgen maken over hun privacy kunnen beter eens onderstaand rapport doornemen. Google krijgt hier 5 van de 6 sterren. Apple krijgt maar 1 ster en is hiermee dus een van de ergste bedrijven. https://www.eff.org/who-has-your-back-2013 Google verkoopt je gegevens gewoon door aan derden hoor.

    Dat klopt. Maar de mensen hierboven maken zich daar zo druk over dat ze de app verwijderen. Dit terwijl Apple hierin nog erger is (zie het rapport). Dus waarom je zorgen maken over de ene elektronicagigant als de ander, die je je wel laat volgen, erger is? Of is dit puur omdat het google/android is en daarom fout/slecht?

  27. Bij mijn 4s loopt is de batterij op 30% na een halve dag als ik de locatietracking aan laat staan. Als ik deze functie in google now uitzet zit hij op 80 procent gemiddeld na een halve dag. Omdat ik het wel een mooie app vind meerdere malen gecheckt en bevestigd. Dat het niet bij iedereen gebeurt betekent niet dat er geen probleem is. Verder kan google deze stelling niet volhouden en is er duidelijk door de communicatielagen en\of een onoplettende engineer onzin naar buiten gebracht.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.