Google neemt Apple-topman in dienst voor geheim project

Simon Prakash is overgestapt van Apple naar Google, waar hij gaat werken aan geheime projecten. Prakash was bij Apple verantwoordelijk voor productkwaliteit van hardwareproducten zoals iPhone en Mac.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

simon prakashGoogle heeft Simon Prakash in dienst genomen, voormalig senior director of product integrity van Apple. Prakash werkte ruim acht jaar bij Apple en was daarbij onder andere verantwoordelijk voor de productkwaliteit van alle Apple-producten. In zijn nieuwe baan bij Google zou hij gaan werken aan een geheim project, maar het is onduidelijk wat dat is. De overstap van Apple naar Google is opmerkelijk, omdat beide bedrijven vele jaren een onderlinge afspraak hadden om geen personeel van elkaar over te nemen. De Amerikaanse justitie onderzoekt dit nog.

Verder is de overstap van Prakash opvallend omdat het maar zelden voorkomt dat hooggeplaatste Apple-medewerkers bij Google gaan werken. Prakash is gespecialiseerd in hardwareproducten, zoals de iPhone en Mac. De vraag is daarom met welk geheim project hij in nauwe samenwerking met Google-medeoprichter Sergei Brin bezig gaat. Google is bezig om de mobiele tak van Motorola over te nemen, maar wil dit als apart bedrijf laten voortbestaan. En toezien op de hardware-kwaliteit van partnerbedrijven zoals Samsung en HTC is nou niet bepaald een geheim project.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2012, 12:00
Categorie Apple
Onderwerpen apple, google, personeel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.