iBamboo Urban: bamboe iPhone-speaker voortaan ook in plastic

iBamboo ging ooit van start als een milieuvriendelijke bamboo-speaker voor de iPhone. Er ontstond echter vraag naar een speaker die langer meegaat. Vandaar dat de fabrikant nu een variant van plastic heeft gemaakt, die gelukkig ook milieuvriendelijk is: de Urban-productlijn is gemaakt van hergebruikt plastic. Het zou sterker zijn dan vergelijkbare akoestische speakers van metaal […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ibamboo-plasticiBamboo ging ooit van start als een milieuvriendelijke bamboo-speaker voor de iPhone. Er ontstond echter vraag naar een speaker die langer meegaat. Vandaar dat de fabrikant nu een variant van plastic heeft gemaakt, die gelukkig ook milieuvriendelijk is: de Urban-productlijn is gemaakt van hergebruikt plastic. Het zou sterker zijn dan vergelijkbare akoestische speakers van metaal of plastic, beweert de fabrikant. iBamboo is van plan zich bij de marketing vooral te richten op mensen die gefascineerd zijn door groener leven.

De iBamboo Urban gebruikt net als de originele iBamboo-speaker dan ook geen stroom. Het gaat om een akoestische versterker, die door de gekozen vormgeving het geluid een paar decibel kan versterken. Het geluid weerkaatst tegen de binnenwanden van de ronde behuizing, waardoor het wordt versterkt. Het geluid is bij deze plastic versie wel wat anders dan bij het origineel, waar de klanken warm en zacht overkwamen. De plastic iBamboo is dan ook meer geschikt voor rauwere muziek.

De afmetingen van de iBamboo Urban zijn vergelijkbaar met het origineel, dat van bamboehout was gemaakt. Je krijgt er een eco-vriendelijke draagtas bij en rekent 29 dollar exclusief verzendkosten af bij de kassa.

ibamboo-urban

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2012, 14:22
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.