Rechtszaak tussen Apple en de FBI

Google, Microsoft, Facebook en Twitter gaan Apple officieel steunen in FBI-zaak

Apple staat niet alleen in de strijd tegen de FBI. Google, Facebook, Twitter en Microsoft zouden de komende dagen een formele motie indienen waarmee ze hun steun uitspreken voor Apple in deze zaak.

Rechtszaak tussen Apple en de FBI

Toen duidelijk werd dat Apple zich ging verzetten tegen het verzoek van de FBI om een iPhone te kraken, trad het ene na het andere grote techbedrijf naar buiten om Apple te steunen. Van Google tot WhatsApp en van Facebook tot Twitter. Nu blijkt dat het niet alleen bij mooie woorden blijft, maar dat vier tech-grootmachten van plan zijn om Apple formeel te steunen in de rechtszaak.


Volgens CNBC zullen Google, Facebook en Twitter de komende dagen officiële moties indienen waarmee ze zich achter Apple scharen in het debat.

Microsoft heeft steun bevestigd

The Wall Street Journal schrijft dat Microsoft al bevestigd heeft dit ook te doen. Anonieme bronnen verwachten dat andere bedrijven spoedig volgen met een bevestiging.

Het is nog onduidelijk of de techbedrijven afzonderlijk van elkaar hun steun uitspreken, of dat ze de handen ineen slaan en met één gezamenlijk bericht komen. Door het indienen van deze formele steunbetuigingen, kan de techsector laten zien dat Apple niet alleen staat in deze zaak.

Gisteren werd bekend dat Apple en de FBI op 1 maart zullen getuigen tijdens een hoorzitting voor het Amerikaanse congres. FBI-directeur James Comey zal hierbij aanwezig zijn, terwijl Apple’s hoofdjurist Bruce Sewell het woord voert voor Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.