Google, Microsoft, Facebook en Twitter gaan Apple officieel steunen in FBI-zaak

Apple staat niet alleen in de strijd tegen de FBI. Google, Facebook, Twitter en Microsoft zouden de komende dagen een formele motie indienen waarmee ze hun steun uitspreken voor Apple in deze zaak.

Rechtszaak tussen Apple en de FBI

Toen duidelijk werd dat Apple zich ging verzetten tegen het verzoek van de FBI om een iPhone te kraken, trad het ene na het andere grote techbedrijf naar buiten om Apple te steunen. Van Google tot WhatsApp en van Facebook tot Twitter. Nu blijkt dat het niet alleen bij mooie woorden blijft, maar dat vier tech-grootmachten van plan zijn om Apple formeel te steunen in de rechtszaak.


Volgens CNBC zullen Google, Facebook en Twitter de komende dagen officiële moties indienen waarmee ze zich achter Apple scharen in het debat.

Microsoft heeft steun bevestigd

The Wall Street Journal schrijft dat Microsoft al bevestigd heeft dit ook te doen. Anonieme bronnen verwachten dat andere bedrijven spoedig volgen met een bevestiging.

Bekijk ook

Tim Cook: 'Meewerken in FBI-zaak is slecht voor Amerika'

Tim Cook heeft in een interview op ABC News verteld dat het slecht voor Amerika zou zijn, als Apple meewerkt in de FBI-zaak. Ook is de communicatie niet netjes verlopen.

Het is nog onduidelijk of de techbedrijven afzonderlijk van elkaar hun steun uitspreken, of dat ze de handen ineen slaan en met één gezamenlijk bericht komen. Door het indienen van deze formele steunbetuigingen, kan de techsector laten zien dat Apple niet alleen staat in deze zaak.

Gisteren werd bekend dat Apple en de FBI op 1 maart zullen getuigen tijdens een hoorzitting voor het Amerikaanse congres. FBI-directeur James Comey zal hierbij aanwezig zijn, terwijl Apple’s hoofdjurist Bruce Sewell het woord voert voor Apple.

Bekijk ook

Apple en FBI getuigen op 1 maart voor Amerikaanse Congres

FBI-directeur Comey en Apple's hoofdjurist Bruce Sewell zullen op 1 maart getuigen tijdens een hoorzitting voor het Amerikaanse Congres.

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.