Apple en FBI getuigen op 1 maart voor Amerikaanse Congres

FBI-directeur Comey en Apple's hoofdjurist Bruce Sewell zullen op 1 maart getuigen tijdens een hoorzitting voor het Amerikaanse Congres.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Bruce Sewell, Apple

FBI-directeur James Comey en Apple’s hoofdjurist Bruce Sewell (zie foto) zullen op 1 maart getuigen tijdens een hoorzitting voor het Amerikaanse Congres. Onderwerp van gesprek is versleuteling, zo schrijft Reuters. Dit is bekendgemaakt door de juridische commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. De hoorzitting vindt plaats omdat Apple en de FBI verwikkeld zijn in een kwestie over een iPhone, die toebehoorde aan de aanslagpleger van San Bernardino.


We hoeven geen vuurwerk te verwachten, want de twee heren zullen afzonderlijk worden verhoord. ook Cyrus Vance (New York County District Attorney) en Susan Landau (Worcester Polytechnic Institute) zullen getuigen in de zaak.

Apple’s juridische team bestaat uit Bruce Sewell en voormalig landsadvocaat Ted Olson, aangevuld met externe juridische experts. Apple gaat volgens insiders een beroep doen op de vrijheid van meningsuiting, oftewel het Eerste Amendement op de grondwet van de Verenigde Staten. Dit dateert uit 1791. De FBI beroept zich echter op de All Writs Act uit 1789. Sommige privacy-experts denken dat Apple een sterke zaak heeft door het Eerste Amendement aan te voeren. Ze moeten namelijk tegen hun wil een handtekening zetten onder software, die hun eigen beveiligingsmaatregelen zwakker maakt.

Bruce Sewell is een veteraan uit de tech-wereld, die zich eerder boog over de langlopende rechtszaken tussen Apple en Samsung. Voorheen werkte Sewell bij Intel.

Bekijk ook

FBI en Apple: alles over deze privacyzaak

Apple is verwikkeld in een conflict met de FBI. Ze weigeren om een iPhone 5c van een terrorist te ontgrendelen, maar deze zaak kan vergaande consequenties hebben voor de privacy van alle iPhone-gebruikers. Hoe kwam de zaak tot stand en wat zijn de gevolgen? Dat lees je in dit uitlegartikel.

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 maart 2016 om 16:55
Onderwerp
Categorie
Apple

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.