Deelfietsen Google Maps

Google Maps laat zien waar je deelfietsen kunt vinden

Google Maps kan voortaan tonen waar je een deelfiets kunt pakken, zodat je je reis op een milieuvriendelijke manier kunt vervolgen. Het werkt onder andere in Brussel, Berlijn en Barcelona.

Deelfietsen in Google Maps

Door de strenge regels voor deelfietsen in Amsterdam zul je deze stad niet terugvinden op de kaart, maar wel diverse andere steden in Europa, zoals Boedapest, Dublin, Hamburg, Helsinki, Londen, Lyon, Madrid, Wenen, Warschau, Zurich en de eerder genoemde steden. Buiten Europa vind je de deelfietsen in Chicago, Kaohsiung, Los Angeles, Mexico City, Montreal, New Taipei City, Rio de Janeiro, San Francisco Bay Area, São Paulo en Toronto. Het gaat om 23 steden waar deelfietsen zoals die van Citi Bike te vinden zijn.


De data wordt geleverd door Ito World, een organisatie die informatie verzameld over deelfietsstations. Je kunt ook meteen zien hoeveel fietsen er beschikbaar zijn en of er een leeg plekje is om je fiets terug te zetten.

Google Maps deelfietsen

Eerder testte Google de dienst in New York City. Je kon op de kaart sinds afgelopen december ook al zien waar je de elektrische steps van Lime kunt vinden, onder andere in Parijs. Deze nieuwe deelfiets-functie is beschikbaar in de Google Maps-app op iPhone, iPad en Android-toestellen, maar uiteraard alleen in de genoemde 24 steden. Meer steden volgen.

Vind je geen fietsen in de stad waar je zo’n fiets nodig hebt, dan kan je ook nog Apple Kaarten proberen. Apple Kaarten toont al langer fietsdeeldiensten in de app, waar je met een simpele zoekterm naar kan zoeken.

Bekijk ook

Apple Kaarten toont nu ook locaties van fietsdeeldiensten

In Apple Kaarten vind je nu ook de locaties van fietsdeeldiensten. Apple werkt hiervoor samen met databedrijf Ito World. In Nederland lijken de locaties echter nog niet zichtbaar, maar wel in België.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.