IKEA Rolgordijn bedienen

IKEA-reclame bevestigt komst van rolgordijnen in augustus

Het lijkt nu toch echt te gaan gebeuren: de slimme rolgordijnen van IKEA staan kort voor de introductie. In een reclamespotje over de rolgordijnen is te zien hoe ze samenwerken met de Symfonisk-speaker.

‘IKEA-rolgordijnen in augustus’

“Begin je dag in hetzelfde tempo als de zonsopkomst” is de titel van het reclamespotje. We zien hoe iemand in bed ligt en wakker wordt gemaakt door de opengaande gordijnen, terwijl ondertussen de Symfonisk-speaker vogelgeluiden produceert. Daarna volgt een rustig ochtendmelodietje. Over de speaker hebben we eerder geschreven: die is gemaakt in samenwerking met Sonos. Het idee is om te laten zien hoe je met twee connected apparaten kunt nabootsen dat je op een natuurlijke manier wakker wordt.


De video toont eigenlijk geen nieuwe informatie, maar het bijbehorende persbericht doet dat wel en gaat vrijwel geheel over de rolgordijnen. Er staat in dat ze vanaf half augustus in de winkel liggen, zowel online als in de vestigingen. Het persbericht is weliswaar bedoeld voor Denemarken, maar we gaan er vanuit dat de Fyrtur en Kadrilj meteen ook in andere landen in de verkoop gaan. IKEA heeft ons bij navraag bevestigd dat de introductie nog steeds voor augustus gepland staat.

IKEA merkt in het persbericht op dat er grote vraag is naar de elektrische rolgordijnen en dat de introductie bijna voor de deur staat. Je kunt ze direct vanuit je bed bed, of vanaf de zitbank bedienen. Voor bediening op afstand heb je een gateway nodig. Openen en sluiten met de afstandsbediening of met de Home Smart-app kan ook. Die is er trouwens al voor aangepast. Verder meldt het persbericht dat er twee varianten zijn: de Fyrtur om het licht compleet af te sluiten en de Kadrilj om nog wat licht door te laten. Maar ook dat wisten we al.

De grote vraag is nog steeds: wanneer liggen ze in de winkel? Het lijkt er steeds sterker op dat het half augustus toch echt gaat gebeuren.

Bekijk ook

IKEA: 'Slimme rolgordijnen vanaf augustus 2019 in Nederland'

IKEA heeft nieuwe informatie de langverwachte HomeKit-rolgordijnen Fyrtur en Kadrilj. De meubelwinkel bevestigt nu tegenover iCulture dat de rolgordijnen vanaf augustus 2019 in Nederland verkrijgbaar zijn. Lees hier wat de afmetingen en prijzen zijn en hoe de installatie werkt. De vernieuwde app is ook al een tijdje beschikbaar gesteld. Nu de gordijnen zelf nog.

IKEA Rolgordijn bedienen

Dit zijn de afmetingen en prijzen die eerder zijn gecommuniceerd via de IKEA-website (inmiddels kan ook dit zijn bijgesteld, maar het geeft wel een indicatie):

Fyrtur (verduisterend)

  • 60 x 195cm: €119
  • 80 x 195cm: €129
  • 100 x 195cm: €139
  • 120 x 195cm: €149
  • 140 x 195cm: €159

Kadrilj (licht doorschijnend)

  • 60 x 195cm: €99
  • 80 x 195cm: €109
  • 100 x 195cm: €119
  • 120 x 195cm: €129
  • 140 x 195cm: €139

Bij de afmetingen hierboven gaat het om de breedte van de stof. Het oprolmechanisme is iets breder, namelijk 4,3 cm. Hou hier dus rekening mee als je de rolgordijnen ‘in de dag’ wil monteren (d.w.z. binnen het raamkozijn).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.