Google Maps in realtime bus en trein locatie.

Google Maps laat in realtime zien waar je bus of trein rijdt

In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag
Google Maps heeft een nieuwe functie gekregen die voor OV-gebruikers erg goed van pas zal komen. De navigatie-app laat nu in drie grote Nederlandse steden zien waar de bus of trein rijdt, geheel realtime.

Vertragingen zijn voor OV-reizigers de grootste frustratie en Google Maps wil deze frustratie nu bij je wegnemen met een nieuwe functie genaamd Forenzen. Je ziet dan niet alleen meer of er vertraging in je traject is, want je bekijkt gewoon waar de bus of trein rijdt. De functie komt wereldwijd beschikbaar en in Nederland kun je de Forenzen-optie nu al gebruiken in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Forenzen in Google Maps: live OV- en verkeersinfo

De Forenzen-knop in Google Maps vind je later deze week onderin de Google Maps-app. In dit kopje wordt alle informatie met betrekking tot het OV en het verkeer verzameld. Hier vind je dan ook de nieuwe optie voor de bus en trein, want op de kaart zie je in realtime waar deze zich bevindt. Google biedt deze optie aan in tachtig steden wereldwijd, waaronder dus Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Google belooft binnenkort meer steden toe te voegen waar je deze functie kan gebruiken. De realtime locatie van bussen en treinen heeft wat weg van de treinradar in de NS-app. Ook daar kan je zien waar de trein precies is voor treinen die uitgerust zijn met de juiste techniek.

Google Maps in realtime bus en trein locatie.

Dit Forenzen-onderdeel biedt echter nog veel meer functies, waaronder informatie over de reis naar je werk of school. In geval van vertraging, toont Google Maps alternatieve routes die mogelijk sneller zijn. Ook als je zowel met de auto als het openbaar vervoer reist, komt de nieuwe Forenzen-functie goed van pas. Je vindt hier nu informatie over je complete reis, dus van deur tot deur. Reis je met de auto naar het station en vanaf daar naar je werk, dan toont Google Maps precies hoe laat je van huis moet gaan. Hij houdt daarbij rekening met de drukte op de weg en de vertragingen in het OV.

Ook nieuw: koppeling met Spotify en Apple Music
Google Maps voegt ook een koppeling naar Spotify en Apple Music toe. Je hebt daardoor direct vanuit het navigatiescherm toegang tot je muziekbediening. dat betekent dat je niet meer telkens heen en weer hoeft gaan tussen je favoriete muziekdienst en Google Maps. Eerder voegde Waze al een koppeling met Spotify toe, maar Google Maps gaat dus nog een stapje verder. Naast Spotify en Apple Music werkt de koppeling ook met Google Play Music.

De update met deze nieuwe functies volgt in de loop van deze week. Het kan dus zo zijn dat de nieuwe mogelijkheden voor jou nog niet zichtbaar zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 oktober 2018 om 12:43
Onderwerp
Bron
Google
Categorie
Apps
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.