Reacties voor: Snel e-mails terughalen met Google Inbox

Oeps, dat mailtje dat al je collega's te zien krijgen bevat een lelijke spelfout. Dankzij de nieuwe Undo Send-functie van Inbox en Gmail heb je de kans om hem snel terug te halen.
Lees het complete artikel → Snel e-mails terughalen met Google Inbox
Lars Paymans -

Reacties: 8 reacties

  1. Moet je door deze functie dan ook langer verbonden blijven met internet? Of stuurt het je mailtje in de cloud en wordt het daar even vastgehouden?

    Normaal zet ik immers een paar seconden na het sturen van de mail internet af.

  2. @dietrich: De cloud is ook internet…

  3. 30 seconden om je te bedenken?! Dat is toch veel te kort!! Ik zou het na een 5 minuten pas verzenden. Wat is nu 30 seconden.

  4. @Arie Klerk: Je begrijpt het niet. Ik vroeg me af of het voldoende is om even lang online te blijven zoals voor deze update. Misschien werken ze met een soort cloud, waardoor de mail direct gestuurd wordt naar de cloud, daar even wordt vastgehouden en vervolgens wanneer er geen annulering gebeurt, de cloud de mail verstuurt. Dus met andere woorden dat je niet 30 seconden online moet zijn, maar slechts bijvoorbeeld 2 seconden.

  5. Ik wil wel weten hoe het technisch werkt. Dat kan niet anders dan dat Gmail je mailtje nog even vasthoudt voordat het echt verzonden is, anders is het natuurlijk echt weg. Als het eenmaal echt verzonden is, is het al bij de geadresseerde. Maximaal 30 seconden bedenktijd is meestal wel te kort!

  6. Origineel geplaatst door MacaanZee
    Ik wil wel weten hoe het technisch werkt. Dat kan niet anders dan dat Gmail je mailtje nog even vasthoudt voordat het echt verzonden is, anders is het natuurlijk echt weg. Als het eenmaal echt verzonden is, is het al bij de geadresseerde. Maximaal 30 seconden bedenktijd is meestal wel te kort!

    Meest voor de hand liggende oplossing is een vertraging van 30 seconden. Pas daarna wordt het mailtje daadwerkelijk verzonden. Dus op zich niet zo spannend allemaal.

  7. Heeft even geduurd voordat dit uit beta is gekomen: op de desktop kon je dit al jaren gebruiken als experimenteel feature. Het is natuurlijk niet bedoeld om nog een nachtje over je mailtje te kunnen slapen, maar om foutjes die je ontdekt meteen na de druk op de knop te kunnen herstellen. Mailtjes worden inderdaad gewoon pas verzonden na tien seconden wachten. Of die wachttijd op je device wordt afgehandeld of online weet ik overigens niet, maar in de browserversie is het online, dus als ik moet gokken is dat in de app ook zo. Tip: probeer het en je weer het!

    Er is overigens ook zo’n experimenteel feature tegen versturen van mailtjes als je dronken bent: ‘s nachts krijg je dan een ingewikkelde rekensom voordat je mag versturen.

  8. Voor degenen die benieuwd zijn hoe dit precies in zijn werking gaat:
    Het mailtje word inderdaad een bepaalde tijd (30 seconden) nog vastgehouden, en pas verstuurd als die tijd voorbij is, die 30 seconden is de ‘bedenk-periode’.

    Velen zeggen dat dit niet genoeg is, maar is meer voor situaties als: ‘Wacht, heb ik die bijlage nou wel toegevoegd?’ Of iets als in het leuke filmpje.
    Belangrijke formulerings-dingen kan je beter controleren voordat je op de verzendknop drukt.
    (Overigens heeft Gmail een handige functie die als je het over iets gerelateerd aan bijlagen hebt die je waarschuwt als het vermoed dat je een bijlage mist of vergeten bent.)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.