Tiny Wings titelscherm.

Bekende iOS-hitgame Tiny Wings vliegt naar de Apple TV

Ken je de bekende iOS-hitgame Tiny Wings nog? Het verslavende en vrolijke platformspel komt ook naar de vierde generatie Apple TV. In Tiny Wings probeer je zo snel en hoog mogelijk te vliegen door het stijgen en dalen goed te timen.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Tiny Wings titelscherm.

In de bijna tienjarige geschiedenis van iOS is er een aantal games dat zo populair was dat iedereen het speelde. Angry Birds is een goed voorbeeld en ook Pokémon Go was dit jaar een enorm groot succes. Tiny Wings, een klein en simpel spelletje, past ook in dat rijtje. Tiny Wings is een verslavend spelletje met een klein vogeltje in de hoofdrol en het komt deze week ook naar de vierde generatie Apple TV.

Update 01-12-2016: Tiny Wings voor de Apple TV is nu beschikbaar als aparte app voor €2,99. Tiny Wings voor de iPhone is bijgewerkt met nieuwe levels, ondersteuning voor grotere iPhone-schermen en een controller-stand voor de Apple TV-versie. Onderaan dit artikel vind je de downloadlink naar Tiny Wings TV.

Tiny Wings naar de Apple TV

We schrijven op iCulture niet heel erg vaak over games, maar Tiny Wings is een echte iOS-klassieker die bijna iedereen wel eens gespeeld heeft. In het spel is het de bedoeling dat je een klein vogeltje zover mogelijk laat vliegen. Dit doe je door je vinger op het scherm te houden en deze op het juiste moment los te laten. Het vogeltje verplaatst zich namelijk tussen allerlei gebergte, waardoor het neerdalen en opstijgen goed getimed moet worden zodat je in een soort golvende flow zit en je vaart behouden blijft.

Via de teaservideo is aangekondigd dat Tiny Wings nu dus naar de Apple TV komt. De Apple TV-versie van Tiny Wings is te spelen met de Siri Remote, maar is ook speelbaar met twee spelers door een externe controller aan te sluiten op de Apple TV, zoals de SteelSeries Nimbus. Je kunt het dan via een gedeeld scherm rechtstreeks tegen elkaar opnemen. Op de iPad was al een multiplayerstand aanwezig, maar dat werkt via hetzelfde toestel en is daardoor op een iPad niet altijd even handig. De Apple TV-versie is verder voorzien van een HD-resolutie en met mooiere kleuren.

Tiny Wings komt op 1 december beschikbaar voor de Apple TV. Mocht het een toevoeging zijn op de bestaande iPhone-app, dan komt mogelijk dit op het goede moment. Apple is namelijk bezig met een grondige schoonmaak van de App Store. Sterk verouderde apps die bijvoorbeeld al jaren niet meer zijn bijgewerkt, worden uit de App Store verwijderd. Tiny Wings kreeg zijn laatste update in augustus 2014, voor de verschijning van de grotere iPhone 6 en iPhone 6s. Toch lijkt het ons waarschijnlijk dat Apple een app als Tiny Wings zonder pardon uit de App Store gooit, helemaal omdat deze als onmisbaar gemarkeerd is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 december 2016, 13:00
Categorie Apps
Onderwerp tiny wings

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.