Close-up van de Touch Bar op de MacBook Pro.

Touché voor de Mac laat iedereen de nieuwe Touch Bar uitproberen

Wil je de nieuwe Touch Bar graag uitproberen, maar heb je niet de beschikking over zo'n nieuwe Mac? Met de gratis app Touché kun je een virtuele versie van de Touch Bar op je eigen Mac gebruiken, zodat je een indruk krijgt van de werking van de Touch Bar.

Close-up van de Touch Bar op de MacBook Pro.
Veruit de belangrijkste vernieuwing van de nieuwe MacBook Pro is de compleet nieuwe Touch Bar. Deze vervangt de standaard functietoetsen door een aanraakgevoelige balk, waarmee je allerlei functies van apps mee kunt bedienen. Als je je er nog geen goede voorstelling van kunt maken, dan komt de app Touché als geroepen. Touché is een kleine app van de ontwikkelaar Red Sweater Software en plaatst een virtuele versie van de Touch Bar op het scherm van je Mac.

Touché: virtuele Touch Bar op je Mac

Voordat je zo’n dure nieuwe MacBook Pro aan wil schaffen, wil je misschien liever eerst de belangrijkste nieuwe functie zelf uitproberen. Het is dan het meest eenvoudig om dit vanaf je eigen Mac te doen en dankzij Touché kun je een virtuele versie van de Touch Bar zelf proberen. Je kunt Touché oproepen met een toetsencombinatie, waarna je de Touch Bar kunt gebruiken in allerlei verschillende apps die ondersteuning bieden voor de nieuwe aanraakgevoelige balk.

Touché met Touch Bar.

Touché is gratis te downloaden vanaf de website van de maker, maar heeft wel een bepaalde eis. Je Mac moet niet alleen voorzien zijn van de meest recente versie van macOS Sierra (macOS Sierra 10.12.1), maar het gaat ook om een specifieke build. Draait je Mac op macOS Sierra 10.12.1 met buildnummer 16B2657, dan zit je goed. Heb je nog een ander nummer, zoals 16B2555, dan kun je je Mac bijwerken naar de meest recente build via deze link. Je kunt controleren welke versie je hebt door te linksboven te klikken op  > Over deze Mac. Zodra je klikt op het versienummer, verschijnt het buildnummer in beeld.

Er was al eerder een manier om de nieuwe Touch Bar zelf uit te proberen, maar dit vereiste nog een gekoppelde iPad en was wat omslachtiger dan het simpelweg installeren van een enkele app. Als je dus geen iPad hebt, kun je de Touch Bar nu proberen via Touché.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2016, 9:38
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerp touch bar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.