Reacties voor: Chromecast Audio laat je nu muziek streamen in meerdere kamers

Een update voor de Chromecast Audio maakt het mogelijk om dezelfde muziek in meerdere kamers af te spelen. Het apparaatje ondersteunt nu ook muziek met een hoge resolutie.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. Goed bezig google. Chrome audio is lekker goedkoper en makkelijk in gebruik, alleen zal het van persoon verschillen hoe ze de kwaliteit van de muziek ervaren in vergelijking met big boss Sonos.

  2. Wat ik niet goed begrijp is dat Apple multiroom ook niet implementeert in Airplay. Dit moet volgens mij gewoon kunnen, want in iTunes kan ik als enige player wel kiezen om over meerdere airplay apparaten tegelijkertijd te streamen. Laat alleen iTunes nou net het programma zijn dat ik het minste (wil) gebruik(en).

  3. Maar loopt het geluid wel gelijk in alle kamers?
    En wat voor speaker kan je er voor gebruiken, want het geluid van sonos is wel erg goed. Wat voor speaker die dus goedkoper is dan sonos, kan je hier voor gebruiken?

  4. Vraag me af of die bewering van Google wel kloppend is? Volgends mij sampelt cd cd een gemiddelde bitrate van ± 320 uit bij 44,1 kHz. Dus beter zal het zeker niet zijn. Of de gemiddelde luisteraar dit hoort is een ander punt. Gebruik de Chromecast Audio zelf sinds kort en ben er wel erg tevreden over, zeker voor de aanschaf prijs. Dat Apple Music er niet mee werkt is logisch omdat het elkaar bijt, maar dat boeit me totaal niet. voorlopig zijn er voldoende aanbieders die naar mijn smaak en idee beter en completer zijn van Apple.

    Off Topic @ Lars: In de Kop in het nieuwsberichten overzicht schrijf je “Het apparaatje ondersteunt nu ook muziek met een hoge resolutie”, resolutie is bij beelden niet bij geluid.

  5. Zou leuk zijn moest Apple dergelijke toestellen met Airplay uitbrengen.
    Ik heb hier Bose- luidsprekers waar ik muziek wil naar streamen via iPhone / iPad / iMac …. nu moeten die luidsprekers een een ‘extern’ systeem gekoppeld worden alvorens ze bruikbaar zijn in Airplay.

  6. Ik heb vorige week ook een Chromecast Audio apparaat gekocht voor mijn Bose set. Werkt verder prima! Wat je echter wel moet weten is dat wanneer je audio wilt streamen via Spotify dat je dan een Premium account moet hebben. Met het gratis Spotify account is deze functionaliteit uitgeschakeld.
    Kwam ik dus achter tijdens het aansluiten.

  7. Mooie toepassing! Ben zelf wel een zeer tevreden SONOS fan en voor een goede speaker betaal je nog al wat de ChromeCast audio kom je op het zelfde uit.

    De Sub en Soundbar van SONOS zijn top. De prijs blijft aan de hoge kant, maar nogmaals, dat geldt voor elk hoogwaardige speaker.

  8. Direct aansluiten op speakers kan alleen als die actief zijn, m.a.w. als de speaker (zelf) voorzien is van een versterker. Bij ‘gewone’ speakers heb je een externe versterker nodig waar je de Chromecast Audio inplugt.

  9. Ik heb van m’n iPod Dock (B&W Zeppelin) een Airplay speaker gemaakt via een Skye Auris, m’n stereoset via een AirPort op Airplay gezet, een gewone Airplay speaker (B&W A7) en nu net m’n tv via AppleTV 4. Ik kan al deze apparaten tegelijk afspelen via ITunes en via m’n Synology NAS. Dat doe ik al jaren zo. Airplay kan hier prima mee overweg.

  10. Origineel geplaatst door Henk
    Off Topic @ Lars: In de Kop in het nieuwsberichten overzicht schrijf je “Het apparaatje ondersteunt nu ook muziek met een hoge resolutie”, resolutie is bij beelden niet bij geluid.

    Helemaal mis, resolutie is een véél breder gehanteerd begrip. En wel degelijk óók relevant in audio, zoals je op Wikipedia had kunnen lezen als je ff de moeite had genomen verder dan één neuslengte te kijken 😁

  11. @Ferryman: Je bedoelt die site die iedereen kan bijwerken met van alles en nog wat, ja idd het info medium. Tweakers zit er vast naast als ook NL.Hardware.

  12. Ik gebruik nu een Gramafon. Die werkt perfect. Maar misschien toch een paar van deze dingen aanschaffen voor op meerdere plekken in het huis.

  13. @Henk: Kom je nou ècht aanzetten met tweakers en hardware.info als ‘overtuigend’ tegenvoorbeeld?!? 😂😂😂
    Die hebben al moeite met correcte zinnen in gewoon Nederlands, laat staan (de betekenis van) ‘moeilijke woorden’ als resolutie.

  14. Heb er nu 2 in gebruik (als groep) werkt perfect ! En ook perfect synchroon ! Heerlijk en een super goedkope oplossing natuurlijk

  15. AirPlay zit al jaren standaard in de Apple AirPort express. Kan je makkelijk je muziek mee afspelen via airplay. Google chromecast is een ramp als je muziek niet in Google play music zit.

  16. Origineel geplaatst door sander
    AirPlay zit al jaren standaard in de Apple AirPort express. Kan je makkelijk je muziek mee afspelen via airplay. Google chromecast is een ramp als je muziek niet in Google play music zit.

    Ooit wel eens een Chromecast gebruikt ? Voor gebruikers van Spotify en bv TuneIn is het ideaal , daar kan airplay niet aan tippen , je speelt muziek af stuurt het naar de Chromecast en klaar , bij airplay moet je device aanblijven

  17. Of het goed werkt weet ik niet maar met deze app kan je wel multiroom afspelen met airplay.

    Multiroom Music/Radio Player by WHAALE for AirPlay(TM) speakers’ van Logit Ltd.

  18. Stap 1: verbind de chromecast met je netwerk.
    Stap 2: beluister je favoriete muziek draadloos en in meerdere kamers.
    Stap 3: laat zonder dat je het wet “anonieme” gebruikersstatistieken naar Google sturen.
    Stap 4: na een tijdje “weet” Google van welke muziek je houd en wordt je bestookt met allerlei gepersonaliseerde reclame.

    Maar bovenal, geniet van je muziek. Dit is zijn goedkope prijs tenslotte toch waardt.
    Toch?

  19. Had Chromecast Audio gekocht. Zware teleurstelling, beperkt en onstabiel. Misschien dat de laatste update stabieler is. Kon daar niet op wachten en daarom de nieuwste telg van Onkyo TX-8150 gekocht. Verslaat alles op het gebied van streamen en audio kwaliteit. Airplay, Spotify, TuneIn, DSD, DAB , USB, Bluetooth, WiFi, ethernet, 32 bits DAC@384kHz, etc. Super snelle Onkyo 3 app control via iPhone 6

  20. @Marcel: Haha een apparaatje van een paar tientjes vergelijken met een apparaat van honderen euro’s.

  21. Origineel geplaatst door Marcel
    Had Chromecast Audio gekocht. Zware teleurstelling, beperkt en onstabiel. Misschien dat de laatste update stabieler is. Kon daar niet op wachten en daarom de nieuwste telg van Onkyo TX-8150 gekocht. Verslaat alles op het gebied van streamen en audio kwaliteit. Airplay, Spotify, TuneIn, DSD, DAB , USB, Bluetooth, WiFi, ethernet, 32 bits DAC@384kHz, etc. Super snelle Onkyo 3 app control via iPhone 6

    Voor een systeem dat 15x zo duur is, mag dat ook wel.
    Ik vind de Chromecast Audio een prima betaalbaar alternatief.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.