Google Chrome voor Mac

Google Chrome krijgt ondersteuning voor dark mode op de Mac

De Google Chrome-browser op de Mac krijgt ondersteuning voor de dark mode in macOS Mojave. De vroege testversie werkt al met de donkere modus.

Sinds macOS Mojave kun je op de Mac een donkere modus instellen. Alle standaardapps schakelen dan over naar een donkere weergave, net als externe apps die daarvoor aangepast zijn. Er komen steeds meer apps bij die ondersteuning bieden voor de donkere modus, maar Google Chrome is nog een uitzondering. Uit een testversie blijkt dat hier binnenkort verandering in komt.

Google Chrome krijgt donkere modus

Het duurt waarschijnlijk nog wel even voordat de donkere modus beschikbaar komt. Een ontwikkelaar van Google heeft een aanpassing in de code gedaan, waardoor de Chromium-versie support biedt voor de dark mode. Chromium is de open-source basis van Google Chrome. Chromium wordt voor meer browsers gebruikt, waaronder binnenkort Microsoft Edge op de Mac.

Google Chrome met dark mode.

De aanpassing in de code is goedgekeurd, waardoor je deze binnenkort terug gaat zien in Google Chrome. Aangezien Google altijd meerdere testversies heeft waar nieuwe functies in geprobeerd worden, duurt het nog een paar maanden. Onlangs verscheen Chrome 71 en in januari staat Chrome 72 op de planning. Vermoedelijk komt de donkere modus pas in Chrome 73 beschikbaar, ergens in maart volgend jaar.

Op dit moment wordt er dus nog hard gewerkt aan deze nieuwe weergave. Alle onderdelen bij de donkere weergave worden in het donker weergegeven, zoals de adresbalk, de tabbladen en andere vensters en schermen. Qua weergave heeft het veel weg van Safari die sinds de release van macOS Mojave de donkere modus ondersteunt.

Een paar weken geleden schreven we nog dat Apple werkt aan een nieuwe functie in Safari waardoor websites omgezet kunnen worden naar een donkere weergave. Apple test deze functie in de Safari Technology Preview. Of Google Chrome ook zo’n functie krijgt, weten we nog niet. Er zijn wel allerlei third-party tools beschikbaar die websites in Google Chrome aanpassen. Veel sites bieden echter al standaard een donkere modus, zoals Twitter en YouTube.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2018, 8:49
Via Via MacRumors
Categorie Apps
Onderwerp chrome
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.